punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Pískání v reprákách v závislosti na otáčkách

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Pískání v reprákách v závislosti na otáčkách

kejmi
Zaslal: so prosinec 02, 2006 4:49 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 28. 02. 2005 Příspěvky: 164 Bydliště: Pardubice - Studánka
Embarassed Zdravím, mám problém s audiem v Saxu.. když jedu a mám puštěné rádio tak se z repráků ozývá nepříjemné pískání. Pískání je závislé na otáčkách motoru. K rádiu jsem připojil jakýsi odrušovač určený k autorádiím, ale žádná změna. Napadá Vás nějaké řešení? Jsem vděčný za jakoukoli radu. Crying or Very sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dyk77
Zaslal: so prosinec 02, 2006 7:07 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Někde je něco špatně. Podle mě něco jiskří, např. uhlíky na alternátoru, vadná svíčka nebo VN kabel. Možná je problém jen v autorádiu.

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kejmi
Zaslal: so prosinec 02, 2006 7:45 pm Odpovědět s citátem
no kámošoj to dělá taky, ale ne tolik jako mě.. problém bude asi že lezou odněkud vysoký kmitočty po napajecím kabelu do rádia a pak mi to dělá bordel v reprákách. Chtělo by to nějak ty vysoký kmitočty uzemnit-co kdybych dal nějakej keramickej kondenzátor proti zemi? nevím ale jakou kapacitu... 100nF? nebo Vás napadá něco jinýho? Rolling Eyes
trafikant
Zaslal: ne prosinec 03, 2006 11:06 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 26. 05. 2006 Příspěvky: 165 Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
Jednoznačně to dělá alternátor. Od zapalování bys měl v nízkých otáčkách takové ťukání, s narůstajícími otáčkami by se to zrychlovalo až po jakési vrčení. Mám dojem, že někde u diod v altiku je odrušovací kondensátor (nebo víc) a ten bude v hajzlu. Tady ale odborně poradí jen machr autolektrikář. Wink

Zaslal: ne prosinec 03, 2006 11:58 am Odpovědět s citátem
no ted sem vylezl z garáže... na každej + drát co vedl do rádia tak jsem připojil takovou tu kostku (odrušovač)... všechno jsem zapojil jak má bejt a pořád hovno. asi to brzo rozkopu Laughing no já už fakt nevím jak to opravit.... při volnoběhu to píská málo, skoro to není ani slyšet ale čím vyšší otáčky, tak tím se zvedne kmitočet toho zvuku a řekl bych že i hlasitost. fakt strašný. Mám sice elektro školu za sebou, ale tohle je pro mě prostě prekérka mno Rolling Eyes , tak kdyby byl někdo tak hodnej a poradil Crying or Very sad sím
Adler
Zaslal: ne prosinec 03, 2006 1:58 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 1173 Bydliště: Kroměříž
Uz si to moc nepamatuju ale toto resil kdysi davno kamos a tusim mu pomohlo natahnout plusko az od baterky a poradne ukostrit radio ..

ex 1,5VTd Sad //Galerie//
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Radulik
Zaslal: so leden 12, 2008 12:40 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 12. 11. 2007 Příspěvky: 165 Bydliště: Stara Lubovna
sevas...aj mne to robilo na starom aute, ked som mal zosik...nepomohol ani odrusovac, ani skuseny autoelektrikar....nakoniec som vyhodil zosik a prestalo to.....teraz som opat dal do mojho saxa to stare radio aj ten stary zosik a opat to robi...zatial to neriesim, lebo si idem dat nove audio.bratrankovi kamos vravel, ze to vraj odisla ochrana na radiu a ze je treba, ked je to tahane cez "cinc" kabel nejako prepojit, uzemnit...na radio, ze vraj to prestane...myslel tym ten cinc kabel.ak budem s bratrankom, tak sa ho nato opytam....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
kubik106
Zaslal: so leden 12, 2008 8:29 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 10. 11. 2007 Příspěvky: 357 Bydliště: Bratislava III
rusenie od motora, jednoznacne zla kostra kamo,
ked pouzivas zosilovac na repraky, pozri ground kabel (kostru )ci je pevne uchyteny doporucujem ho natiahnut na (-) na baterke, tym sa znacne eliminuju tieto pazvuky, to iste plati aj o napajani autoradia.
pokial to aj tak nepomoze, skoc do najbzlizsej hifi garaze a kup odrusovac signalovy, alebo napajaci. tieto skatulky stoja cca 300,-

kovana 1.6 na klapkach uz coskoro

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Ritchma
Zaslal: so leden 12, 2008 11:04 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
Zlatý fáčko, mě to začlo nedávno dělat taky, ale jak mě to nasralo tak sem kopnul do palubky že mi vyskákali tlačíka na zapínání světel a přestalo to Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hassan_B
Zaslal: ne leden 13, 2008 5:16 am Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 27. 09. 2006 Příspěvky: 223 Bydliště: Olomouc, Lazce
zkontroluj ukostreni motoru a pripadne udelej lepsi kostru i k radiu, to je vse, ale pokud mas radio tak ti ani to nepomuze Smile ty piskaji snad uz jen z principu ve vsech autech. ten odrusovac je az ta posledni moznost,je to nejhorsi ze vsech moznych reseni

R5 GTE
106 s16
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: