Ahoj,
mám Saxo 1,1 (99) a poslední dobou pociťuji zápach(nebo vůni?) benzínu v interieru.
Než se podívám na plovák či čerpadlo,rád bych využil vaších znalostí
a zkušeností,
Díky předem,
Olda
jo jo, to je taková filosofická otázka, zda jde o vůni či zápach... V momentě čerpání u pumpy před jízdou, kdy je člověk natěšen na řízení, nebo na nějakých závodech je to jednoznačně vůně, pokud to od někud páchne z auta kde nemá, zvláště pak v interiéru vozu, tak je to SMRAD!!! K tématu, u saxa mi to ještě nesmrdělo, u Traboška už párkrát ano, např. povolená benzinová hadička, jednou dokonce praskal v očku před karbcem, málo dotažená odkalovací nádobka u ventilu benzínu a jednou nedotažený šroub pod karburátorem u plovákové komory etc...
ECHT SAXOKLUBÁKZaložen: 20. 05. 2005Příspěvky: 242Bydliště: Praha
Bude to tou nádobkou s aktivním uhlím. Co je v podběhu na pravé straně vozu ( u spolujezdce). sundat plastovej podběh kola. Zkontrolovat hadičky co jdou do nádobky jestli nejsou někde vypadlý, přerušený nebo přiskřípnutý. Jinak mě nic jinýho nenapadá.
_________________ Saxo 1.1 44Kw r.v. 2000, jednobodový vstřikování, co jede a přede.
Blbá otázka, náhodou benzín v autě v kanystru nevozíš?
Jinak nevim. Ty přerušené hadičky k fitru s aktivním uhlím se mi moc nezdaj, protože výpary jdou sice přes uhlí, ale i tak to jde do volného prostoru a ne do kabiny, ale nebudu zpochybňovat názor BX19GTI.
Vezmu-li to logicky, kudy se dostává zápach do kabiny? Většinou rozvodem vzduchu. Nemůže být starý nebo benzínem či olejem potřísněný "pylový filtr"? Stejně tak by to mohlo být i svýměníkem topení. Nalepí se na něj prach a ten časem absorbuje benzínové výpary. Teď když se topí, tak se výpary mohou uvolňovat.
Jestli je někde nějaká nětěsnost v palivovém okruhu, tak ta to může také dělat, ale to by bylo cítit i z venku a možná i vidět. Proveď kontrolu těsnosti při nastartovaném motoru, aby byl benzín v pohybu a sleduj vše v čem koluje benzín, včetně vratného potrubí.
Nejbližší výdech v zadní části vozu je schovaný pod nárazníkem v pravé části. Je to blízko nádrže a palivového hrdla, tak jestli není zrada i zde, ale je to tost nepravděpodobný
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru