punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - help-aroma benzínu v interieru

Autor Zpráva

<  Servis  ~  help-aroma benzínu v interieru

olda
Zaslal: ne listopad 26, 2006 8:29 am Odpovědět s citátem
Anonymní
Ahoj,
mám Saxo 1,1 (99) a poslední dobou pociťuji zápach(nebo vůni?) benzínu v interieru.
Než se podívám na plovák či čerpadlo,rád bych využil vaších znalostí
a zkušeností,
Díky předem, Smile
Olda
mishenko
Zaslal: ne listopad 26, 2006 10:44 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 28. 06. 2005 Příspěvky: 358 Bydliště: Piestany, Slovensko
Napodobne, zboznujem tu vonu Very Happy Very Happy Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
mattell
Zaslal: ne listopad 26, 2006 4:49 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 02. 07. 2006 Příspěvky: 168 Bydliště: Ostrava
jo jo, to je taková filosofická otázka, zda jde o vůni či zápach... V momentě čerpání u pumpy před jízdou, kdy je člověk natěšen na řízení, nebo na nějakých závodech je to jednoznačně vůně, pokud to od někud páchne z auta kde nemá, zvláště pak v interiéru vozu, tak je to SMRAD!!! Very Happy K tématu, u saxa mi to ještě nesmrdělo, u Traboška už párkrát ano, např. povolená benzinová hadička, jednou dokonce praskal v očku před karbcem, málo dotažená odkalovací nádobka u ventilu benzínu a jednou nedotažený šroub pod karburátorem u plovákové komory etc... Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BX19GTI
Zaslal: ne listopad 26, 2006 7:30 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 20. 05. 2005 Příspěvky: 242 Bydliště: Praha
Bude to tou nádobkou s aktivním uhlím. Co je v podběhu na pravé straně vozu ( u spolujezdce). sundat plastovej podběh kola. Zkontrolovat hadičky co jdou do nádobky jestli nejsou někde vypadlý, přerušený nebo přiskřípnutý. Jinak mě nic jinýho nenapadá. Wink

Zaslal: ne listopad 26, 2006 9:20 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Blbá otázka, náhodou benzín v autě v kanystru nevozíš?
Jinak nevim. Ty přerušené hadičky k fitru s aktivním uhlím se mi moc nezdaj, protože výpary jdou sice přes uhlí, ale i tak to jde do volného prostoru a ne do kabiny, ale nebudu zpochybňovat názor BX19GTI.
Vezmu-li to logicky, kudy se dostává zápach do kabiny? Většinou rozvodem vzduchu. Nemůže být starý nebo benzínem či olejem potřísněný "pylový filtr"? Stejně tak by to mohlo být i svýměníkem topení. Nalepí se na něj prach a ten časem absorbuje benzínové výpary. Teď když se topí, tak se výpary mohou uvolňovat.
Jestli je někde nějaká nětěsnost v palivovém okruhu, tak ta to může také dělat, ale to by bylo cítit i z venku a možná i vidět. Proveď kontrolu těsnosti při nastartovaném motoru, aby byl benzín v pohybu a sleduj vše v čem koluje benzín, včetně vratného potrubí.
Nejbližší výdech v zadní části vozu je schovaný pod nárazníkem v pravé části. Je to blízko nádrže a palivového hrdla, tak jestli není zrada i zde, ale je to tost nepravděpodobný

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: