Autor |
Zpráva |
< Servis ~ voda kontolka se rozsvítí když je nad půlkou |
compact4 |
Zaslal: st červen 08, 2011 8:43 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
termostat asi spíná protože když zapnu topení tak spadne a zhasne i kontrolka ,jen kde může bít zrada větrák chladiče kdy spíná nad půlkou? ted budu topit v létě |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: st červen 08, 2011 9:12 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
větrák chladiče spíná tak někde kousek před 3/4 budíku, kontrolka až když to je v červenym. Teďka jak je horko tak mam za jízdy taky kolikrát 3/4 budíku a nic se neděje a pak když se to jízdou schadí tak to klesne. |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
compact4 |
Zaslal: st červen 08, 2011 9:49 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
martanc napsal: větrák chladiče spíná tak někde kousek před 3/4 budíku, kontrolka až když to je v červenym. Teďka jak je horko tak mam za jízdy taky kolikrát 3/4 budíku a nic se neděje a pak když se to jízdou schadí tak to klesne. dá se vyskoušet větrák zda spíná |
|
|
Návrat nahoru |
|
Casper626 |
Zaslal: st červen 08, 2011 10:02 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Ale topeni mas este pred termostatom to znamena ze termostat mas podla mna zapeceny .... vtom lepsom pripade. Vyhod ho von a zistis co to bude robit alebo ked sa ti rozsvieti kontrolka otvor kapotu a chyt sa chladica alebo privodnej hadice k chladicu a zisti ci je horuca alebo len vlazna |
|
|
Návrat nahoru |
|
compact4 |
Zaslal: st červen 08, 2011 10:33 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Casper626 napsal: Ale topeni mas este pred termostatom to znamena ze termostat mas podla mna zapeceny .... vtom lepsom pripade. Vyhod ho von a zistis co to bude robit alebo ked sa ti rozsvieti kontrolka otvor kapotu a chyt sa chladica alebo privodnej hadice k chladicu a zisti ci je horuca alebo len vlazna hadice je teplá ,normálka jezdím termostat spíná ručička padá nahoru dolů jak má ale chvilku stojím rozsvítí se červená kontrolka nad pulkou ale větrák jsem neslyšel nechci to upíct jak ho vyskoušet zda fachá |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: st červen 08, 2011 11:52 pm |
|
|
|
k vyzkoušení jestli funguje stačí propojit kontakty co jdou na jeho čidlo, obvykle bývá na chladiči, ale bacha na prsty až se roztočí. Jinak pokud se ti kontrolka rosvěcuje nad pulkou tak je něco špatně ta by se měla rosvěcet až skoro na konci stupnice takže pokud to nevaří tak to vypadá na špatný čidlo kontrolky nebo lépe řečeno ta část čidla na kontrolku protože na ručičku i kontrolku je jedno společné čidlo. |
|
Návrat nahoru |
|
compact4 |
Zaslal: čt červen 09, 2011 2:02 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
martanc napsal: k vyzkoušení jestli funguje stačí propojit kontakty co jdou na jeho čidlo, obvykle bývá na chladiči, ale bacha na prsty až se roztočí. Jinak pokud se ti kontrolka rosvěcuje nad pulkou tak je něco špatně ta by se měla rosvěcet až skoro na konci stupnice takže pokud to nevaří tak to vypadá na špatný čidlo kontrolky nebo lépe řečeno ta část čidla na kontrolku protože na ručičku i kontrolku je jedno společné čidlo. ja na chladiči čidlo nenašel jen krabička a v ní relé mám 1.1 44kw benzín 2001 i kámoš se divil že tam není a pokud myslíš čidlo kontrolky je kde na bloku nebo to na termostatu ?díkes za odpověd |
|
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: čt červen 09, 2011 7:21 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
ja na 1.1 mam iba kontrolku, kt sa rozsvieti (nastastie svieti iba pri zapinani v druhej polohe) a signalizujeto prehriatie motora. Ale myslis ze 1.1 s originalnymi budikmi nema ukazovatel teploty. Myslim stupnicu s rucickou. Ak mozte, odfotte mi to niekto pls. Dakujem |
|
|
Návrat nahoru |
|
DiNOkitovec |
Zaslal: čt červen 09, 2011 8:28 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
mě tohle taky saxo vloni udělalo, nesepnula sahara s tim jak se to ohřálo tak se zapekl termotat. byly špatný ty kontakty u relátka před chladičem, zkus ho vyndat a očistit je. Případně jestli funguje to relé? jestli jde napětí po ohřátí do relé zjistíš když to necháš stát a změříš kntakty, po ohřátí kdy má jet větrák by tam mělo bejt o jeden plus víc.. |
|
|
Návrat nahoru |
|
compact4 |
Zaslal: čt červen 09, 2011 10:16 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
DiNOkitovec napsal: mě tohle taky saxo vloni udělalo, nesepnula sahara s tim jak se to ohřálo tak se zapekl termotat. byly špatný ty kontakty u relátka před chladičem, zkus ho vyndat a očistit je. Případně jestli funguje to relé? jestli jde napětí po ohřátí do relé zjistíš když to necháš stát a změříš kntakty, po ohřátí kdy má jet větrák by tam mělo bejt o jeden plus víc.. tak na relátku změřit a nevíš ted kolik plusu ti tam jde jsou tam čtyřy kabely myslím ale neměřil jsem napětí jinak dík za info |
|
|
Návrat nahoru |
|
DiNOkitovec |
Zaslal: čt červen 09, 2011 1:07 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
to si naměříš na tom konektoru už, je to podle mě stejně u každýho modelu jinak. buď tam přibude jeden plus nebo jedno ukostření co to sepne, teď už nevim přesně... kde je problém, ty relátka tam dotávaj dost zabrat od vody atd...
Jinak aspoň u 16v je to tak že ukazetel teploty je nezvávisle na kontrolce, takže máš kontrolu, jak je to na 1.1 nevim, to taky ukazuje i teplotu vody? |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: čt červen 09, 2011 5:48 pm |
|
|
|
na kontrolku a budík je jedno čidlo s více vývodama, a uvnitř čidla sou dvě samostatné části takže je možné že část na kontrolu odešla ale část na budík normálně funuje. |
|
Návrat nahoru |
|
compact4 |
Zaslal: čt červen 09, 2011 6:04 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
martanc napsal: na kontrolku a budík je jedno čidlo s více vývodama, a uvnitř čidla sou dvě samostatné části takže je možné že část na kontrolu odešla ale část na budík normálně funuje. a ta je kde na bloku nebo na termostatu ,já mám na bloku modrou s jedním a nad termostatem je s dvěmi vývody kterou myslíš |
|
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: čt červen 09, 2011 8:39 pm |
|
|
|
a vody mas dost? protoze to uz se mi stalo kdyz mi praskl chladic - ztratila se cast vody, teplota na motoru se tvarila ok, ale sahary bezely... |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: pá červen 10, 2011 12:09 am |
|
|
|
to čidlo, já tam mam modré, je z boku v hlavě válců tesně pod termostatem, má dva vývody jeden na budík a druhej na kontrolku. |
|
Návrat nahoru |
|
|