Autor |
Zpráva |
< Servis ~ rada - narazniky do 1 barvy |
Sifilda |
Zaslal: st březen 16, 2011 10:38 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Zdar lidi, potřebuju další radu…
mám v plánu dát do barvy přední a zadní nárazník ale jak na to?
Může mi tu nějaká dobrá duše napsat, co budu potřebovat + postup?
Protože s interiérem jsem dostal hodně dobrých a efektivních rad, tak snad mi někdo poradí i s tímto.
Díky moc |
|
|
Návrat nahoru |
|
podolak2 |
Zaslal: čt březen 17, 2011 11:31 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
já budu dávat lišty do barvy... a prý stačí jen základ na plast a barva kterou si necháš namichat ( ve spreji vše) ...samozřejmě sundat to co budeš lakovat |
|
|
Návrat nahoru |
|
Gazdoor |
Zaslal: čt březen 17, 2011 2:17 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Taky jde o to jestli bude barva pastelová, nebo metla. Každopádjně to chce přebrousit stávající, zakytovat nerovnosti a rýhy, krasně vybrousit, nejlépe pod vodou, pak kobu (stříkací kyt, tmel, základovku) každej tomu říka jinak. Znovu lehce vybrousit, pokud by jsi vybrousil kobu, stříknout znovu a znovu přebrousit, zase nejlépe pod vodou (hrubost optimálně 1200) pořádně odmastit!!! a laknout. Nejdřív lehce foukni veškerý přechody, rohy a záhyby a nech lehce zaschnout před další vrstvou. Pak už nastříkej komplet celej nárazník, minimálně dvě vrstvy a víc, uvidíš, jak bude krejt. Zase to nech trochu vyshnout, tak 30 min. a pak to lákni bezbarvim lakem. Celý to nech v teple vytvrdnout (min. 24 hodin !). To stačí na to, aby proschla svrchní vrstva a mohl jsi s nárazníkem manipulovat, popřípadě rozleštit 3M pastou stejkance nebo pomeranč.
PS: stává se nám, že se koba zvedá a nedrží na ní barva. To jsme vyřešili leptadlem na plasty, vytvoří správný podklad pod barvu, na to se zeptej tam, kde si budeš nechat míchat barvu A zdrž se prásáren jako je barva ve spreji, to jsme dělali jako puberťáci. Na lišty ok, ale na nárazník |
_________________ www.Rumburaci.eu
|
|
Návrat nahoru |
|
Sifilda |
Zaslal: čt březen 17, 2011 4:06 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
podolak2 napsal: já budu dávat lišty do barvy... a prý stačí jen základ na plast a barva kterou si necháš namichat ( ve spreji vše) ...samozřejmě sundat to co budeš lakovat
ouuu jak vydim napsane slovo zaklad na plasty tak se mi zveda kufr pouzil jsem ho na plasty v aute (interier) a malem jsem si ho dojebal... jeste ze to slo dobre osmirglovat a misto zakladu jsem pouzil plnic... |
|
|
Návrat nahoru |
|
Sifilda |
Zaslal: čt březen 17, 2011 4:08 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Gazdoor napsal: Taky jde o to jestli bude barva pastelová, nebo metla. Každopádjně to chce přebrousit stávající, zakytovat nerovnosti a rýhy, krasně vybrousit, nejlépe pod vodou, pak kobu (stříkací kyt, tmel, základovku) každej tomu říka jinak. Znovu lehce vybrousit, pokud by jsi vybrousil kobu, stříknout znovu a znovu přebrousit, zase nejlépe pod vodou (hrubost optimálně 1200) pořádně odmastit!!! a laknout. Nejdřív lehce foukni veškerý přechody, rohy a záhyby a nech lehce zaschnout před další vrstvou. Pak už nastříkej komplet celej nárazník, minimálně dvě vrstvy a víc, uvidíš, jak bude krejt. Zase to nech trochu vyshnout, tak 30 min. a pak to lákni bezbarvim lakem. Celý to nech v teple vytvrdnout (min. 24 hodin !). To stačí na to, aby proschla svrchní vrstva a mohl jsi s nárazníkem manipulovat, popřípadě rozleštit 3M pastou stejkance nebo pomeranč.
PS: stává se nám, že se koba zvedá a nedrží na ní barva. To jsme vyřešili leptadlem na plasty, vytvoří správný podklad pod barvu, na to se zeptej tam, kde si budeš nechat míchat barvu A zdrž se prásáren jako je barva ve spreji, to jsme dělali jako puberťáci. Na lišty ok, ale na nárazník
MEGA DOTAZ NA TUTO VETU:
stříkací kyt, tmel, základovku PATRI DO TOHO I PLNIC? (jsem s nim stikal interier a na plast chytl dokonale a je v barve kuze... a cervena se mi na to chytla dokonale |
|
|
Návrat nahoru |
|
podolak2 |
Zaslal: čt březen 17, 2011 9:16 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
plnič to je to spávne slovo .. nemohl jsem si vzpomenout ... plnič to chce ne zaklad na plasty ale plnič plnič plnič |
_________________ Saxo 1.4 VTS - na blbnutí a pro mamku
Peugeot 206 1.4HDi - aktuální
saxo 1.5D - ex |
|
Návrat nahoru |
|
Sifilda |
Zaslal: čt březen 17, 2011 9:55 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
podolak2 napsal: plnič to je to spávne slovo .. nemohl jsem si vzpomenout ... plnič to chce ne zaklad na plasty ale plnič plnič plnič
a sme doma protoze jsem na interier pouzil zaklad na plast a barva mi na tom boptnala...
a kolikrat je dobre nanest bezbarvi lak? protoze ten predni naraznik dostava vic zabrat nez interier... ja osobne bych dal tak 3-4 vrstvy... nebo na finale pouzivate zase neco spesl? |
|
|
Návrat nahoru |
|
Sifilda |
Zaslal: čt březen 17, 2011 9:57 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
jo a lidi mate nekdo zkusenost s tim jak chyta plnic na tmel? budu totiz kousek blatniku klepat a na 100% se to bude muset jeme prekytovat... tak mam trochu obavy jestli ten plnic na to sedne jak ma... |
|
|
Návrat nahoru |
|
Gazdoor |
Zaslal: pá březen 18, 2011 10:34 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Základ je, pořádně to odmastit! Pak to na pohodu chytne |
_________________ www.Rumburaci.eu