punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - 1.4 VTS problém asi s převodovkou

Autor Zpráva

<  Servis  ~  1.4 VTS problém asi s převodovkou

Naty88
Zaslal: po prosinec 20, 2010 2:33 pm Odpovědět s citátem
NĚMÁ NÁVŠTĚVA Založen: 20. 12. 2010 Příspěvky: 2 Bydliště: České Budějovice
Ahoj lidi,

mohli byste mi prosím poradit? Jela jsem se svým Saxoušem minulý týden přes celou ČR - tzn. přes 200 km jenom po dálnici - klasicky celou dobu ve 130 km/h na 5ku, no a potom co jsme sjeli do města a začalo jakoby něco "chrastit", byl cítit plyn (vyloženě plyn jako je třeba ve sporácích) a od té doby se hůř řadilo - hlavně jednička a pětka. Po chvíli to přešlo, tak jsme si myslely, že to jen bylo unavené z té dálnice, ale druhý den při cestě zpátky se to opakovalo - hlavně když jsme potřebovali zrychlit a chrastění bylo slyšet i při volnoběhu na parkovišti. A nyní jsem ve fázi, že třeba jenom jedu přes město a začne to chrastit a vždy zároveň ucítím ten plyn (mimochodem saxo mám normálně na benzín) ale někdy je to naprosto v pořádku. Většinou se to stane buď při rozjezdu na křižovatce nebo když jde auto do tahu a vždy je to až po zahřátí - nikdy se mi to nestalo hned se studeným autem.

Nevíme co s tím je a návrh od známého je, že se vysypal stálý převod a to co je cítit jako plyn je to, jak se tam škvaří olej, někdo jiný zase říká, že poloosy nebo spojkové ložisko, proto se Vás chci zeptat, jestli nemáte nějakou podobnou zkušenost, protože se mi nechce investovat tisíce do nové převodovky, aby se poté zjistilo, že je to něco úplně jiného nebo abych to mohla za půl roku spravovat znova.

Díky moc za každou odpověď...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Skrbla
Zaslal: út prosinec 21, 2010 8:16 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 27. 02. 2008 Příspěvky: 1180 Bydliště: Jičín
Takhle na dálku je těžký určit co by to mohlo být, jak ti říkali, spojka, nějaký ložisko v převodovce. Ale podle smradu bych to spíš tipnul na spojku. Odvez to někomu kdo tomu rozumí ať se ti na to podívá, to je asi nejrozumnější volba.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
medved
Zaslal: út leden 11, 2011 10:46 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 03. 2005 Příspěvky: 46 Bydliště: Chomutov
Ahoj ve spolek. Čím to nakonec bylo??? Nemůže to být tím, že je převodovka suchá a oleje málo? Kolik se vejde převodovkového oleje do 1.4 benzín??? Předem dík

Zaslal: út leden 11, 2011 12:04 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 11. 05. 2009 Příspěvky: 504 Bydliště: Žilina
do prevodovky ide podla knihy 2L,ale mne sa tam zmestilo len 1,8 litra...

Zaslal: út leden 11, 2011 12:59 pm Odpovědět s citátem
NĚMÁ NÁVŠTĚVA Založen: 20. 12. 2010 Příspěvky: 2 Bydliště: České Budějovice
Čauky,

tak bylo v prdeli ložisko i převodovka... Nebyl v ní žádnej olej a byla teda naprosto v háji (seškvařená a samý špony)... Takže jsme sháněli jinou a známej nám doporučil týpka, kterej převodovky na vedlejšák dělá, donesli jsme mu jí tam a řekl, že to se fakt zrepasovat nedá, ale že tam má jednu ze stokoňový 106 a že by nám tam měla pasovat... Takže jsme jí tam předevčírem namontovali, ale bylo potřeba ještě přetěsnit jedno víko, takže auto je pojízdný od včera a sice se řadí krásně, ani jsem zatím nepostřehla nějaké jiné převod. poměry, ale je jinej problém... Něco tam pro změnu drnčí...

Říkala jsem si, že by to mohla být poloosa - že by byla nějakým způsobem špatně uchycená, ten drnčivý zvuk se měnív závislosti na rychlosti, ale ten muj řekl že asi ne, protože většinou to přestane být slyšet při vyšlápnutí spojky, ale také to není pokaždé...

Jo a ještě bych se ráda zeptala, na startér, než jsme začali opravovat převodovku, nebyl tam žádný problém, ale nyní při startování - na konci - tak jakoby hvízdne... Nevíte čím by to mohlo být? Abych neměnila startér zbytečně...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: