punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - přehřívání, atd.

Autor Zpráva

<  Servis  ~  přehřívání, atd.

Scorp
Zaslal: čt červenec 14, 2011 12:29 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 22. 03. 2011 Příspěvky: 217 Bydliště: Holešov (Zlín)
Ahoj, stala se mi taková nepříjemná věc. Jel jsem autem a všechno jako vždycky, až na to, že se mi po několika kilometrech rozsvítila kontrolka teploty chladiče. Zastavil jsem a zjistil, že mi vře voda a je zapnutý ventilátor. Pak jsem musel zastavovat asi, každé 2 km a nechat tak 15 minut schládnout motor, než jsem mohl dál. Zvláštní je, že při těch dalších zastávkách se mi u ž ventilátor netočil.

Až jsem byl doma, tak jsem si tu přečetl něco na foru a jedna z možností mohla být zavzdušnění. Tak jsem to včera zkoušel odvzdušnit, povolil jsem všechny ty ventilky atd., pak zase zavřel a pak mi za chvíli začala stříkat vařící voda z chladiče a ventilátor pořád nic. Já o tomhle prakticky nic nevím, ale nenapadá vás něco, čím to může být a jak to spravit?

Jo a mimochodem, při volnoběhu mi otáčky vyletí na 2000, někdy i na 3000, ale to je asi zase něco jinýho co?

Tomáš Spiššák
Zaslal: čt červenec 14, 2011 8:03 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 18. 12. 2010 Příspěvky: 1013 Bydliště: Martin - Priekopa, SK
S tymi otackami netusim, ale mas asi prasknute tesnenie pod hlavou. Robilo mi to presne to iste
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sifilda
Zaslal: čt červenec 14, 2011 8:57 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 19. 01. 2011 Příspěvky: 396 Bydliště: Opava
Tomáš Spiššák napsal:
S tymi otackami netusim, ale mas asi prasknute tesnenie pod hlavou. Robilo mi to presne to iste

jn taky jsem toto zazil ale ne u saxa sice u favoritu ale bylo to taky to praskle tesneni...
Scorp
Zaslal: čt červenec 14, 2011 8:58 pm Odpovědět s citátem
díval jsem se na vodu a nevypadalo to, že by v ní byl olej, stejně tak jsem se díval na olej a na víčku žádná bílá emulze ... může to být i tak těsnění pod hlavou?

Sifilda
Zaslal: čt červenec 14, 2011 9:01 pm Odpovědět s citátem
Scorp napsal:
díval jsem se na vodu a nevypadalo to, že by v ní byl olej, stejně tak jsem se díval na olej a na víčku žádná bílá emulze ... může to být i tak těsnění pod hlavou?

ja osobne to mam nove prebrousene a natesnene... a potrubi bylo 3x proplachnute a olej tam mam zase... takze taky nevim cim to je teplota vody se mi rdzi stale na 50% sem tam + 1 milimetr nad 50% uz jsem to prestal resit...

ma to vic sax jak jsem tu tak cetl forum
Scorp
Zaslal: čt červenec 14, 2011 9:38 pm Odpovědět s citátem
jo no, to těsnění pod hlavou vypadá jako častá závada, ale zase nechci vrážet peníze (kterých ted moc nemám) do něčeho takovýho, abych pak zjistil, že problém byl nakonec v něčem jiným ... proto si chci být jistý

Sifilda
Zaslal: čt červenec 14, 2011 9:53 pm Odpovědět s citátem
tak to je jasne... mozna ze ti nekdo poradi neco jineho...

ja ted do saxa budu vrazet nejakych 15-20 je na case ho trochu vysperkovat protoze jsem ho 2 roky zanedbaval
DarkShade
Zaslal: út srpen 16, 2011 2:05 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 02. 10. 2010 Příspěvky: 114 Bydliště: Mělník
Pokud nemáš olej ve vodě nebo vodu v oleji či ti nelítá voda z výfuku ven těsnění to nebude zkus otevřít odvzdušnovací ventylky a pockej az z nich potece voda kdyztak jim pomoc zmacknutim hadice pokud ti ani tohle nepomuze podivej se zda ti otevírá termostat jakože to nechas ohrat az se ti zapne vetrak a sahnes na hadici do vede od termostatu k chladici musí v ní byt tlak nebo musí být horká pak mas mozna malo nebo moc vody mrkni na to zestrany chladice pod víckem je ryska max min ocekni to a jestli ani tohle nepomuze tak sám nevím co s tím hlavne aby ti vetrak behal kdyztak napětí pripojka bo tak neco jineho
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Scorp
Zaslal: út srpen 16, 2011 6:33 pm Odpovědět s citátem
tak ono to bylo nakonec asi tím ventilátorem, dal jsem tam jiný a už se to nepřehřívá

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: