Autor |
Zpráva |
< Servis ~ řízení se vrací trochu doleva |
fire-eye |
Zaslal: st říjen 19, 2011 8:42 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
jednou jsem takhle vyjížděl a na místě sem musel točit plnej rejd doleva. když sem dotočil tak se ozval zvuk pružiny, asi řízení přeskočilo o jeden závit na pružině co ho vrací na střed.. otázka je co s tim? a bude nutné kvůli tomu sundavat motor? |
_________________ na zahradě se mi válí nabouraný saxo 1.5d 5dveří na předek o sloup takže blatníky ok.. rozprodám
máte moc drahý pojištění? napište.. |
|
Návrat nahoru |
|
Skrbla |
Zaslal: st říjen 19, 2011 9:33 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
špatný horní uložení tlumičů, zarezly ti ložiska a přeskakuje pružina s řízením nic nebude (žádnou pružinu co vrací řízení na střed převodka nemá). Motor vyndávat fakt nemusíš. jen tlumiče |
|
fire-eye |
Zaslal: st říjen 19, 2011 9:55 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
no super... takže to že se kola vrací na střed zajišťuje převodovka?
tlumiče doma mám to znamená že jen přehodim tlumiče a bude to ok? nebo dokonce stačí jen sehnat to ložisko? DÍKY MOC ZA POMOC |
_________________ na zahradě se mi válí nabouraný saxo 1.5d 5dveří na předek o sloup takže blatníky ok.. rozprodám
|
Návrat nahoru |
|
Iceman |
Zaslal: st říjen 19, 2011 10:17 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
tak kolesa sa vracaju na stred snad na kazdom aute
urcite ti staci vymenit len lozisko, pripadne aj to gumene ulozenie je to zalezitost par korun. tlmicom nebude nic ale musia ist von koli vymene loziska a ulozenia... |
_________________ Saxo VTS 16V,
ex - C3 1.6 16V,
Audi A3 Sportback 1.2 TFSI, DSG |
|
Návrat nahoru |
|
fire-eye |
Zaslal: st říjen 19, 2011 10:22 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
no to je mi jasny ze se vraceji v kazdom aute ale de mi o to co to zažídí aby se vrátili.. převodovka nebo nějaká pružina na řídící tyči třeba? tušim že u feldy to byla pružina a ne přešvodovka proto se ptám ale díky za pomoc dnes večer to udělám |
|
Návrat nahoru |
|
Landys75 |
Zaslal: st říjen 19, 2011 10:29 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
fire-eye |
Zaslal: st říjen 19, 2011 10:53 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
ajo sorry ještě spim |
|
Návrat nahoru |
|
Landys75 |
Zaslal: st říjen 19, 2011 11:04 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
fire-eye |
Zaslal: st říjen 19, 2011 12:08 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
takže ty pružinový zvuky dělá pružina na tlumiči? a čim je zařízeno že se to vrací do středu? |
|
Návrat nahoru |
|
Skrbla |
Zaslal: st říjen 19, 2011 12:24 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
fire-eye napsal: takže ty pružinový zvuky dělá pružina na tlumiči? a čim je zařízeno že se to vrací do středu?
Ten zvuk to dělá protože se ti to netočí na ložisku který bude zadřený, ale přeskakuje pružina na tlumiči
Vracení volenatu je daný geometrií a zavěšením kol, při jízdě. Když stojíš na místě nebo máš kola ve vzduchu tak ti je na střed nic nevrací.
Satačí vyndat tlumiče na saxu je to i s těhlicí. Musíš rozdělat tu matku co drží tlumič s pružinou pohromadě. (měl by jsi použít stahovák na pružiny ať ti to nenafackuje ).
tady je návod na výměnu tlumičů ty v podstatě zkončíš jen rozděláním toho horního uložení a výměnou ložiska, doporučuju to vyměnit i s tou gumou:
http://www.saxo-vts.com/forum/viewtopic.php?t=6413
tady je to ložisko:
|
|
fire-eye |
Zaslal: st říjen 19, 2011 12:55 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
super krásný díky moc. vyměnim tlumiče za tamty a s těmahle si pohraju... jen ještě jak poznám kterej tlumič má vadný to loisko? |
|
Návrat nahoru |
|
Skrbla |
Zaslal: st říjen 19, 2011 3:38 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
fire-eye napsal: super krásný díky moc. vyměnim tlumiče za tamty a s těmahle si pohraju... jen ještě jak poznám kterej tlumič má vadný to loisko?
Vyměň oboje a neřeš to, jinak ten se kterým nepůjde otáčet |
|
Zázvor |
Zaslal: st říjen 26, 2011 8:04 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Nn nebylo to horní uložení, je to prasklá pružina |
|
|
Návrat nahoru |