Chtěl bych se zde zeptat na zkušenosti s oddechovým filtrem. Jde mi o to, když ho namontuji na odvětrání klikovky, jestli pak ten smrad z oddechu jde normálně do motorového prostoru a jestli to třeba nenasává větrák do auta? Já to mám vyvedné hadicí pod auto a když stojím na místě, tak mi to jde většinou přes větrák do auta. Taky jsem se dočetl, že oddechový filtr je určen pro použití "při otevřeném typu sání" Co to znamená? Já mám sání origo, nijak neupravené. Taky mi není jasné, jestli ten filtřík zachytí i olej i zkondenzovanou vodní páry a jak často se musí čistit? V tomto ohledu se mi zdá lepší Oil Catch Tank, ale na něj tam zase není moc místa a je o dost dražší. Všem díky za rady a postřehy.
_________________ Můj první Citröen... Saxo 96 1,1i 40kW 3dv.
Vubec netusim, o jakem smradu z odvetravani vika mluvis. Nic mi nikam nesmrdi. Filtrik tam mam tri roky a jeste jsem na neho ani nesahl, protoze nebylo potreba, neni od oleje.
U serioveho sani je odvetravani vyvedene primo do sani, tak to udelej taky tak.
Co se tyce toho smradu, spis si zkontroluj tesnost vyfuku. Ten smrad ti pujde z tama.
_________________ “All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
No mluvím o smradu, který logicky tam odtud jde, když ti právě u vyběhanějšího motoru podfukuje tlak z válců do vany. Je to normálně smrad výfukových plynů, ale jiný než jde z výfuku, protože z výfuku je to už za katalyzátorem. Je to jednoznačně tam odtud, protože když si čichnu ke konci té hadice, tak je to ono. Ještě se chci zeptat, když bych tam tedy dal ten oddechový filtřík, tak co udělám s tou hadicí co vede do sání? Nechám ji normálně odpojenou nebo se to musí zaslepit ? A taky nevím, co udělat s tou podtlakovou hadičkou, která vede do toho originálního plastového odlučovače. Jestli to vysvětluji moc složitě, tak to nafotím...
TO MrChodnyCZ: A můžu se zeptat, proč tam ten filtřík máš ty?
_________________ Můj první Citröen... Saxo 96 1,1i 40kW 3dv.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru