punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - unaveny provazek od kol

Autor Zpráva

<  Servis  ~  unaveny provazek od kol

in0
Zaslal: út prosinec 12, 2006 4:08 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 489 Bydliště: Kutná Hora / Jihlava / Zlín / PRAHA
ahoj kluci, normalne se mi rozjelo auto zkopecka a oprelo se o sousedovic hnusnyho mercedesa, prestoze sem v nem vubec nesedel a auto bylo zamcene! Shocked ...malem sem to odnesl i se ctyrma bodama a pokutou, protoze jeli okolo otravny policajti a nechteli se nechat vyhnat. takze ted auto stoji na rovince a pan rikal, ze je unaveny provazek od ty driftovaci packy uprostred, jak se za ni v zatackach taha... pominu ted fakt ze soused je kokot a musim mu za to vyklepany auto do konecne rozumnyho tvaru (prmacklinka na plose asi 10cm) zaplatit pres 8tis Sad Crying or Very sad Crying or Very sad a ted potrebuju vedet jak opravit ten provazek, abych za nej zase mohl tahat a auto se mi nerozjizdelo z kopecka. kolik to stoji a staci jen provazek? rychlost nedavam, protoze se pripravuju na to az budu mit knajt rajdra a tam se nikdy rychlost nedava.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Miki
Zaslal: út prosinec 12, 2006 4:58 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 23. 02. 2005 Příspěvky: 1262 Bydliště: Bratislava
woe , hezky tam dej rychlost . takhle v zime rucka dava jen blb

Zaslal: út prosinec 12, 2006 5:55 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
Provázek? Lanko? Vim že v jednom testu v časopise psali u saxa + a - už si to nepamatuju jenom si pamatuju že se často unaví lanko od ruční brzdy, ale jeho výměna neni nic drahýho, takže to dej do servisu a nebreč Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
dave_m
Zaslal: út prosinec 12, 2006 6:51 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 05. 2006 Příspěvky: 1299 Bydliště: Olomouc
taky davam rychlost. Ani nevim, kdy sem pouzil naposled rucku... urco v nejake zatacce. Ale v zime se snad ani rucka nepouziva. Mohlo by to i zamrznout.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Adler
Zaslal: út prosinec 12, 2006 6:58 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 1173 Bydliště: Kroměříž
Boze ruzo to sou vyrazy :-)provazek Smile) heh me pobavilo Smile bud pritahnout anebo... vymenit lanka jedno stojo cca500..pokud mas jamu taks i to udelas sam prace na chvilu ....pouzivam rucku aj kvalt vlete vzime a primrzla mi akorat parkrat loni ale to bylo tim ze jsem mel praskly oba bowdeny

ex 1,5VTd Sad //Galerie//
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
in0
Zaslal: út prosinec 12, 2006 7:08 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 489 Bydliště: Kutná Hora / Jihlava / Zlín / PRAHA
dekuju, ja parkuju porad do kopce no, takze davam rucku porad i rychlost ...akorat mi asi vypadla jak to mam tak strasne kratky jak nejvetsi zavodnik Very Happy

a jak zjistim jestli to ma smysl dotahovat misto vymeny za novy? opravim sam.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lukes.2002
Zaslal: út prosinec 12, 2006 9:01 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 08. 09. 2006 Příspěvky: 1998 Bydliště: Šumperk
dave_m napsal:
taky davam rychlost. Ani nevim, kdy sem pouzil naposled rucku... urco v nejake zatacce. Ale v zime se snad ani rucka nepouziva. Mohlo by to i zamrznout.

V zimě ručku používám asi nejčastěji Very Happy ale pravda že ne na parkování...já dávám jen rychlost protože auti mi stojí nejčastěji v garáži a ta je rovná Very Happy

ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo

ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré Smile

Alfa Romeo 159 Sportwagon
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
dave_m
Zaslal: út prosinec 12, 2006 10:36 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 05. 2006 Příspěvky: 1299 Bydliště: Olomouc
Lukes:

unika mi, proc bych daval rychlost v rovne grazi Shocked a jeste hod klinky pod kola Wink

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Lukes.2002
Zaslal: út prosinec 12, 2006 10:51 pm Odpovědět s citátem
dave_m napsal:
Lukes:

unika mi, proc bych daval rychlost v rovne grazi Shocked a jeste hod klinky pod kola Wink

No je to pro mě psychologický....je mi proti srsti nechat auto něják "nazajištěný proti pohybu"...tak tam vrznu jen rychlost a jdu....nevím prostě nedokážu odejít od něják nezabržděnýho auta i kdyby stálo na absolutní rovině Wink

dyk77
Zaslal: út prosinec 12, 2006 11:02 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
dave_m napsal:
Lukes:

