punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - mlátí

Autor Zpráva

<  Servis  ~  mlátí

kulich48
Zaslal: čt březen 17, 2011 3:41 pm Odpovědět s citátem
NĚMÁ NÁVŠTĚVA Založen: 15. 10. 2010 Příspěvky: 4 Bydliště: poděbrady
čau klubáci. mám 1.1i . když jsem to koupil tak to trošku mlátilo. vyměnil jsem čepy na rameni, všechny silentbloky a furt to mlátí. Je to horní uložení tlumiče? čepy na řízení byli měněný asi před 8000 km. Když by jste měl někde nákou zkušenost prosím napiště Smile

Zaslal: čt březen 17, 2011 5:28 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
no pokud to mlati od predku tak to muze byt
- horni ulozeni
- axialni cep
- stabik

pokud od zadku tak bych se zamyslel nad stavem napravy Wink

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
vtsko
Zaslal: čt březen 17, 2011 11:49 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 03. 2008 Příspěvky: 4167 Bydliště: Malacky
axialni cap by som tam urcite neradil Wink ten je na riadeni,ten by nebuchal pri nerovnostiach,ale len pri otacani volantom dolava a doprava...
Inak 1.1ky nemaju tycky stabiku,tak by nemali mat ani stabik,nie? Smile
ak si menil na naprave vsetko,tak ti ostava uz len to horne ulozenie,pripadne aj tlmice.

http://saxoclub.net/phpbb2/viewtopic.php?t=3547&postdays=0&postorder=asc&start=0
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
martanc
Zaslal: čt březen 17, 2011 11:53 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
1.1 stabik mají akorát ho maj přidělanej rovnou k ramenu.

vtsko
Zaslal: pá březen 18, 2011 1:05 am Odpovědět s citátem
ok,nevedel som..nikdy ma take prditka nezaujimali Very Happy Wink

http://saxoclub.net/phpbb2/viewtopic.php?t=3547&postdays=0&postorder=asc&start=0
EiFFeL
Zaslal: pá březen 18, 2011 7:31 am Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
vtsko - ty necejtis pri prejezdu nerovnosti odezvu ve volantu?

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
vtsko
Zaslal: pá březen 18, 2011 12:15 pm Odpovědět s citátem
citim to po celom aute Wink nehovorim ze nemoze byt ko,moj je tiez nacaty,ale nebucha nic,je to len citit pri prudkom otoceni volantu,to si mozes skusit aj ked stojis,ci to lupne...

villa15
Zaslal: pá březen 18, 2011 4:10 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 10. 03. 2011 Příspěvky: 53 Bydliště: Česká republika
vtsko napsal:
citim to po celom aute Wink nehovorim ze nemoze byt ko,moj je tiez nacaty,ale nebucha nic,je to len citit pri prudkom otoceni volantu,to si mozes skusit aj ked stojis,ci to lupne...

Jestli to mlátí při volantu např. při plném otočení...může to být také i Homokinetický kloub, ale spíše se přikláním na variantu horního uložení...Mám taky tedka s tím problém Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vtsko
Zaslal: pá březen 18, 2011 4:41 pm Odpovědět s citátem
Ja hovorim o inom Wink Homokinetak pri plnom vytoceni a naslednom rozjazde,axialni cap pri prudsom pohybe volantom,pri stati.
Podla mna,ak to buchoce stale,aj pri malinkych nerovnostiach,tak stabik,ak pri vacsich a uz ma vymenene capy na naprave,ostava tlmic a horne ulozenie,nic ine.

josh
Zaslal: čt únor 12, 2015 11:28 am Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 27. 05. 2005 Příspěvky: 259 Bydliště: Slovensko, Bratislava
Podobné drhnutie-zadieranie-cvakanie od pravého predného kolesa sa mi tiež začalo objavovať najviac pri plnom zatočení dolava, z fór (vrátane tohto) som to podla prejavov identifikoval práve na homokinetický kĺb, napríkad toto sedí:
citace:
"Pre tych co chcu ako to identifinkovat- pri vytoceni volantu klb ako keby melie ako mlyncek chrupe.pocas jazdy na volno beh tak isto ako keby ste nieco mleli-gulicky(homokinetaku su v tahu)"
"zvláštní zvuk od předního kola jak kdyby se něco někde přidíralo(drhlo)
příčina:homokinetický kloub
vyměnit celou poloosu"
"divny zvuk od praveho predneho kola
ako uz bolo pisane,ked vytocis naplno kolesa,otvoris si okna a pomaly sa rozbehnes,budes pocut cvakanie alebo klepot,je to najskorej homokinetak."
Zvuky z podvozku – čo ich spôsobuje? http://www.autorubik.sk/technika/zvuky-z-podvozku-co-ich-sposobuje/

Asi 200km predtým, než sa zvuky objavili, mi pri kontrole v servise s autom na plošine v mojej prítomnosti povedali, že podvozok je v poriadku. Medzitým sa nič neudialo, žiaden náraz, jama a pod. Teraz po zjavení tlčenia od oblasti PP kolesa (v situácii volantu výrazne dolava, niekedy odtial počuť slabý pukavý zvuk aj pri prejazde nerovností) som k nim dal auto na kontrolu znova (po novom už nikoho nepúšťajú do dielne= moja menšia dôvera voči ich výrokom), a za nekresťanské peniaze mi asi z 3 závad nič neopravili a ani nevedeli potvrdiť kde je problém. Jedine na toto tlčenie sa vyjadrili, že poloos/kĺb je údajne v poriadku, ale že mám zničený diferenciál - na výmenu nového. Netuším ako to kontrolovali. Niektoré veci vedia robiť dobre, ale na viackrát sa mi potvrdilo že s inými pomerne bežnými závadami nevedia pohnúť: správne ich identifikovať, či aj keď sú jasne identifikované, tak nevedia ako ísť na vec..

Je to možné že majú pravdu? Alebo si mám ešte iným spôsobom/inde overiť, kde je táto závada? Inak najazdených mám cca 80000 km. Približne kolko km sa ešte s takýmito prejavmi dá jazdiť bez opravy?

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: