Autor |
Zpráva |
|
akatahu |
Zaslal: út říjen 24, 2006 9:54 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Zdravím Vás.
Nebrzdí mi to Minulú zimu mi ešte brzdy išli na 100% bo ešte aj na STK mi hovoril že brzdy sú na 1+. V zime som mal problemy s baterkou a pokým so kúpil novú som sem tam roztláčal. Samo že v zime som nepoužíval ručnú a aj tak mi to asi primrzlo, lebo raz ma kamarát roztlačal a tlačil, tlačil a talčil a ani sa auto nepohlo ako keby bolo zabrzdené, reku aby som odbrzdil, ale ja som mal odbrzdene a tak som sa dal aj ja do tlačenia a zrazu niečo puklo a auto sa uvolnilo. Od vtedy mi brzdový pedál ide viac k podlahe a nemá takú účinosť ako by mal mať (je makky), aj som to ovzdušnoval a stále ništ,..a ešte aj rúčná mi ide až hore,...
Neviete kde by môhla byť chyba? Čo treba vymeniť? |
_________________ ----RESPEKT----
Existujem,teda som tak pozor na mna.... |
|
Návrat nahoru |
|
couda1 |
Zaslal: st říjen 25, 2006 9:43 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
akatahu napsal: Zdravím Vás.
Nebrzdí mi to Minulú zimu mi ešte brzdy išli na 100% bo ešte aj na STK mi hovoril že brzdy sú na 1+. V zime som mal problemy s baterkou a pokým so kúpil novú som sem tam roztláčal. Samo že v zime som nepoužíval ručnú a aj tak mi to asi primrzlo, lebo raz ma kamarát roztlačal a tlačil, tlačil a talčil a ani sa auto nepohlo ako keby bolo zabrzdené, reku aby som odbrzdil, ale ja som mal odbrzdene a tak som sa dal aj ja do tlačenia a zrazu niečo puklo a auto sa uvolnilo. Od vtedy mi brzdový pedál ide viac k podlahe a nemá takú účinosť ako by mal mať (je makky), aj som to ovzdušnoval a stále ništ,..a ešte aj rúčná mi ide až hore,...
Neviete kde by môhla byť chyba? Čo treba vymeniť?
přesně tehnle problem ma matka na svym saxu, ručku taha skoro az kolmo k podlaze a skoro to nebrzdi! predni zacinaj brzdit taky sokro az kdyz uz je pedal na podlaze! byli sme s tim v servisu a tam nam znamej rekl ze se na to podivaj... rozdelali vzadu bubny a pritahly tam ty mrchy (bacha jo, nejsem odbornik) jak brzdej a zase to chvilku slo... cca po mesici to zacalo delat zase, brzdi jen jedno kolo a je to cele nejake posolichane a nikdo nevi co s tim udelat aby to fachčilo v pohode... |
_________________ 1.1i ... 40kW... no nic moc VTS 1.6 16V to neni no |
|
Návrat nahoru |
|
FajnThomas |
Zaslal: st říjen 25, 2006 11:41 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Hoši, koukam zadky Saxa na hovno, já mám ten ssamej problem. Vpředu vyměněný kotouče po 2 zimách a zadek mi přestal brzdit, cose mi to pokusili rozhejbat, je to furt v prdeli, tak jezdim a brzdi mi jen předek a taky pedál na podlaze. Dřív jsem se dotkl pedálu a šel jsem sklem.
Technik u Dojáčka mi řekl, že ti opatrní u saxa maj tyto problémy. ˇ6e ta kára je tak lehká, že zadek nikdy nebrzdí a prorwznw to |
_________________ Fajnthomas |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: st říjen 25, 2006 12:19 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Kua neříkejte mi že to je takovej problém. Asi hodně vyjížděj zadní prasátka nebo co, protože jinam tu kapalinu natlačit nemůžete. Nemáte nějak kurevsky sjetý zadní pakny??? |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
Incognito |
Zaslal: st říjen 25, 2006 6:40 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Mám podobný problém, nedávno jsem dával seřídit ruční brzdu. Celý to rozhejbávali, celý se to sice zlepšilo. Ručka zabírá ihned, auto brzdí líp, ale řekli, že každý zadní kolo stejně brzdí trochu jinak a že to na technickou není. Pěkně mě to štve, protože jsem tam před rokem nechal dělat ty brzdy nový. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Adler |
Zaslal: st říjen 25, 2006 6:56 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
co vim tak sena zadnich bubnech zasekava a rozesira ten samosav ci jak se tomu nadava ... tak rucka jakstaks funguje ale brzdy nebrzdi ... |
_________________ Skodylak fmetle, ftédéýčku a na hlínách
ex 1,5VTd //Galerie// |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: st říjen 25, 2006 9:46 pm |
|
|
|
O tom samostavu už jsem taky něco slyšel. Tatík to řešil na Puntu. Ruční brzdu prý moc nepoužívá, tak to musel rozhýbávat, protože neprošel technickou na nerovnoměrné brždění zadní nápravy |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
weller |
Zaslal: čt říjen 26, 2006 4:47 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Mně taky ručka skoro nebrzdila na jedné straně vůbec a na druhé jen trochu a zkoušel sem taky dotahovat ty lanka ale to nepomohlo a protože sem měl jet na technickou tak sem udělal komplet novy zadní brzdy a už to funguje skvěle a na technické sem neměl rozdíl u ruční brzdy ani 5% |
_________________ Saxo 1.1i 44 KW rv.1999 |
|
Návrat nahoru |
|
FajnThomas |
Zaslal: pá říjen 27, 2006 1:09 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
koukám, tak zadky se nedaj sprpvoznit, jenom GO - a teď odbočím - přední nový kotouče a destičky ani ne po 3000 km a zvlněný? - nepolský v servisu - jel sem dnes brno a ze 120 mi to zvolňovalo - nebrzdilo - potkalo to někoho? |
|
Návrat nahoru |
|
akatahu |
Zaslal: pá říjen 27, 2006 5:09 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
No je pravda že aj ja som mal problem pár krát dobrzdiť z 120-tky,...
hm,...a čo stým? si neporadíme?Dať to do orig Citroen servisu, však skrachujem tam zoberú aj posledný cent,....
btw ale má to aj výhodu, ide zima a aspoň nám to nechytí do smyku,... |
_________________ ----RESPEKT----
Existujem,teda som tak pozor na mna.... |
|
Návrat nahoru |
|
josh |
Zaslal: po říjen 30, 2006 1:56 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
aká bola značka "nepolských" ? Ja som si teraz dával nové lacné platničky španielskej firmy Remsa/Woking tak som zvedavý...
Na tie zadky nepomôže občasné brzdenie ručnou , alebo krátka jazda so zatiahnutou ? Tiež ručnú pri parkovaní nepoužívam.
FajnThomas napsal: koukám, tak zadky se nedaj sprpvoznit, jenom GO - a teď odbočím - přední nový kotouče a destičky ani ne po 3000 km a zvlněný? - nepolský v servisu - jel sem dnes brno a ze 120 mi to zvolňovalo - nebrzdilo - potkalo to někoho? |
_________________ Jozef @ 1.4i SX engine (= PSA motor KFX TU3JP. Normálne max. zrýchlovanie 1.4i má vyzerať takto https://youtu.be/9L0tEJ7Ea1s ; pri pomalšom je niekde zádrhel) |
|
Návrat nahoru |
|
josh |
Zaslal: so prosinec 09, 2006 12:36 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
To je čo všetko "komplet zadné brzdy" ?
Teraz som bol upozornený na STK že síce ručná je OK ale mám vymeniť valčeky v zadných brzdách (okolo 1700-2000 Sk bez práce). No a pár dní nato som na blbom značení skoro nedobrzdil z cca 100 km/h (bol tam aj štrk na ceste, aj to nejak začínalo hádzať zadkom). Takže postačí mi len tie valčeky vymeniť keď je ručná v poriadku ?
weller napsal: Mně taky ručka skoro nebrzdila na jedné straně vůbec a na druhé jen trochu a zkoušel sem taky dotahovat ty lanka ale to nepomohlo a protože sem měl jet na technickou tak sem udělal komplet novy zadní brzdy a už to funguje skvěle a na technické sem neměl rozdíl u ruční brzdy ani 5% |
_________________ Jozef @ 1.4i SX engine (= PSA motor KFX TU3JP. Normálne max. zrýchlovanie 1.4i má vyzerať takto https://youtu.be/9L0tEJ7Ea1s ; pri pomalšom je niekde zádrhel) |
|
Návrat nahoru |
|
Miki |
Zaslal: so prosinec 09, 2006 2:24 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
FajnThomas |
Zaslal: so prosinec 09, 2006 4:34 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
mně udělali ty valečky, kapalinu a předek a bylo to na hovno, tak jezdim jen na předek - ručka občas brzdi - podle nálady - jak dam prachy - pudou cely brzdy na GO, protože předek brzdi jak ABS - brzdi a houpe. |
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: ne prosinec 10, 2006 3:43 am |
|
|
|
Miki napsal: este si skuste vymenit brzdovu kvapalinu . vela ludi na to zabuda , na saxe sa ma menit kazdych 60tis km
Hele jak velký rozdíl může udělat ta brzdovka když mám nalítáno cca 85 tisíc a neměněno...Předek brzdí skvěle ale zadek nesouměrně a relativně málo...ručka je v pohodě ale na technické na válcích se při sešlápnutí pedálu brzdy zadek moc "nesnažil" a nebýt přátelství s kolegou z stk tak mám smůlu.... |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
Návrat nahoru |
|
|