Taky dávám v garáži jen rychlost a na jiných místech na 100% zase jen rychlost. Ruční brzda na rovince je nesmysl přebranej z autoškoly. Normálně se dává kvalt 1 nebo R, protože to ničemu nevadí. Při zatažený ruční brzdě se vytahujou lanka a kdo má mít náladu to pořád seřizovat. Jak je vidět tak lanko může selhat a auto odjede, komprese z motoru jen tak neuteče.
Rychlost dávám i z toho důvodu, že mám Medvěd Block na řadící páce, takže ho při parkování zamykám v poloze řadičky na R a není třeba ještě zatahovat ručku.
Ručku používám jen při rozjezdech do kopce, při dlouhém stání na křižovatce a při parkování z prudkého kopce, kdy už samotná komprese motoru auto bezpečně nezabrzdí. K tomu je třeba dát kola trochu do rejdu, např. proti obrubníku, aby se auto u něj opřelo v případě, že selže ručka i komprese. Neexistuje, aby auto ujelo. Když se jedná o opravdu prudký kopec, není klín nebo kámen pod kolem žádnou ostudou. Myslím, že InO soused je hodně tolerantní, když si řekl jen osmičku. Uškrtil bych každýho týpka co by mi opřel auto o to moje a způsobil "promáčklinku o průměru 10cm". Špatné zajištění vozidla je nezodpovědnost a zaplať pánbůh, že někomu nezůstaly mezi těma dvěma autama třeba nohy nebo dítě.
V zimě se ručka nezatahuje jen na delší parkování, neboť může být v bovdenu voda, ta zamrzne a je to v prdeli

Spotřeba CITROEN SAXO
Lukes.2002
Zaslal: út prosinec 12, 2006 11:35 pm Odpovědět s citátem
ty jo...slohovka...myslím že tema je uzavřené...řečeno bylo vše... Laughing Laughing

dyk77
Zaslal: st prosinec 13, 2006 12:21 am Odpovědět s citátem
Lukes.2002 napsal:
ty jo...slohovka...myslím že tema je uzavřené...řečeno bylo vše... Laughing Laughing

Ne nebylo Smile to hlavní ...

V garáži nemá být auto zabržděné ani uzamčené. Ba dokonce by měli zůstat klíčky v zapalování. Říkáte si co melu za hovadiny co? Ne to je fakt, který souvisí s požárem. V případě požáru řadových garáží, či R.domu , by měli mít hasiči možnost co nejjednodušeji vaše auto odklidit, aby zabránily rozšíření požáru ( benzín v nádrži ) a k zachráně majetku okolního i samotného vozu.
Bohužel je doba taková, že ani v garáži není auto v bezpečí před nenechavci , a tak každý zamyká na 10 způsobů. Bohužel podruhé je to v rozporu s nařízením vaší pojištovny, která nařizuje mít auto řádně zabezpečené proti krádeži bez ohledu na tyto zkutečnosti.
Já osobně auto nezamykám, protože když už mi do garáže nějakej vágus vleze, tak ať si raději normálně dovnitř sedne a prošmejdí to. Stejně hovno najde, tak třeba zase zavře pokud to nebude takovej zmetek co jen tak ještě rozbije okna a rozpáře sedačky. Auto mám zamčená jen na Medvěd Block,takže když přijde profík, tak si auto stejně vezme ať je zamčené nebo ne.

Spotřeba CITROEN SAXO
Adler
Zaslal: st prosinec 13, 2006 12:39 am Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 1173 Bydliště: Kroměříž
heh tak jsem asik vyjimka .. ze zvyku davam kvalt a rucku uplne vsude aj v garazi Smile)

ex 1,5VTd Sad //Galerie//
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Lukes.2002
Zaslal: st prosinec 13, 2006 1:05 am Odpovědět s citátem
To je hrozný...Dyk jak chytí slinu tak je k nezastavení a takhle pozdě v noci mi mozek tak dlouhé články není schopen pobrat...možná je to taky tím že na škole mám od rána do večera matematiku a ta mě taky slušně ničí Laughing

dyk77
Zaslal: pá prosinec 15, 2006 12:45 am Odpovědět s citátem
Laughing Laughing Laughing já dělám noční 12ctky, takže když mám třeba 3 za sebou, tak nejsem štonc se nějak potom přeorientovat na normálního denního tvora Very Happy . Hups to už máme dneska hodin Laughing

Spotřeba CITROEN SAXO

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: