Autor |
Zpráva |
|
Lubomír Kovář |
Zaslal: po listopad 13, 2006 9:38 am |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Mám dotaz. Je možné, že by špatně namontované rádio mělo vliv na elektro rozvody v autě? Minulý týden mi odešla zapalovací lišta na svíčkách, pravidělně mi praskají žárovky H4 / 1 za měsíc /. Mám rádio Sencor, odnímatelný panel. Když ho po jízdě vypínám, je panel úplně rozpálený a občas mi za jízdy zhasíná nebo přelaďuje stanice. Máte s tím někdo zkušenosti??? |
|
|
Návrat nahoru |
|
weller |
Zaslal: po listopad 13, 2006 2:45 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Lubomír Kovář napsal: Mám dotaz. Je možné, že by špatně namontované rádio mělo vliv na elektro rozvody v autě? Minulý týden mi odešla zapalovací lišta na svíčkách, pravidělně mi praskají žárovky H4 / 1 za měsíc /. Mám rádio Sencor, odnímatelný panel. Když ho po jízdě vypínám, je panel úplně rozpálený a občas mi za jízdy zhasíná nebo přelaďuje stanice. Máte s tím někdo zkušenosti???
Sencor rádio je na nic každej koho znám na něho nadává a kámoš co ho má tak se mu taky přelaďujou stanice samy, vynechává mu to za jízdy občas se samo vypne a zas zapne prostě na nic ale že by mu to dělalo problémy v elektroinstalaci to zas ne. Kup si pořádny rádio a máš to |
_________________ Saxo 1.1i 44 KW rv.1999 |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: po listopad 13, 2006 11:24 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Pokud koupíš nové auto, tak některý dealer Ti dokonce zruší záruku, pokud si do auta dáš jiné rádio než to které Ti on nabízí. Samozřejmě i montáž musíš svěřit odborníkům.
Jestli se Ti to hřeje tak to hodně rychle vykopej ven. AAA auto dávalo kdysi taky taková kvalitní rádia zdarma ke každému zakoup. vozu a byly to sračky na entou. Mělo to nějaké veké odběry a docházelo k vnitřním zkratům, takže se Ti vyhřály vodiče, odešla izolace vodičů a mohlo dojít i k požáru. Byl jsem svědkem, kdy kámoš tohle rejdio měl v autě a tahle věc se mu stala. Naštěstí to podchytil ve stádiu, kdy to začínalo teprve čoudit a to to auto stálo na parkovišti a on k němu akorát přicházel. Vytrhnul rádio z panelu a hodil ho do popelnice.
Jestli si nejsi jistý , zkus to svoje rádio na čas vyndat a uvidíš. Každopádně autorádio může mít vliv na elektroinstalaci v automobilu. Na životnost lišty a žárovek by to mít vliv přímo nemělo, ovšem otázkou je co to může udělat s alternátorem a dobíjením. Pokud by se tohle načalo vlivem špatného rádia, pak by to ovlivnilo životnost všech elektro komponentů. Není mi ale jasný jak by k tomu mohlo dojít, když rádio jistí pojistka. No je to zapeklitý případ, možná je to jen blbá shoda náhod. Přeměř si raději napětí v elktroinstalaci při nastartovaném motoru v různých režimech otáček |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
SliM |
Zaslal: út listopad 14, 2006 8:38 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
citace: Pokud by se tohle načalo vlivem špatného rádia, pak by to ovlivnilo životnost všech elektro komponentů. Není mi ale jasný jak by k tomu mohlo dojít, když rádio jistí pojistka.
Poistka chráni obvod v ktorom je zaradená voči "nadprúdu" a je dosť pomalá, takže na nejaké krátkodobá impulzy nestihe zareagovať. Na poistku sa v tomto prípade spoliehať nedá. Takže rádio tú elektriku skutočne ovplyvniť môže (ale podľa môjho názoru viac teoreticky ako prakticky, "elektrika" v autách je konštruovaná na rôzne rušenia a anomálie).
citace: Když ho po jízdě vypínám, je panel úplně rozpálený...
to tiež nie je zadravé a svedčí to o "kvalite" rádia
Ale ako hovorí dyk77, najjednoduchšie je rádio odpojiť a uvidí sa či na rádio nadávame oprávnene. Resp. boli problémy s elektrikou aj pred montážou rádia? |
|
|
Návrat nahoru |
|
Lubomír Kovář |
Zaslal: út listopad 14, 2006 9:01 am |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Díky, asi opravdu bude nejlepší se toho zbavit. Před instalací toho radia bylo vše ok. Nechám si to namontovat servisem, dneska jdu koupit nějaký ,,blaupunkt,, |
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: út listopad 14, 2006 10:28 am |
|
|
|
Modrej Punťa bude mnohem lepší, jen doufejme, že už Ti stávající rádio nenadělalo v autě nějakou paseku. Zlom vaz. |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
Adler |
Zaslal: út listopad 14, 2006 12:59 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
horky panel bo radio je normos vec .... kor v saxu kde neni za radiem poradny prostor na chlazeni ... |
_________________ Skodylak fmetle, ftédéýčku a na hlínách
ex 1,5VTd //Galerie// |
|
Návrat nahoru |
|
FajnThomas |
Zaslal: út listopad 14, 2006 1:30 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Díky za upozornění na AAA autorádio - jdu ho hned vyhodit, než mi to chytne |
_________________ Fajnthomas |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: út listopad 14, 2006 4:31 pm |
|
|
|
Adler napsal: horky panel bo radio je normos vec .... kor v saxu kde neni za radiem poradny prostor na chlazeni ...
já ten panel na Sony horkej nemám ani trochu. |
|
Návrat nahoru |
|
dave_m |
Zaslal: út listopad 14, 2006 6:53 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Adler napsal: horky panel bo radio je normos vec .... kor v saxu kde neni za radiem poradny prostor na chlazeni ...
no, ja mel taky problem, ale horsi to bylo do Fabky. To sem to tam daval kladivem |
_________________ bývalé VTS 16V, 2001, 1/4 mile za 15.85s, max na 2 km 189 km/h, max GPS 201 km/h
|
|
Návrat nahoru |
|
Ghofig |
Zaslal: út listopad 14, 2006 7:08 pm |
|
|
Site Admin
|
FajnThomas napsal: Díky za upozornění na AAA autorádio - jdu ho hned vyhodit, než mi to chytne
Pokud masi auto z AAA, tak ho vyhod radsi taky |
|
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: st listopad 15, 2006 2:19 am |
|
|
|
No lidičky já nevím.....já mám radio Sencor a musím říct že jsem spokojený nadmíru...Měl jsem před tím Sony(už ho má někdo v nějákým žigulu na ukrajině nejspíš) a koupil jsem si Sencor a nemám s ním žádný z těch jmenovaných problému...opravdu si ho nemůžu vynachválit:) |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
Návrat nahoru |
|
FajnThomas |
Zaslal: st listopad 15, 2006 5:22 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
ghofig ---- to nemožu, ještě musi aspoň 3 roky stát na značkách - invalidovo --- jinak recht |
_________________ Fajnthomas |
|
Návrat nahoru |
|
Radulik |
Zaslal: so leden 12, 2008 1:01 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Sencor nie je radio, v podstate Sencor nema dobre nic...jednoznacne Alpine, Pioneer!!!takze cim skor to vyhodit... |
|
|
Návrat nahoru |
|
Sparco900 |
Zaslal: so leden 12, 2008 4:32 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Nikdy nedavaj do auta Sencor, Daewoo, Tokay, Roadstar a co ja wem ake este. Su to vsetko hovna ktore vyrabaju niejake deti 10rocne v cine a tie znamejsie znacky ties su vyrobene v cine alebo v malajzy ale maju podstatne vyssiu kavlity |
|
|
Návrat nahoru |
|
|