Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Synchrony v háji? |
Toska |
Zaslal: po květen 24, 2010 9:47 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Ahojte,mám problémek: Při žazení 3. rychlostního stupně ,mi občas zajede šaltrkláda hladčeji než normálně(jakoby bez odporu) na místo (3jka) a jde to přes zuby.Dělá to jen při vyšších otáčkách-když potřebuju rychle přeřadit.Jiná rychlost to nedělá,jen ta trojka.Co to způsobuje-resp. nejsou to synchrony?A jak je to s nima vůbec-ty jsou u každé rychosti zvlášť?Vím že budu asi za trotla,ale nevím to,tak se omluvuju |
|
|
Návrat nahoru |
|
Toska |
Zaslal: út květen 25, 2010 9:54 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
To se nenajde nikdo,kdo by byl ochotný poradit?Fakt ne? |
|
|
Návrat nahoru |
|
kurenadvore |
Zaslal: út květen 25, 2010 10:25 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
Toska |
Zaslal: st květen 26, 2010 12:59 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Ku*va,toho jsem se bál...No nic,musím to probrat s citroeňáckým technikem...Díky za radu chlape |
|
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: st květen 26, 2010 7:17 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Co chces prebrat s citroenackym technikom???? Povie ti ze potrebujes novu prevodovku. Tak nic ine ako vymenit cely diel nepoznaju.....
V prvom rade daj vymenit olej v prevodovke. Mozno ho tam mas este od vyroby. Ak ano niet sa comu cudovat ze to robi problemy. To su tie pseudo " dozivotne" chujoviny.
Drbni tam 2L TOTAL Transmission BV 75W80. Mne to pomohlo. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Toska |
Zaslal: st květen 26, 2010 11:12 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
lakinooo napsal: Co chces prebrat s citroenackym technikom???? Povie ti ze potrebujes novu prevodovku. Tak nic ine ako vymenit cely diel nepoznaju.....
V prvom rade daj vymenit olej v prevodovke. Mozno ho tam mas este od vyroby. Ak ano niet sa comu cudovat ze to robi problemy. To su tie pseudo " dozivotne" chujoviny.
Drbni tam 2L TOTAL Transmission BV 75W80. Mne to pomohlo.
Ale sranda je v tom,že jsem to saxo koupil od místního prodejce Citroenu,cca před týdnem.Všechny náplně (údajně) jsou nový,novej je i rozvoďák a přetěsnili i motor.Takže si myslím že olej bude OK.Spíš ojebali kontrolu stavu převodovky a bude tot ím synchronem... |
|
|
Návrat nahoru |
|
skokan |
Zaslal: st květen 26, 2010 7:54 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
|
Návrat nahoru |
|
Toska |
Zaslal: st květen 26, 2010 10:10 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
skokan napsal: Toska ...olej v prevodovke sa nerata ako bezna napln a tym padom sa ani pri serviske nemeni. V podstate sa nemeni vobec a mal by vydrzat na stale ale realita je casto inde. Mne pozerali chalani olej v prevodovke a ze slusna kofola ....takze vymena bude urcite u mna nasledovat
No potěš teda! Hned zítra se technika zeptám jestli ho měnili!Bohužel nemám si to jak ověřit,leda bych ho vypustil a prohlídnul sám.Taky asi neměnili filtr vzduchovej-je tam Green(teda kdysi byl i zelenej,ale teď je celej v oleji,jak nechali z oddechu víka ventilů vytýkat olej do sání(a to ho nikdo ani nečistil)...Paka,co na to říct?! |
|
|
Návrat nahoru |
|
lazik |
Zaslal: st květen 26, 2010 10:39 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Tyhle filtry se myslim nemusi menit, ale staci je vyprat A pokud se ti to bude rychle zasirat tim olejem z odvetrani vika ventilu, tak si porid za 150 oddechovy filtrik a mas po starosti Spousta lidi to taky tak ma.. |
_________________ VTS 1.6i 16v rv 98
http://lazarracing.webnode.cz |
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: st květen 26, 2010 10:57 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
no jestli je komplet zblitej od oleje tak bud ti to brutalne tlaci olej ven vikem a nebo se tvoje saxo valelo nekde po strese...
muzes se podivat u me v tematu o mym saxu, jak vypada filtr po roce jezdeni a jak je na rohu poblitej od oleje... |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: čt květen 27, 2010 9:49 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Toska napsal: Ale sranda je v tom,že jsem to saxo koupil od místního prodejce Citroenu,cca před týdnem.Všechny náplně (údajně) jsou nový,novej je i rozvoďák a přetěsnili i motor.Takže si myslím že olej bude OK.Spíš ojebali kontrolu stavu převodovky a bude tot ím synchronem...
Podla super inzinierov v Citrone je napln v prevodovke dozivotna. Len ti chuji nedefinovali presne zivotnost. Moj skromny odhad je 200 tis a potom ide srat. Preto ho treba menit kazdych 120 tis km. Stoji cca 20 EUR, mysim ze nie je o com. A odporucam ten co som spomynal. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Hurvajs2 |
Zaslal: st březen 09, 2011 11:07 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
TO lazik: Prosím Tě, můžu se zeptat, kde bych koupil ten oddechovej filtřík za 150,- ? A jak to potom funguje, to Ti ten "smrad" jde přes ten filtřík do motorového prostoru? Koukal jsem zatím jen po OIL CATCH TANK a ty se pohybujou nad 500,- Zatím to mám vyvedené z odfuku hadicí pod auto, ale když stojím tak mi ten smrad tahá větrák do auta, takže bych to chtěl pořešit nějak jinak |
_________________ Můj první Citröen... Saxo 96 1,1i 40kW 3dv. |
|
Návrat nahoru |
|
lazik |
Zaslal: st březen 09, 2011 4:41 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Koupis ho skoro kdekoliv, poheledej na googlu - treba tohle je hned 4. odkaz pro dotaz "oddechovy filtr".
A ohledne smradu nevim, to musi rict nekdo kdo ten filtrik ma. Ale myslel jsem, ze to zas tak nesmrdi - od kabinoveho filtru je to docela daleko.
A oil catch tank je myslim jenom takova designova vec Nekde jsem videl, ze si to nekdo vyrobil z plechovky od redbulu |
_________________ VTS 1.6i 16v rv 98
http://lazarracing.webnode.cz |
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: st březen 09, 2011 5:53 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
citace: "lakinooo"A odporucam ten co som spomynal
to nie je vybrane slovo |
|
|
Návrat nahoru |
|
Hurvajs2 |
Zaslal: st březen 09, 2011 6:22 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Díky, zkusím pohledat No a jinak, co se týče toho smradu, tak to právě smrdí dost. A Catch Tank si nemyslím, že by byla designová blbost,a le řekl bych, že je právě proti filtříku vymakanější v tom, že po zachycení oleje se "odfuk" zase vrací do sání |
_________________ Můj první Citröen... Saxo 96 1,1i 40kW 3dv. |
|
Návrat nahoru |
|
|