punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Blikajici kontrolka airbagu

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Blikajici kontrolka airbagu

Ghofig
Zaslal: čt březen 22, 2007 7:18 pm Odpovědět s citátem
Site Admin Založen: 04. 11. 2006 Příspěvky: 682 Bydliště: Kroměříž
Jinak problem vyresen. Stacilo projet spravnym zpusobem par der a kontrolka blikat prestala. Sice jsem myslel, ze tam necham kolo a ulitlo mi PDAcko z okna, ale efekt to melo:-D
Jinak nebylo to umyslne. Jsem se trosku necekane mijel s autem Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky MSN Messenger ICQ
martanc
Zaslal: pá březen 23, 2007 1:01 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
ghofig napsal:
Jinak problem vyresen. Stacilo projet spravnym zpusobem par der a kontrolka blikat prestala. Sice jsem myslel, ze tam necham kolo a ulitlo mi PDAcko z okna, ale efekt to melo:-D
Jinak nebylo to umyslne. Jsem se trosku necekane mijel s autem Very Happy
jj to zname Very Happy Very Happy Very Happy

Jarka vts
Zaslal: čt duben 05, 2007 8:07 pm Odpovědět s citátem
NĚMÁ NÁVŠTĚVA Založen: 03. 02. 2007 Příspěvky: 5 Bydliště: Vítězná-Huntířov
tuhle zavadu sem taky resil odpojil sem steckry pod sedackama a malim sroubovakem sem steckry zmacknul aby pri zapojeni byl 100% kontakt ve spojeni od ty doby je klid
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Barth3Z
Zaslal: pá srpen 24, 2007 4:20 pm Odpovědět s citátem
Anonymní
Jarka vts napsal:
tuhle zavadu sem taky resil odpojil sem steckry pod sedackama a malim sroubovakem sem steckry zmacknul aby pri zapojeni byl 100% kontakt ve spojeni od ty doby je klid

heh uz aj mne dneska zacala blikat ta kontrolka ....pojdem to teda skusit aj ja bo mam z teho len nervy ..taketo prkotiny ma vedia vytocit ked mi tam furt neco blika Smile snad to podari spravit ----
Majo
Zaslal: út září 18, 2007 11:08 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 09. 05. 2007 Příspěvky: 1331 Bydliště: Bratislava
..mne ta kontrolka tiez blbne, najprv som to riesil tymi kablami pod sedackou, teraz to uz neriesim.. ked si niekto sadne a zrazu to zacne svietit, o tyzden si sadne niekto iny a svietit to prestane,.. uz som si na to zvykol.. ked sa moc nastvem, kupim si sportovy volant a uz ma airbag nebude zaujimat vobec.. Wink

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
MaTToS8806
Zaslal: út září 18, 2007 7:27 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 08. 03. 2007 Příspěvky: 234 Bydliště: Bratislava
nepises v inom prispevku ze ti je bezpecnost prednejsia ?? tak radsej na tie bagy mysli -

Zaslal: pá březen 18, 2011 1:57 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 06. 09. 2010 Příspěvky: 85 Bydliště: Chomutov
Trochu toto téma oživím. Mně taky nepravidelně skoro celou zimu blikala a potom svítila kontrolka airbagů. Oba spoje pod sedačkami jsem napevno připájel a zaizoloval, bohužel to nepomohlo. Crying or Very sad Ráno jsem nastartoval, kontrolka nesvítila a rozblikala se až třeba po 10km jízdy, někdy v zatáčce, někdy na rovině, někdy při brždění, prostě jak se jí zrovna chtělo Smile Přestal jsem to řešit, protože autoelektrikář mi řekl, že když to nedělá pořád, hrozně špatně se to hledá. Navíc je u téhle závady velká nevýhoda to, že když zrovna kontrolka bliká a našel bych ten špatný kontakt, tak prostě v tu chvíli blikat nepřestane. Asi ta jednotka potřebuje nějakou dobu "bez závady" aby blikat přestala. Teď už je to asi 3 týdny, co kontrolka sama od sebe přestala úplně blikat, prostě se to "opravilo samo" Very Happy Chci se ale zeptat, jestli někdo nemá nějaké jiné postřehy kde hledat, kdyby se mi zase rozsvítila. Kroužek ve volantu jsem taky kontroloval, bezúspěšně Confused Podle mne už snad zbývá jen airbag spolujezdce, ale na ten nevím jak se dostat a potom možná kontakty u ŘJ bagů a k těm taky nevím jak se dostat. Sad
P.S.: Jinak pro ostatní: vše jsem pájel trafopájkou při připojené baterii, takže se není čeho obávat Wink

Zaslal: pá březen 18, 2011 3:13 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
nejlepsi celou airbagovou jednotku vyndat a je to vyreseny Wink

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
Hurvajs2
Zaslal: pá březen 18, 2011 6:00 pm Odpovědět s citátem
No jo, jenže to auto je mojí manželky a ta by tam ty airbagy ráda měla i když vím, že namítneš, že u 14 let starého auta je jejich funkčnost diskutabilní Wink Ženský to ale nevysvětlíš Very Happy

Zaslal: pá březen 18, 2011 6:17 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
vsak vsechno tam zustane, jen na tebe prestane blikat otravna kontrolka Wink a samotna jednotka je schovana pod kobercem takze to si taky nevsimne kdyz ju vyndas Wink

a kdyz to nahodou rozbije tak aspon nebude mit xichtik opalenej od vystrelu pytle Wink

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
troskalp
Zaslal: pá březen 18, 2011 6:32 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 01. 09. 2008 Příspěvky: 2204 Bydliště: Střílky
mě ta kontrolka svítí už 2,5 roku v kuse a zvykl sem si Laughing Laughing

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
DarkMIKE
Zaslal: so březen 19, 2011 8:32 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 06. 2006 Příspěvky: 789 Bydliště: Zilina
Mne svieti pristrojovka jak vianocny stromcek, ale auto ide jak hodinky Laughing Laughing (Svieti airbag, ABS, dobijanie a po zmene ECU aj imob)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hurvajs2
Zaslal: po červenec 11, 2011 12:56 pm Odpovědět s citátem
Tak přispěju svou "trochou do mlýna" , třeba to někomu pomůže. Protože kontrolka airbagu blikala manželce už téměř pořád (neblikala už opravdu jen velmi vyjímečně) rozhodl jsem se, že se na to trochu mrknu. Oba konektory pod sedačkami už jsem měl spájené "natvrdo" takže těmi to nebylo. Usoudil jsem proto, že by to mohl dělat kroužek pod volantem. Vymontoval jsem ho a proměřoval ho měřákem. Kroužek má dva kontakty a když jsem oba proměřoval "pípákem" chovalo se to jako kdyby byly oba konektory spojené, pípalo to a ukazovalo odpor 0 ohmů. To se mi zdálo divné tak jsem se rozhodl, že se podívám dovnitř kroužku. Smile To jsem ale neměl dělat, protože jakmile jsem sundal šedivý plast, který kryje jednu "dráhu" kontaktu, celý měděný pásek mi vyskočil ven a udělal mi nádherný chuchvalec, jako když vyskočí péro z budíku Very Happy Už jsem s pomalu s kroužkem loučil, protože namotat měděný pásek (dlouhý cca 2m) nebylo v lidských silách. Nakonec mne napadlo pásek ulomit v místě kde je z továrny ukončen lisovaným spojem, tím jsem ho mohl v celé jeho délce natáhnout a závit po závitu namotat zpátky. Při této operaci bylo zapotřebí nejméně 4 prstů, které musely při každé otáčce na pásek tlačit, aby zase nevyskočil. Pak jsem plast nacvakl zpátky a konec pásku přiletoval ve stejném místě, kde byl přidělán z továrny. Potom jsem si ještě na vnějším okraji kroužku všiml dvou měděných kontaktů, které měly být podle mne napružené jakoby ven z kroužku a pravděpodobně jezdí po tyči řízení. Já jsem je měl spíš zamáčklé dovnitř, takže asi neměly kontakt. Napružil jsem je a očistil a vše namontoval zpátky. Ani ve snu jsem nedoufal, že by to mohlo ještě někdy fungovat, ale světe div se, zatím vše funguje tak jak má. Po zapnutí klíčku se rozsvítí kontrolka a po nastartování normálně zhasne. Možná jsem se do kroužku nakonec hrabal zbytečně a stačilo napružit a očistit ty dva kontakty. Nevíte někdo, k čemu tam přesně jsou? Dotýkají se nějak tyče řízení nebo jiného místa? Každopádně teď vím, že pokud se časem kontrolka zase rozbliká, jdu rovnou koupit jiný kroužek, protože je to na stopro v něm. Wink

Zaslal: po červenec 11, 2011 7:08 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 18. 05. 2007 Příspěvky: 3348 Bydliště: Slovensko - NMnV
jojojo ... kontakt v kruzku sa casom opotrebujem, mam to iste len akosi sa vzdy daco poserie a bud mi dakto posle zly alebo neposle ziaden (Alante;) ale tak ved nejde o zivot, ci? Wink

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ
Hurvajs2
Zaslal: po červenec 11, 2011 7:14 pm Odpovědět s citátem
Jo jo, to znám, mně taky jeden tady nabízel kroužek a pak najednou přestal úplně komunikovat (fr3sh) Crying or Very sad Jinak najeto cca 100km a NEBLIKÁ! Very Happy Very Happy Very Happy Jen si musím říkat neustále dokola "Vydrž Prťka , vydrž! " Laughing

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 3 z 4
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Přejdi na: