Autor |
Zpráva |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: po leden 10, 2011 7:14 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
AHojte saxaci
Mam nasledujuci problem s brzdami.
Pri brzdeni mi brzda zabera od polky az po podlahu, nie pekne plynule.
Ked som kontroloval stav brzdovej kapaliny bola tak ako ma byt. Ked som si naslapal brzdu tak pekne zacala tvrdnut. Mam obavu ci to nemoze byt brzdovym valcekom na lavom zadnom kolese. Potom mam problem c.2 a to je rucna brzda. Ked ju zatiahnem, tak auto drzi skoro pri 70-80°. Vzdy mi drzala tak nizsie tak neviem co s tym je. Jeden servisak povedal, ze to moze byt brzdovy valcek. Aky mate nazor vy? Dakujem za rady! |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po leden 10, 2011 7:20 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
no na ručku spočítej zuby, mě začíná přibrzďovat na druhým a brzdí na čtvrtým. Co se týče válečků na saxu je to dost častý problém že uchcávaj zvláště když člověk někde zabrzdí na krev ale na ručku vliv nemají ta ovládá jiný mechanizmus.
Co se týče pohybu pedálu tak když sem měl ještě 1.1 tak sem měl komplet generálkovaný brzdy včetně hlavního brzdového válce a pedál měl dost velkej mrtvej chod, řešil sem to kdysi tady jestli by to šlo nějak seštelovat aby zabíral vejš ale k ničemu jsme se nedobraly zřejmě to byla vlastnost tak sem si prostě zvyknul na to víc šlapat a VTSko my to dělá taky sice ne tolik ale taky tam je mrtvej chod pedálu tak 5cm než to začne aspoň přibrzďovat a to mam nový přední brzdy i kapalinu nejvíce je to znát když je naložený auto, to pak na to člověk musí myslet a šlapat na pedál o to víc. Mimochodem u jiných aut sem tohle nikdy nepozoroval, takže zřejmě nějaká specialita saxa. |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: po leden 10, 2011 7:46 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Martanc, rucna mi zabera na 6-7 . To povazujem za hrozu, lebo rucka stoji ako cicina, a tie brzdy sa daju nastavit na tvrdsie? |
|
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: po leden 10, 2011 7:48 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
A ta brzda je sranda, lebo nebrzdi ale pri dotyku na pedal svieti svetlo ako pomätene! |
|
|
Návrat nahoru |
|
CARSMANIAC |
Zaslal: po leden 10, 2011 7:54 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Tomáš Spiššák a co se trosku zamyslet ? jestli treba tve auto nahodou nema zatezovy regulator
Mam nasledujuci problem s brzdami.
Pri brzdeni mi brzda zabera od polky az po podlahu, nie pekne plynule.
Ked som kontroloval stav brzdovej kapaliny bola tak ako ma byt. Ked som si naslapal brzdu tak pekne zacala tvrdnut. Mam obavu ci to nemoze byt brzdovym valcekom na lavom zadnom kolese. Potom mam problem c.2 a to je rucna brzda. Ked ju zatiahnem, tak auto drzi skoro pri 70-80°. Vzdy mi drzala tak nizsie tak neviem co s tym je. Jeden servisak povedal, ze to moze byt brzdovy valcek. Aky mate nazor vy? Dakujem za rady![/quote] |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po leden 10, 2011 7:54 pm |
|
|
|
vtom případě buď skusit přemluvit samostav jestli se sešteluje sama, a to tak že zašlápneš pedál co to jde a pak ještě zatáhneš párkrát ruční, jestli se posune samostav tak to začne brzdit o něakej zub dřív, jestli tohle nepomůže tak jedině vlézt pod auto a přitáhnout lanka co vedou k ručce. A nebo rozebrat zadní brzdy a samostav rozhejbat protože správně by měl fungovat tak že vymezuje pakny automaticky a ručka by pak měla zabírat pořád stejně.
Co se týče tvrtdosti pedálu tak nikdo neví jak to seštelovat jestli to vůbec nějak jde. |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po leden 10, 2011 7:56 pm |
|
|
|
CARSMANIAC: on tam zátěžák nemá, on má vzadu bubny tam zátežák neni tam tlak na zadní brzdy regulujou jen válečky. |
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: po leden 10, 2011 8:01 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Vies co, ak tu ides robit zo mna kokota tak o tvoju radu nestojim. Ja NIE SOM automechanik a Saxo mam 4mesiac. Takze som za kazdu radu rad. A ked si uz taky zbehly, tak by si vedel ze 1.1 vzadu NIKDY nemala disky ale BUBNY. |
|
|
Návrat nahoru |
|
CARSMANIAC |
Zaslal: po leden 10, 2011 8:04 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
musis napsat ze mas 1.1 , jinak mas zarezly samostav |
|
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: po leden 10, 2011 8:08 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Oki. Toto nemam kde doma urobit takze jedine riesenie je servis.
Uz som kupil tie brzdove valceky, jeden ma stal 14€.
A ten samostav, to uprimne neviem ani co je. idem cekovat na nete.
Neviete nahodou co stoji nastavenie samostavu a vymena tych valcekov? Ď. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: po leden 10, 2011 8:09 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po leden 10, 2011 8:10 pm |
|
|
|
smaostav je takovej ozubenej mechanizmus s klínkem v bubnu. má za úkol posouvat pakny postupně od sebe podle toho jak se opotřebovávaj aby to brzdilo stále stejně. Jestli budeš nechávat dělat zadní brzdy tak oni ti ho vyčistí a rozhejbou. |
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: po leden 10, 2011 8:13 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Cenu pribliznu neviete? Kolko si mam nachystat |
|
|
Návrat nahoru |
|
CARSMANIAC |
Zaslal: po leden 10, 2011 8:19 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Tomáš Spiššák napsal: Cenu pribliznu neviete? Kolko si mam nachystat
nic neschanej az to rozeberou tak uvidis ne ?? resit neco takhle dopredu je zcestny muzou byt v haji lana na rucni brzdu, pakny vydrene bubny a co ja vim a samostav samotny nekoupis jen v originale a stoji randal ale atci ho rozhybat a namazat nech to na servisu |
|
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: po leden 10, 2011 8:24 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Bubny a oblozenie su vo velmi dobrom stave, lebo 21.12. mi menili zadnu napravu a pochvalovali mi, ze su ako nove. O toto sa nebojim. Ale ten samostav by to byt mohol. Pojdem tam zajtra a uvidim. |
|
|
Návrat nahoru |
|
|