Autor |
Zpráva |
< Servis ~ těsnění ??? |
ottik85 |
Zaslal: st březen 09, 2011 4:03 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
Casper626 |
Zaslal: st březen 09, 2011 4:46 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
a co tak termostat (nemusi sa ulne otvorit)alebo vrtula chladica sa ti nezapina |
|
|
Návrat nahoru |
|
ottik85 |
Zaslal: st březen 09, 2011 5:20 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
vrtule se zapíná v pohodě a termostat nevim no, zejtra na to kouknu a budu chytřejší... jinak holt o vejkeendu rozebrat |
_________________ EX VTS 1,6 8v
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: st březen 09, 2011 6:50 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
něco podobného my to taky dělá,když tomu šlápnu tak teplota klidně do 3/4budíku pak stačí na chvilku zvolnit a zase to spadne. Termostat už mam koupenej a o výkendu ho budu dávat tak uvidíme co to udělá, mynulej tejden sem měnil výčko na chladiči a žádná změna. A to sem ještě neska zjistil že kolem 3000tis otáček je slišet jak proudí voda do radiátoru topení jakoby žbluňká a nikdy sem si toho nevšimnul tak nevim jestly to dělá až teď nebo to dělá od začátku a je to normální. |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
Hurvajs2 |
Zaslal: čt březen 10, 2011 12:16 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
TO martanc:
Vítej v klubu "žbluňkajících Sax" Podle některých je to u Saxa normální, ale mně se to normální nezdá. Nicméně nevím co s tím a jak mi poradil jeden člen: "Nevaří to, topí to ? Tak to neřeš, jezdi a užívej života ! "
|
_________________ Můj první Citröen... Saxo 96 1,1i 40kW 3dv. |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: čt březen 10, 2011 3:47 pm |
|
|
|
zatím to nic zvláštního nedělá takže jezdím ale v sobotu jdu měnit termostat tak uvidíme. |
|
Návrat nahoru |
|
Sifilda |
Zaslal: čt březen 10, 2011 4:07 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Hurvajs2 napsal: TO martanc:
Vítej v klubu "žbluňkajících Sax" Podle některých je to u Saxa normální, ale mně se to normální nezdá. Nicméně nevím co s tím a jak mi poradil jeden člen: "Nevaří to, topí to ? Tak to neřeš, jezdi a užívej života ! "
heh to me se zase dostava do vody olej uz to bylo cele rozebrane a nikde nic... napln byla vymenena ale do tydne tam byl olej znova... olej nemizi a co se topeni tyce tak saxik topi nejlip a nejrychleji ze vsech aut co mame v rodine...
tak zatim jezdim a uzivam zivota |
|
|
Návrat nahoru |
|
Hurvajs2 |
Zaslal: čt březen 10, 2011 7:26 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
TO martanc: no nechci ti brát iluze, ale mně to začalo žbluňkat právě po výměně termostatu, do té doby to bylo O.K. Akorát to málo topilo, ale já jsem těch problémů měl nakonec víc, takže to asi nebude tvůj případ.
TO Sifilda: taky jsem měl olej ve vodě a bylo to těsnění pod hlavou v kombinaci s prohnutou hlavou. Olej se mi sice ztrácel, ale nebylo to nic tragického a navíc jsme později zjistili, že se ztrácel přes totálně zničená guferka na dřících ventilů. Takže pokud by byla ta guferka O.K. tak si myslím že by se ten olej taky téměř neztrácel, jako tobě. |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: čt březen 10, 2011 7:30 pm |
|
|
|
no uvidíme vyměnit ho musim tak jako tak protože se mi asi málo otevírá a trochu víc se to hřeje, ted v zimě to sice nevadí ale v létě už by mohl bejt problém. |
|
Návrat nahoru |
|
Hurvajs2 |
Zaslal: čt březen 10, 2011 7:39 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Jasný, dej pak vědět, jak jsi dopadl |
|
Návrat nahoru |
|
Sifilda |
Zaslal: čt březen 10, 2011 8:55 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Hurvajs2 napsal: TO martanc: no nechci ti brát iluze, ale mně to začalo žbluňkat právě po výměně termostatu, do té doby to bylo O.K. Akorát to málo topilo, ale já jsem těch problémů měl nakonec víc, takže to asi nebude tvůj případ.
TO Sifilda: taky jsem měl olej ve vodě a bylo to těsnění pod hlavou v kombinaci s prohnutou hlavou. Olej se mi sice ztrácel, ale nebylo to nic tragického a navíc jsme později zjistili, že se ztrácel přes totálně zničená guferka na dřících ventilů. Takže pokud by byla ta guferka O.K. tak si myslím že by se ten olej taky téměř neztrácel, jako tobě.
naschval jsem si udelal rysku na mericce oleje a je to porad stejne... ale porad nevim kde se tam ten olej bere... je to zahada |
|
|
Návrat nahoru |
|
Hurvajs2 |
Zaslal: čt březen 10, 2011 9:14 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
No pokud se ti ztratí dejme tomu 0,5dl tak to podle mne na rysce ani nemůžeš poznat, zase tak přesné to není. A ve vodě už je 0,5dl znát, si myslím. |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: pá březen 11, 2011 1:54 am |
|
|
|
jj taky mam ve vodě něaký stopy oleje už asi rok a je ho tam pořád stejně podle mě se tam dostane trocha nárazově když tomu dá člověk někde kouř a pak tam zase něakou dobu nejde. Jeden mechanik my řikal že je to celkem klasika u těhle motorů. |
|
Návrat nahoru |
|
Sifilda |
Zaslal: pá březen 11, 2011 7:05 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
martanc napsal: jj taky mam ve vodě něaký stopy oleje už asi rok a je ho tam pořád stejně podle mě se tam dostane trocha nárazově když tomu dá člověk někde kouř a pak tam zase něakou dobu nejde. Jeden mechanik my řikal že je to celkem klasika u těhle motorů.
to rikal i mechanik me a ze se to stava i u starsich modelu jako je ZX atd... |
|
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: pá březen 11, 2011 7:14 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Aj na Fabii je to uplne normalne.... |