punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - ostřikovače - nefungujou?

Autor Zpráva

<  Servis  ~  ostřikovače - nefungujou?

critik
Zaslal: ne říjen 22, 2006 12:12 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 22. 08. 2006 Příspěvky: 127 Bydliště: Louny
nevite jak to procistit,nebo vlastne cim to muze bejt ze mi vpredu nefungujou,a vzadu jo,ale je to stejnak nejaky divny,usoudil jsem ze to bude nejspis nekde ucpany. nemate nekdo nejakou zkusenost?

weller
Zaslal: ne říjen 22, 2006 12:57 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 03. 2005 Příspěvky: 64 Bydliště: Uničov
critik napsal:
nevite jak to procistit,nebo vlastne cim to muze bejt ze mi vpredu nefungujou,a vzadu jo,ale je to stejnak nejaky divny,usoudil jsem ze to bude nejspis nekde ucpany. nemate nekdo nejakou zkusenost?

Mně zas nefungujou vzadu a ucpany to nejspíš nemám tak taky nevim Confused

Zaslal: ne říjen 22, 2006 2:23 pm Odpovědět s citátem
kua bude zima,musim to dat do kupy,asi budu muset vyndat tz hadicku a profouknout ji kompresorem

Max
Zaslal: ne říjen 22, 2006 4:55 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 22. 05. 2005 Příspěvky: 339 Bydliště: Frýdek-Místek
Mě nešly ani přední, ani zadní. Hadičky ucpané nebyly. Motorek ostřikovačů má dva vývody. Jeden na předek, jeden na zadek. A mezi nima je takový pístek, který to asi nějak uzavírá. Tak jestli se vám nějak nesekl v jedné poloze. Pomohlo mi, když jsem z toho pístku oříznul kousek gumy. Teď už to funguje normálně.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
critik
Zaslal: ne říjen 22, 2006 7:13 pm Odpovědět s citátem
ted jsem se vratil,trochu jsem se v tom hrabal,a zkoumal to zjistil jsem ze to strika,ale ze je tam malej tlak,takze to stim pistkem by asi davalo logiku,protoze jestli se ma ten tlak delit pouze naq zadek a predek a ten pistek to pousti do obou zaroven,tak se ten tlak ztrati

jak to mam rozebrat,a kde je ten poturek s pistkem?

weller
Zaslal: ne říjen 22, 2006 8:06 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 03. 2005 Příspěvky: 64 Bydliště: Uničov
Max napsal:
Mě nešly ani přední, ani zadní. Hadičky ucpané nebyly. Motorek ostřikovačů má dva vývody. Jeden na předek, jeden na zadek. A mezi nima je takový pístek, který to asi nějak uzavírá. Tak jestli se vám nějak nesekl v jedné poloze. Pomohlo mi, když jsem z toho pístku oříznul kousek gumy. Teď už to funguje normálně.

No vidíš to mě nenapadlo na to se hned jak budu mít čas podívám to by mohlo být ono protože mně když dám přední ostřikovač tak jde normálně ale když dám zadní tak taky jede předek tak jestli se taky nějak nesekl Confused Je tam dobrej přístup k tomu motorku ostřikovače a není tam žádnej problém při tom rozebírání toho motorku?

Zaslal: po říjen 23, 2006 10:35 am Odpovědět s citátem
halo,poradte nekdo kdo se v tom štoural,kudy na ten moturek?

Max
Zaslal: po říjen 23, 2006 2:25 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 22. 05. 2005 Příspěvky: 339 Bydliště: Frýdek-Místek
K motorku se dostaneš tak, že sundáš pravé přední kolo a plastový podběh. Je nacvaknutý na nádržce ostřikovačů. Na motorku máš dvě hadičky. No tak to z čeho ty hadičky vycházejí rozeber od motorku. Je v tom ten pístek. No, sice to šlo těžko, ale šlo. Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Mára
Zaslal: so říjen 28, 2006 7:15 pm Odpovědět s citátem
NĚMÁ NÁVŠTĚVA Založen: 28. 10. 2006 Příspěvky: 1 Bydliště: JIHLAVA
Max napsal:
K motorku se dostaneš tak, že sundáš pravé přední kolo a plastový podběh. Je nacvaknutý na nádržce ostřikovačů. Na motorku máš dvě hadičky. No tak to z čeho ty hadičky vycházejí rozeber od motorku. Je v tom ten pístek. No, sice to šlo těžko, ale šlo. Very Happy

Ahoj fšem,

mám teprve 5 dnu Saxo a tento problém jsem již řešil a vyřešil. Je pravdou, že se k motorku ostřikovače dostaneš nejlépe sundáním kola a plastového krytu podběhu. Na motorku jsou dva náústky s hadičkama. Černý je pro předek, bílý je pro zadek. Motorek (čerpadýlko) je obousměrné a tak buď dává do jednoho bo druhého výtlaku. Aby nedocházelo k tomu, že část vody poteče vždy druhým výtlakem, je tam pístek, který se vždy tlake vody přestavý. Tak jsem měl první problém, druhý byl v přiskříplých hadičkách a to zadní v gumové průchodce do třetích (pátých) dveří a přední byla přiskříplá v průchodce z podběhu do motor. prostoru (nahoře v podběhu).
Přeji příjemnou zábavu a hlavně, ať vám to před zimou stříká. Mára
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ritchma
Zaslal: ne říjen 29, 2006 2:12 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
No vidíte mě nestříkaj žádný a nikdy mi to nevadilo. Zadní sou někde po cestě prasklý hadičky, protože když dám ostřikování vzadu tak mi to vyteče u zadního kola a přední sice jdou, ale mam prdlou i tu nádobku na vodu do ostřikovače takže nejdou defakto žádný
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
josh
Zaslal: po říjen 30, 2006 1:30 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 27. 05. 2005 Příspěvky: 259 Bydliště: Slovensko, Bratislava
vadiť to môže na STK - mňa tak kontrolovali naposledy-puntičkári. A zadný ostrekovač mi nefungoval dovtedy asi 4 mesiace - len občas vytekala voda niekde na boku, kde sa stretávajú 5te dvere so strechou. Vyzeralo to na dieru niekde "po ceste" No a na tej STK sa auto samoliečením od prírody zázračne opravilo - čumel som na to ako na zázrak a odvtedy už asi 2 roky funguje aj zadný ostrekovač .
Toto ako vidíte, nie je použiteľná rada, ale skutočný príbeh. Very Happy
P.S. opraviť som si to dovtedy nedával, bo v Citroene to videli na komplet rozobranie a len kým by na niečo prišli tak si zaúčtujú 1,5 normohodiny x dvoch fiktívnych pracovníkov, teda kľudne aj okolo 2500 sk bez NDsúčiastky.
Ritchma napsal:
No vidíte mě nestříkaj žádný a nikdy mi to nevadilo. Zadní sou někde po cestě prasklý hadičky, protože když dám ostřikování vzadu tak mi to vyteče u zadního kola a přední sice jdou, ale mam prdlou i tu nádobku na vodu do ostřikovače takže nejdou defakto žádný

Zaslal: po říjen 30, 2006 3:06 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 1173 Bydliště: Kroměříž
hele kdyz maj hodinovku tak se nezapocitava snad kolik lidi natomdelalo ne? se mi to zda jko blbos

ex 1,5VTd Sad //Galerie//
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
BX19GTI
Zaslal: po říjen 30, 2006 4:21 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 20. 05. 2005 Příspěvky: 242 Bydliště: Praha
Nový motorek stojí i s DPH 706Kč. Koupeno v Citroen Domanský. Jinak jsem na netu potkal tenhle motorek i okolo 730Kč. Wink

Zaslal: po říjen 30, 2006 4:56 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 27. 05. 2005 Příspěvky: 259 Bydliště: Slovensko, Bratislava
tebe sa to zdá ako blbosť. mne tiež. ale už sa mi viackrát stalo že som prišiel napr. po hodine a mal som narátaných dajme tomu 1.6 nh (normohodiny) a po otázke smerujúcej k tomu "čo si to dovoľujú" , som dostal odpoveď že ide o vyjadrenie podľa počtu zúčastnených pracovníkov. Máme tu v saxoklube aj serviso-citroeňáka, by ma zaujímalo ako to robia u nich.
A ešte ignorujú aj normohodiny na predpísané prehliadky, v knižke oficiálneho predajcu majú uvedené dajme tomu po roku alebo po 20.000 km na dané úkony trebárs 1,2 nh, a naúčtujú si za tie isté úkony aj 2,5 nh. Vraj to nie je pre nich záväzné. Dosť na tom aspoň v Bratislave odrbávajú a robia si z peňaženiek motoristov dobrý deň (rovná sa takmer výsmechu) .
Adler napsal:
hele kdyz maj hodinovku tak se nezapocitava snad kolik lidi natomdelalo ne? se mi to zda jko blbos

P.S: PREČO JE TU TAK MALÉ PÍSMO, ROBÍM PLNO PREKLEPOV KVôLI TOMU pri asi najrozšírenejšom rozlíšení 1280x1024 Idea

Zaslal: po říjen 30, 2006 8:49 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Písmo nastavuje admin, ale je to asi kvůli tomu, aby jedno téma nebylo roztažený na 20 stránek, nevim. O kousek by to ale určitě zvětšit šlo. Nebo to můžeš udělat takhle a nebo takhle Wink

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: