punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - 1.4VTS R15" v techničáku?

Autor Zpráva

<  Tuning  ~  1.4VTS R15" v techničáku?

Dextr
Zaslal: po únor 14, 2011 11:01 am Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 15. 03. 2010 Příspěvky: 16 Bydliště: Český Těšín
Zdravím,chtěl jsem se zeptat jestli má někdo na 1.4 vts v techničáku kola R15"? A popřípadě jak se mu to povedlo? Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Landys75
Zaslal: po únor 14, 2011 11:37 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 29. 11. 2010 Příspěvky: 517 Bydliště: Jesenice
kola ti do techničáku zapíšou na úřadě když jim předložíš TL (typový list) který ke kolům dostaneš pokud je kupuješ nový. TL by ti prodejce měl vystavit přesně na tvůj typ auta a potvrdit ho+napíše ti do něj rozměry pneu. Pak kola hodíš na auto, zajedeš na technickou za kontrolním technikem, ten ti ty kola zkoukne jestli na auto sedí, potvrdí ti TL a ty si zajedeš na úřad kde ti ty kola zapíšou do velkýho techničáku.Stojí to něco kolem 200Kč ale to nevim jistě.Wink

Snad sem to napsal dost srozumitelně Laughing

podívej se kdyžtak tady tam to všechno je i s ukázkama TL: http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dovoz_registrace_a_schvalovani_vozidel/Schvalovani_vozidel/Zapis_rafku_a_pneumatik/Postup_zapisu_rafku_a_pneumatik_do_technickeho_prukazu_vozidla.htm

skokan
Zaslal: po únor 14, 2011 6:11 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 18. 05. 2007 Příspěvky: 3348 Bydliště: Slovensko - NMnV
napisal si to krasne ale na 1.4, pokial viem, oficialne aj tak 15" kola nedas Wink

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ
P.E.T.R
Zaslal: po únor 14, 2011 6:24 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 04. 05. 2009 Příspěvky: 1632 Bydliště: Klatovy
pokud bude mít TL, tak neni problém zapsat 15ky i na 1.4ku, když to de i na Feldu Very Happy

2003 Mercedes-Benz Vito II 115CDi

Český pravopis je freeware, ale v žádném případě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
mattell
Zaslal: po únor 14, 2011 7:15 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 02. 07. 2006 Příspěvky: 168 Bydliště: Ostrava
nevím proč to v ČR řešíte, problém by mohl vzniknout leda na STK a to byste museli fakt trefit na š´touru, já mám ve velkém TP jen standardní disky na 1.4vts tzn. J5,5x14 s pneu 165/65R14 a jako alternativu nějaké 13ky, byl jsem na STK už třikrát, pokaždé jinde s klasickými origo alu J6x14 185/55 R14 a nikdo ani nehlesl, vloni na jaře už jsem tam dokonce měl nové letní kola 195/45 R15, které tady řešíte a stejný výsledek. Jiná situace je v SR kde mají jak už tady bylo zmíněno několikrát úplně jiný "malý" TP, kde je vše přesně uvedeno a každý policista se po vás může pěkně povozit a osolit vám výlet na nových nezapsaných salámech! Smile
Landys75
Zaslal: po únor 14, 2011 7:56 pm Odpovědět s citátem
kamaráde to je sice možný ale na to dávej hodně bacha Shocked fízlové za to dávaj docela slušný pokuty a i ti seberou bodíky Laughing pokuta něco kolem 3000Kč, a dokonce ti můžou na místě zabavit techničák a můžeš si volat leda tak odtahovku Laughing policajti už maj v autech počítače a klidně se podívaj na celej tvůj velkej techničák a i na to co tam zapsaný máš a co ne Wink a to sem si nevymyslel to je holá pravda a pár lidem se to už stalo

mattell
Zaslal: út únor 15, 2011 7:42 am Odpovědět s citátem
Landys75 napsal:
kamaráde to je sice možný ale na to dávej hodně bacha Shocked fízlové za to dávaj docela slušný pokuty a i ti seberou bodíky Laughing pokuta něco kolem 3000Kč, a dokonce ti můžou na místě zabavit techničák a můžeš si volat leda tak odtahovku Laughing policajti už maj v autech počítače a klidně se podívaj na celej tvůj velkej techničák a i na to co tam zapsaný máš a co ne Wink a to sem si nevymyslel to je holá pravda a pár lidem se to už stalo

tak toho bych se nebál, pokud nemáš na autě kola která tam evidentně nepatří, tzn. když to přeženu 17ky co lezou metr mimo auto a na nich ojeté šprcky až na kordy, do toho křídlo jak stříšku nad garáží a napůl upadlou okapovou rouru místo výfuku nemají jediný důvod do tebe dělat, zabývají se zcela jinými přestupky. Krom toho když už ti je krapet více let jako mě, nepouštíš se s nimi do větších akcí a auto je udržované v pěkném sériovém stavu tak to ještě hoši ocení a jedeš dál... Nehledě na to že za cca 16let co mám řídičák mě stavěli policisté asi jen 5x! Smile Tím netvrdím, že se to co popisuješ nemůže stát, zvláště když natrefíš na vola s novým služebním laptopem! Very Happy V dávné minulosti, kdy většina zdejších členů ještě ani netahala tatru po pískovišti vím, že byli policisté vysazení na "tunery" felicíí, kdy věděli všichni z hlavy že na felicii nemohli být větší kola než 14ky a to chlapce dost brusili, hlava nehlava... Wink
lakinooo
Zaslal: út únor 15, 2011 7:50 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 15. 07. 2008 Příspěvky: 1808 Bydliště: Vrútky
Dost podstatny problem moze byt pri nehode. Ako s poistovou tak s policiou.
mattell
Zaslal: út únor 15, 2011 8:06 am Odpovědět s citátem
lakinooo napsal:
Dost podstatny problem moze byt pri nehode. Ako s poistovou tak s policiou.

na slovensku to může být vůbec zajímavé z důvodu toho že máte tyto údaje v "malém" TP, v minulosti jsem byl dvakrát účastníkem nehody, je fakt že nikdy ve VTS s neschválenými koly Very Happy , ale vždy vyšetřující jen ohlédl kvalitu - výšku vzorku pneu a dále to neřešil, stejně tak při namátkové kontrole, což se mi stalo i když jsem seděl v autě jako spolujezdec a někdo se známých byl kárán za stav vzorku... Tím nechci nijak rozdmýchávat nesmyslnou debatu o tom, zda je či není důležité mít aktuální kola zapsaná v TP, ať si každý dělá co chce, což si stejně i tak dělá, o situaci na našich cestách ani nemluvě, bodový nebodový systém. Základ je jezdit s rozumem, mít kvalitní pneu s dobrým vzorkem ať to vztáhnu k tomuto tématu, a mít radost ze svého krasavce, ať má kola která se nám líbí a autu sluší! Wink Kdo to chce mít všechno 100% ať si podstoupí martýrium se zápisem na našich zkostnatělých úřadech, já mám radost každý den že moje 12letá popelnice je ve stavu jakém je, že mi ho relativně často někdo pochválí, že má nové zimní yokohama na origo speedline, 80% na letních 14" speedline a od loňska nově i funglové Eagle F1 na těch zakázancýh 15" Laughing Pardon, já mám vlastně všechny sady nepovolené že... Wink
Dextr
Zaslal: út únor 15, 2011 9:57 am Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 15. 03. 2010 Příspěvky: 16 Bydliště: Český Těšín
Hmm.... tady se asi nedozvím jestli už to někdo má v techničáku že? To že to policajti a technická kontrola nemají rádi to už vím dávno! Díky
Landys75
Zaslal: út únor 15, 2011 10:06 am Odpovědět s citátem
já nevím co řešíš, jestli je v techničáku nemáš tak si je tam buď nech zapsat a nebo si ty kola na auto prostě dej a neřeš to, každý může mít v techničáku něco jiného Wink

Ondrej133
Zaslal: út únor 15, 2011 11:49 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 27. 05. 2008 Příspěvky: 530 Bydliště: Plzeň
já je tam mam zapsaný. ale už od tý doby když saxíka někdo přitáhl z německa. a tam už byly zapsaný tak to tam mam taky Smile

Citroen saxo 1.4 VTS - 75 komoňů Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Landys75
Zaslal: út únor 15, 2011 11:51 am Odpovědět s citátem
no přesně o tom mluvim každej tam má něco jinýho Wink

Cicko69
Zaslal: út únor 15, 2011 2:57 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 11. 05. 2009 Příspěvky: 504 Bydliště: Žilina
Presne toto riesim posledne dva dni, kupil som si 15" kola na inzerat a nezapisem ich na Slovensku nieje sanca. na www.etop.sk si zistis ake kolesa dokazes zapisat do TP a cuduj sa svete nic ine na 1.4 vts nezapies,len 14".
Potom je uz len jedna moznost,dobre znamosti alebo pekny uplatok v nejako pmeuservise. Neviem,ja som to vzdal a predavam ich a ostavam pri 14",aj tak som pocul,ze 15"na 1.4 bude podstatne citit pri akceleracii. Ak sa to tu niekomu podari zapisat,nech mi da vediet. PS: skurewne slovenske zakony! Sad

Zaslal: st únor 16, 2011 3:37 pm Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 10. 09. 2008 Příspěvky: 18 Bydliště: OPAVA
Cicko69 napsal:
Presne toto riesim posledne dva dni, kupil som si 15" kola na inzerat a nezapisem ich na Slovensku nieje sanca. na www.etop.sk si zistis ake kolesa dokazes zapisat do TP a cuduj sa svete nic ine na 1.4 vts nezapies,len 14".
Potom je uz len jedna moznost,dobre znamosti alebo pekny uplatok v nejako pmeuservise. Neviem,ja som to vzdal a predavam ich a ostavam pri 14",aj tak som pocul,ze 15"na 1.4 bude podstatne citit pri akceleracii. Ak sa to tu niekomu podari zapisat,nech mi da vediet. PS: skurewne slovenske zakony! Sad

Nazdar co máš ty 15¨ zač? scháním nové, staré 15¨sou docela moc těžké
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: