MELHUBA KLUBUZaložen: 27. 11. 2010Příspěvky: 792Bydliště: Brno
No výkonnostně jsou si hodně podobné, ale VTSko má a o cca 120+ kg míň, může mnohem pozděj brzdit a je i menší, tím pádem mnohem rychlejší v zatáčkách, hádám, že kdyby se 206ka postavila proti mě v serpentýnách z kopce za Brnem, tak se stihnu vratit zespodu proti ni a zamavat (uvažuju podle zkušenosti s novym Z4) , neznam moc 206, mozna bude komfortnejsi nez Saxo, to však nemužu řict jistě, ale taky jsem po ni koukal, nez jsem koupil VTS
Jo ještě jedna věc.. VTS točí vyšší otáčky limiter je na 7500ot/min, obcas se to hodi do tahlejsich zatacek kde pri zarazeni vyssi rychlosti by ti moc spadly otacky a taky se to hodi když před někým chceš zatajit realny vykon auta (řadíš jen do 4900)
A EiFFeL to vystihl ↓↓↓↓↓
Naposledy upravil Allante dne út únor 08, 2011 7:24 pm, celkově upraveno 2 krát _________________ První: 1995 Dodge Neon 2.0 SOHC | 97kW | 1101kg | Černá | Prodáno
Druhé: 2000 Citroën Saxo VTS 16V | 90kW | 918kg | Černá | První sen se nikdy neprodá!
Přesně jak tu zaznívá, lepší je 1.6 než 2.0.
Proto i v rally je větší nářez KITu v 1.6. Jdeš dýl na brzdy, lepší výjezdy, prostě se líp sbírá motor. Jinak 2.0 ti víc vydrží sic nevím jak u Peugeota, ten je nevyspitatelnej
Řeknu to takto mám obě tyto auta. A výkonostně ve zrychlení na rovině je saxo lepší, 206 má zase oproti saxu ohromný krouťák od 2500 táhne jak blbé po městě 60 na 4 nabo 5rychlost, saxo má zase sportovněji laděný podvozek, ale horší brzdy. Za dvě zimy můžu říct, že saxo má i větší průchodnost. Spotřeba je prakticky stejná a náhradní díly skoro taky až na přední ramena, ty sou nerepasovatelné, když odejdou čepy tak nové, v náhradě 2500, origo 5000. Zadní náprava je skoro stejná a jak tu někdo psal jeto těžké na předek k dyž s tím někde skáču tak mám někdy strach, že orvu příčku pod chladičem a v zatáčkách to de taky cítit. Pokud chceš pohdlné auto tak určitě 206, pokud chceš motokáru na blbnutí tak saxo. Já osobně bych už na normální ježdění saxo nechtěl.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru