Autor |
Zpráva |
< Servis ~ VTS-pšeskočený rozvod??? |
MSX |
Zaslal: ne říjen 09, 2011 4:31 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Prosím o pomoc a radu. Jde o Saxo VTS 87 kw. Nevím co může být přesná příčina, ale auto jede jakoby na tři válce. Po odzkoušení jestli svíčky hází jiskru (hází), i raději po jejich výměně se nic nezměnilo a motor pořád škube a celkem dost na to že by měl jet jen na tři válce. Ale žádné zvláštní pazvuky nevydává jen má špatný chod. Mám podezření, že by mohl přeskočit rozvod. Protože při vytočené dvojce skoro na max. se na cestě objevil celkem velký hrbol před ním se plyn hned pustil, ale na hrbol se i tak vjelo a autem to celkem dost škublo. Je možné že v téhle situaci může rozvod přeskočit? Nebo v čem by ještě mohla být příčina? Děkuji za každou rozumnou odpověď! |
|
|
Návrat nahoru |
|
SkR@Bi |
Zaslal: ne říjen 09, 2011 5:13 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: ne říjen 09, 2011 5:53 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
2 zuby na vacce se vejdou aniz by se to dotklo bohuzel vyzkouseno na vlastnim motore...
jinak vzhledem k tomu co popisujes bych zacal omerenim tlaku na valcich a videl bych to na tesneni pod hlavou...
u me se spatny tesneni projevilo ztratou vykonu, a v podstate nedrzenim volnobehu, protoze se propalilo mezi 2. a 3. valcem a valce foukaly do sebe...
aby rozvod preskocil prejetim hrbolu na ceste je blbost, protoze to vydrzelo i 20m skluz struhou a ta zarucene rovna nebyla... |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
MSX |
Zaslal: ne říjen 09, 2011 6:08 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
EiFFeL napsal: 2 zuby na vacce se vejdou aniz by se to dotklo bohuzel vyzkouseno na vlastnim motore...
jinak vzhledem k tomu co popisujes bych zacal omerenim tlaku na valcich a videl bych to na tesneni pod hlavou...
u me se spatny tesneni projevilo ztratou vykonu, a v podstate nedrzenim volnobehu, protoze se propalilo mezi 2. a 3. valcem a valce foukaly do sebe...
aby rozvod preskocil prejetim hrbolu na ceste je blbost, protoze to vydrzelo i 20m skluz struhou a ta zarucene rovna nebyla...
Noo s tím těsněním je to taky možné Jinak ten rozvod jsem myslel spíše to, že by přeskočil v těch vysokých otáčkách a pak při prudkém puštění pedálu a ten hrb tomu mohl dopomoct. Má celkem tvrdý podvozek a šupa to byla pořádná. Každopádně vyzkouším ty tlaky tam se ukáže Dík |
|
|
Návrat nahoru |
|
ottik85 |
Zaslal: po říjen 10, 2011 8:00 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
mě auto šlo před 14 dněma na tři válce taky, tak nejjednoduší co jsem zkoumal bylo jestli je všechno tam kde má bejt a pak jestli něco neni odpojený a tak.
no a bylo to tim že vypadnul konektor na vstřikovači a nešel do jednoho válce benzín. konektor jsem zapojil a motor jde jak novej
takže zkus projít tyhle věci |
_________________ EX VTS 1,6 8v
|
|
Návrat nahoru |
|
Ondrik |
Zaslal: po říjen 10, 2011 8:44 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Přiklonil bych se k tomu co říká eifel. Mě se propálilo taky těsnění mezi 2.a 3. válcem a následovala ztráta výkonu a nepravidelný volnoběh. Nejjednoduší co můžeš udělat je změřit tlaky na válcích a ihned víš na čem jsi. |
_________________ Saxo 1,6 16v VTS-87kw-mazel |
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: po říjen 10, 2011 10:16 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Mimo tychto vsetkych problemov si myslim, ze je jedno ci je to VTS/hocico ine, ale ak by preskocil rozvod malo by to ine nasledky ako strata vykonu |
|
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: po říjen 10, 2011 4:13 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Nebol by som si tým až taký istý.... |
|
|
Návrat nahoru |
|
Mart92 |
Zaslal: so říjen 29, 2011 12:35 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Sice mám jen 8ventila ale měl sem přeskočenej rozvod o 3 zuby a bylo to dost znát... sice volnoběh držel a najezdil sem na to asi 2000km a nešel na víc jak 5000ot
po výměně rozvoďáku auto neskutečně ožilo |
|
|