punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Brzdy

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Brzdy

akatahu
Zaslal: út říjen 24, 2006 9:54 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 03. 01. 2006 Příspěvky: 113 Bydliště: Nitra
Zdravím Vás.
Nebrzdí mi to Exclamation Sad Minulú zimu mi ešte brzdy išli na 100% bo ešte aj na STK mi hovoril že brzdy sú na 1+. V zime som mal problemy s baterkou a pokým so kúpil novú som sem tam roztláčal. Samo že v zime som nepoužíval ručnú a aj tak mi to asi primrzlo, lebo raz ma kamarát roztlačal a tlačil, tlačil a talčil a ani sa auto nepohlo ako keby bolo zabrzdené, reku aby som odbrzdil, ale ja som mal odbrzdene a tak som sa dal aj ja do tlačenia a zrazu niečo puklo a auto sa uvolnilo. Od vtedy mi brzdový pedál ide viac k podlahe a nemá takú účinosť ako by mal mať (je makky), aj som to ovzdušnoval a stále ništ,..a ešte aj rúčná mi ide až hore,...
Neviete kde by môhla byť chyba? Čo treba vymeniť?

couda1
Zaslal: st říjen 25, 2006 9:43 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 24. 10. 2005 Příspěvky: 127 Bydliště: Dubenec u Dvora Králové
akatahu napsal:
Zdravím Vás.
Nebrzdí mi to Exclamation Sad Minulú zimu mi ešte brzdy išli na 100% bo ešte aj na STK mi hovoril že brzdy sú na 1+. V zime som mal problemy s baterkou a pokým so kúpil novú som sem tam roztláčal. Samo že v zime som nepoužíval ručnú a aj tak mi to asi primrzlo, lebo raz ma kamarát roztlačal a tlačil, tlačil a talčil a ani sa auto nepohlo ako keby bolo zabrzdené, reku aby som odbrzdil, ale ja som mal odbrzdene a tak som sa dal aj ja do tlačenia a zrazu niečo puklo a auto sa uvolnilo. Od vtedy mi brzdový pedál ide viac k podlahe a nemá takú účinosť ako by mal mať (je makky), aj som to ovzdušnoval a stále ništ,..a ešte aj rúčná mi ide až hore,...
Neviete kde by môhla byť chyba? Čo treba vymeniť?

přesně tehnle problem ma matka na svym saxu, ručku taha skoro az kolmo k podlaze a skoro to nebrzdi! predni zacinaj brzdit taky sokro az kdyz uz je pedal na podlaze! byli sme s tim v servisu a tam nam znamej rekl ze se na to podivaj... rozdelali vzadu bubny a pritahly tam ty mrchy (bacha jo, nejsem odbornik) jak brzdej a zase to chvilku slo... cca po mesici to zacalo delat zase, brzdi jen jedno kolo a je to cele nejake posolichane a nikdo nevi co s tim udelat aby to fachčilo v pohode...

Zaslal: st říjen 25, 2006 11:41 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 13. 03. 2005 Příspěvky: 179 Bydliště: Praha
Hoši, koukam zadky Saxa na hovno, já mám ten ssamej problem. Vpředu vyměněný kotouče po 2 zimách a zadek mi přestal brzdit, cose mi to pokusili rozhejbat, je to furt v prdeli, tak jezdim a brzdi mi jen předek a taky pedál na podlaze. Dřív jsem se dotkl pedálu a šel jsem sklem.

Technik u Dojáčka mi řekl, že ti opatrní u saxa maj tyto problémy. ˇ6e ta kára je tak lehká, že zadek nikdy nebrzdí a prorwznw to

Zaslal: st říjen 25, 2006 12:19 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Kua neříkejte mi že to je takovej problém. Asi hodně vyjížděj zadní prasátka nebo co, protože jinam tu kapalinu natlačit nemůžete. Nemáte nějak kurevsky sjetý zadní pakny???

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Incognito
Zaslal: st říjen 25, 2006 6:40 pm Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 13. 10. 2005 Příspěvky: 24 Bydliště: Hradec Králové
Mám podobný problém, nedávno jsem dával seřídit ruční brzdu. Celý to rozhejbávali, celý se to sice zlepšilo. Ručka zabírá ihned, auto brzdí líp, ale řekli, že každý zadní kolo stejně brzdí trochu jinak a že to na technickou není. Pěkně mě to štve, protože jsem tam před rokem nechal dělat ty brzdy nový.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Adler
Zaslal: st říjen 25, 2006 6:56 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 1173 Bydliště: Kroměříž
co vim tak sena zadnich bubnech zasekava a rozesira ten samosav ci jak se tomu nadava ... tak rucka jakstaks funguje ale brzdy nebrzdi ...

ex 1,5VTd Sad //Galerie//
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
dyk77
Zaslal: st říjen 25, 2006 9:46 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
O tom samostavu už jsem taky něco slyšel. Tatík to řešil na Puntu. Ruční brzdu prý moc nepoužívá, tak to musel rozhýbávat, protože neprošel technickou na nerovnoměrné brždění zadní nápravy

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
weller
Zaslal: čt říjen 26, 2006 4:47 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 03. 2005 Příspěvky: 64 Bydliště: Uničov
Mně taky ručka skoro nebrzdila na jedné straně vůbec a na druhé jen trochu a zkoušel sem taky dotahovat ty lanka ale to nepomohlo a protože sem měl jet na technickou tak sem udělal komplet novy zadní brzdy a už to funguje skvěle a na technické sem neměl rozdíl u ruční brzdy ani 5%

Zaslal: pá říjen 27, 2006 1:09 am Odpovědět s citátem
koukám, tak zadky se nedaj sprpvoznit, jenom GO - a teď odbočím - přední nový kotouče a destičky ani ne po 3000 km a zvlněný? - nepolský v servisu - jel sem dnes brno a ze 120 mi to zvolňovalo - nebrzdilo - potkalo to někoho?

Zaslal: pá říjen 27, 2006 5:09 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 03. 01. 2006 Příspěvky: 113 Bydliště: Nitra
No je pravda že aj ja som mal problem pár krát dobrzdiť z 120-tky,...
hm,...a čo stým? si neporadíme?Dať to do orig Citroen servisu, však skrachujem Confused tam zoberú aj posledný cent,....
btw ale má to aj výhodu, ide zima a aspoň nám to nechytí do smyku,... Very Happy

josh
Zaslal: po říjen 30, 2006 1:56 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 27. 05. 2005 Příspěvky: 259 Bydliště: Slovensko, Bratislava
aká bola značka "nepolských" ? Ja som si teraz dával nové lacné platničky španielskej firmy Remsa/Woking tak som zvedavý...
Na tie zadky nepomôže občasné brzdenie ručnou , alebo krátka jazda so zatiahnutou ? Smile Tiež ručnú pri parkovaní nepoužívam.
FajnThomas napsal:
koukám, tak zadky se nedaj sprpvoznit, jenom GO - a teď odbočím - přední nový kotouče a destičky ani ne po 3000 km a zvlněný? - nepolský v servisu - jel sem dnes brno a ze 120 mi to zvolňovalo - nebrzdilo - potkalo to někoho?

Zaslal: so prosinec 09, 2006 12:36 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 27. 05. 2005 Příspěvky: 259 Bydliště: Slovensko, Bratislava
To je čo všetko "komplet zadné brzdy" ?
Teraz som bol upozornený na STK že síce ručná je OK ale mám vymeniť valčeky v zadných brzdách (okolo 1700-2000 Sk bez práce). No a pár dní nato som na blbom značení skoro nedobrzdil z cca 100 km/h (bol tam aj štrk na ceste, aj to nejak začínalo hádzať zadkom). Takže postačí mi len tie valčeky vymeniť keď je ručná v poriadku ?

weller napsal:
Mně taky ručka skoro nebrzdila na jedné straně vůbec a na druhé jen trochu a zkoušel sem taky dotahovat ty lanka ale to nepomohlo a protože sem měl jet na technickou tak sem udělal komplet novy zadní brzdy a už to funguje skvěle a na technické sem neměl rozdíl u ruční brzdy ani 5%

Zaslal: so prosinec 09, 2006 2:24 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 23. 02. 2005 Příspěvky: 1262 Bydliště: Bratislava
este si skuste vymenit brzdovu kvapalinu . vela ludi na to zabuda , na saxe sa ma menit kazdych 60tis km Wink

Zaslal: so prosinec 09, 2006 4:34 pm Odpovědět s citátem
mně udělali ty valečky, kapalinu a předek a bylo to na hovno, tak jezdim jen na předek - ručka občas brzdi - podle nálady - jak dam prachy - pudou cely brzdy na GO, protože předek brzdi jak ABS - brzdi a houpe.

Zaslal: ne prosinec 10, 2006 3:43 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 08. 09. 2006 Příspěvky: 1998 Bydliště: Šumperk
Miki napsal:
este si skuste vymenit brzdovu kvapalinu . vela ludi na to zabuda , na saxe sa ma menit kazdych 60tis km Wink

Hele jak velký rozdíl může udělat ta brzdovka když mám nalítáno cca 85 tisíc a neměněno...Předek brzdí skvěle ale zadek nesouměrně a relativně málo...ručka je v pohodě ale na technické na válcích se při sešlápnutí pedálu brzdy zadek moc "nesnažil" a nebýt přátelství s kolegou z stk tak mám smůlu....

ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo

ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré Smile

Alfa Romeo 159 Sportwagon
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 3
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Přejdi na: