punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - rada - narazniky do 1 barvy

Autor Zpráva

<  Servis  ~  rada - narazniky do 1 barvy

Sifilda
Zaslal: st březen 16, 2011 10:38 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 19. 01. 2011 Příspěvky: 396 Bydliště: Opava
Zdar lidi, potřebuju další radu…

mám v plánu dát do barvy přední a zadní nárazník ale jak na to?

Může mi tu nějaká dobrá duše napsat, co budu potřebovat + postup?

Protože s interiérem jsem dostal hodně dobrých a efektivních rad, tak snad mi někdo poradí i s tímto.

Díky moc
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
podolak2
Zaslal: čt březen 17, 2011 11:31 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 03. 01. 2011 Příspěvky: 145 Bydliště: Podolí (Přerov)
já budu dávat lišty do barvy... a prý stačí jen základ na plast a barva kterou si necháš namichat ( ve spreji vše) ...samozřejmě sundat to co budeš lakovat
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Gazdoor
Zaslal: čt březen 17, 2011 2:17 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 05. 02. 2011 Příspěvky: 98 Bydliště: Rumburk
Taky jde o to jestli bude barva pastelová, nebo metla. Každopádjně to chce přebrousit stávající, zakytovat nerovnosti a rýhy, krasně vybrousit, nejlépe pod vodou, pak kobu (stříkací kyt, tmel, základovku) každej tomu říka jinak. Znovu lehce vybrousit, pokud by jsi vybrousil kobu, stříknout znovu a znovu přebrousit, zase nejlépe pod vodou (hrubost optimálně 1200) pořádně odmastit!!! a laknout. Nejdřív lehce foukni veškerý přechody, rohy a záhyby a nech lehce zaschnout před další vrstvou. Pak už nastříkej komplet celej nárazník, minimálně dvě vrstvy a víc, uvidíš, jak bude krejt. Zase to nech trochu vyshnout, tak 30 min. a pak to lákni bezbarvim lakem. Celý to nech v teple vytvrdnout (min. 24 hodin !). To stačí na to, aby proschla svrchní vrstva a mohl jsi s nárazníkem manipulovat, popřípadě rozleštit 3M pastou stejkance nebo pomeranč.

PS: stává se nám, že se koba zvedá a nedrží na ní barva. To jsme vyřešili leptadlem na plasty, vytvoří správný podklad pod barvu, na to se zeptej tam, kde si budeš nechat míchat barvu Wink A zdrž se prásáren jako je barva ve spreji, to jsme dělali jako puberťáci. Na lišty ok, ale na nárazník Rolling Eyes

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Sifilda
Zaslal: čt březen 17, 2011 4:06 pm Odpovědět s citátem
podolak2 napsal:
já budu dávat lišty do barvy... a prý stačí jen základ na plast a barva kterou si necháš namichat ( ve spreji vše) ...samozřejmě sundat to co budeš lakovat

ouuu jak vydim napsane slovo zaklad na plasty tak se mi zveda kufr pouzil jsem ho na plasty v aute (interier) a malem jsem si ho dojebal... jeste ze to slo dobre osmirglovat a misto zakladu jsem pouzil plnic...
Sifilda
Zaslal: čt březen 17, 2011 4:08 pm Odpovědět s citátem
Gazdoor napsal:
Taky jde o to jestli bude barva pastelová, nebo metla. Každopádjně to chce přebrousit stávající, zakytovat nerovnosti a rýhy, krasně vybrousit, nejlépe pod vodou, pak kobu (stříkací kyt, tmel, základovku) každej tomu říka jinak. Znovu lehce vybrousit, pokud by jsi vybrousil kobu, stříknout znovu a znovu přebrousit, zase nejlépe pod vodou (hrubost optimálně 1200) pořádně odmastit!!! a laknout. Nejdřív lehce foukni veškerý přechody, rohy a záhyby a nech lehce zaschnout před další vrstvou. Pak už nastříkej komplet celej nárazník, minimálně dvě vrstvy a víc, uvidíš, jak bude krejt. Zase to nech trochu vyshnout, tak 30 min. a pak to lákni bezbarvim lakem. Celý to nech v teple vytvrdnout (min. 24 hodin !). To stačí na to, aby proschla svrchní vrstva a mohl jsi s nárazníkem manipulovat, popřípadě rozleštit 3M pastou stejkance nebo pomeranč.

PS: stává se nám, že se koba zvedá a nedrží na ní barva. To jsme vyřešili leptadlem na plasty, vytvoří správný podklad pod barvu, na to se zeptej tam, kde si budeš nechat míchat barvu Wink A zdrž se prásáren jako je barva ve spreji, to jsme dělali jako puberťáci. Na lišty ok, ale na nárazník Rolling Eyes

MEGA DOTAZ NA TUTO VETU:
stříkací kyt, tmel, základovku PATRI DO TOHO I PLNIC? (jsem s nim stikal interier a na plast chytl dokonale a je v barve kuze... a cervena se mi na to chytla dokonale Wink
podolak2
Zaslal: čt březen 17, 2011 9:16 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 03. 01. 2011 Příspěvky: 145 Bydliště: Podolí (Přerov)
plnič to je to spávne slovo Smile.. nemohl jsem si vzpomenout ... plnič to chce ne zaklad na plasty ale plnič plnič plnič Very Happy Wink

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Sifilda
Zaslal: čt březen 17, 2011 9:55 pm Odpovědět s citátem
podolak2 napsal:
plnič to je to spávne slovo Smile.. nemohl jsem si vzpomenout ... plnič to chce ne zaklad na plasty ale plnič plnič plnič Very Happy Wink

a sme doma Laughing protoze jsem na interier pouzil zaklad na plast a barva mi na tom boptnala...

a kolikrat je dobre nanest bezbarvi lak? protoze ten predni naraznik dostava vic zabrat nez interier... ja osobne bych dal tak 3-4 vrstvy... nebo na finale pouzivate zase neco spesl?
Sifilda
Zaslal: čt březen 17, 2011 9:57 pm Odpovědět s citátem
jo a lidi mate nekdo zkusenost s tim jak chyta plnic na tmel? budu totiz kousek blatniku klepat a na 100% se to bude muset jeme prekytovat... tak mam trochu obavy jestli ten plnic na to sedne jak ma...
Gazdoor
Zaslal: pá březen 18, 2011 10:34 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 05. 02. 2011 Příspěvky: 98 Bydliště: Rumburk
Základ je, pořádně to odmastit! Pak to na pohodu chytne Wink

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Sifilda
Zaslal: pá březen 18, 2011 6:03 pm Odpovědět s citátem
Gazdoor napsal:
Základ je, pořádně to odmastit! Pak to na pohodu chytne Wink

Ok diky za radu Wink

Tuto sobotu ani nedeli to na sundavani narazniku nevypada Sad pocasi nepreje Sad

Jeste takovej malej technickej dotaz... jak tam ten naraznik (predni) drzi? kde a kolik sroubku? mate nekdo prehled?

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: