Autor |
Zpráva |
< Servis ~ přehřívání, atd. |
Scorp |
Zaslal: čt červenec 14, 2011 12:29 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Ahoj, stala se mi taková nepříjemná věc. Jel jsem autem a všechno jako vždycky, až na to, že se mi po několika kilometrech rozsvítila kontrolka teploty chladiče. Zastavil jsem a zjistil, že mi vře voda a je zapnutý ventilátor. Pak jsem musel zastavovat asi, každé 2 km a nechat tak 15 minut schládnout motor, než jsem mohl dál. Zvláštní je, že při těch dalších zastávkách se mi u ž ventilátor netočil.
Až jsem byl doma, tak jsem si tu přečetl něco na foru a jedna z možností mohla být zavzdušnění. Tak jsem to včera zkoušel odvzdušnit, povolil jsem všechny ty ventilky atd., pak zase zavřel a pak mi za chvíli začala stříkat vařící voda z chladiče a ventilátor pořád nic. Já o tomhle prakticky nic nevím, ale nenapadá vás něco, čím to může být a jak to spravit?
Jo a mimochodem, při volnoběhu mi otáčky vyletí na 2000, někdy i na 3000, ale to je asi zase něco jinýho co? |
_________________ 1,1i VTL r.v.97
1,4i VTL r.v.96 |
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: čt červenec 14, 2011 8:03 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
S tymi otackami netusim, ale mas asi prasknute tesnenie pod hlavou. Robilo mi to presne to iste |
|
|
Návrat nahoru |
|
Sifilda |
Zaslal: čt červenec 14, 2011 8:57 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Tomáš Spiššák napsal: S tymi otackami netusim, ale mas asi prasknute tesnenie pod hlavou. Robilo mi to presne to iste
jn taky jsem toto zazil ale ne u saxa sice u favoritu ale bylo to taky to praskle tesneni... |
|
|
Návrat nahoru |
|
Scorp |
Zaslal: čt červenec 14, 2011 8:58 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
díval jsem se na vodu a nevypadalo to, že by v ní byl olej, stejně tak jsem se díval na olej a na víčku žádná bílá emulze ... může to být i tak těsnění pod hlavou? |
1,4i VTL r.v.96 |
|
Návrat nahoru |
|
Sifilda |
Zaslal: čt červenec 14, 2011 9:01 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Scorp napsal: díval jsem se na vodu a nevypadalo to, že by v ní byl olej, stejně tak jsem se díval na olej a na víčku žádná bílá emulze ... může to být i tak těsnění pod hlavou?
ja osobne to mam nove prebrousene a natesnene... a potrubi bylo 3x proplachnute a olej tam mam zase... takze taky nevim cim to je teplota vody se mi rdzi stale na 50% sem tam + 1 milimetr nad 50% uz jsem to prestal resit...
ma to vic sax jak jsem tu tak cetl forum |
|
|
Návrat nahoru |
|
Scorp |
Zaslal: čt červenec 14, 2011 9:38 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
jo no, to těsnění pod hlavou vypadá jako častá závada, ale zase nechci vrážet peníze (kterých ted moc nemám) do něčeho takovýho, abych pak zjistil, že problém byl nakonec v něčem jiným ... proto si chci být jistý |
1,4i VTL r.v.96 |
|
Návrat nahoru |
|
Sifilda |
Zaslal: čt červenec 14, 2011 9:53 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
tak to je jasne... mozna ze ti nekdo poradi neco jineho...
ja ted do saxa budu vrazet nejakych 15-20 je na case ho trochu vysperkovat protoze jsem ho 2 roky zanedbaval |
|
|
Návrat nahoru |
|
DarkShade |
Zaslal: út srpen 16, 2011 2:05 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Pokud nemáš olej ve vodě nebo vodu v oleji či ti nelítá voda z výfuku ven těsnění to nebude zkus otevřít odvzdušnovací ventylky a pockej az z nich potece voda kdyztak jim pomoc zmacknutim hadice pokud ti ani tohle nepomuze podivej se zda ti otevírá termostat jakože to nechas ohrat az se ti zapne vetrak a sahnes na hadici do vede od termostatu k chladici musí v ní byt tlak nebo musí být horká pak mas mozna malo nebo moc vody mrkni na to zestrany chladice pod víckem je ryska max min ocekni to a jestli ani tohle nepomuze tak sám nevím co s tím hlavne aby ti vetrak behal kdyztak napětí pripojka bo tak neco jineho |
|
|
Návrat nahoru |
|
Scorp |
Zaslal: út srpen 16, 2011 6:33 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
tak ono to bylo nakonec asi tím ventilátorem, dal jsem tam jiný a už se to nepřehřívá |
1,4i VTL r.v.96 |
|
Návrat nahoru |
|
|