punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Z saxa 1,4 na 1,6 16V

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Z saxa 1,4 na 1,6 16V

DarkShade
Zaslal: so listopad 05, 2011 10:09 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 02. 10. 2010 Příspěvky: 114 Bydliště: Mělník
Zdravim tohle téma se týká spíše informací než opravdového servisu potřebuju radu mam saxo 1.4 VTS MK1 a chtěl jsem se zeptat zda pokud koupím motor z 1.6 16V jestli mě čeká nějaký problém při výměně nebo je to totožné ja osobně jsem 16tku motor ani neviděl a tak nevím jak to vypadá púokud mi přímo citroen schválí výměnu motoru a já jej zapíši do TP když koupím 16tku motor s ECU jsou shodné díly? jako spojka?poloosy?... jde o to zda mě příjde levnějí koupit motor a přehodit ho nebo koupit rovnou primo saxo? a kdyz koupím saxo pujde mi z mé 1,4 spojka?,brzdy a dalsi veci? mam totiz na svo 14tce vse nove spojka paprskova za 10 brzdy nové za bura... takze potrebuju radu kdyz sezenu motor rekneme za 10 tis jestli nebudu mit problemy treba s ECU ... aby me vymena neprisla draz nez nova 16tka Very Happy poradte lidi chci se do tho pustit co nejdrive.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Iceman
Zaslal: so listopad 05, 2011 10:51 am Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 17. 01. 2011 Příspěvky: 321 Bydliště: Košice
ak sa nemylim motor mozes menit len za identicky. citroen ti to podla mna neschvali, ECU bude urcite ina, myslim ze aj prevodovka a poloosy. vyser sa na to kup 16V a mas pokoj... Smile

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Ondrik
Zaslal: so listopad 05, 2011 11:16 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 25. 03. 2008 Příspěvky: 157 Bydliště: Blansko
Prodat 1,4 a koupit 16v. Nejjednoduší a nejlacinější varianta. Citroen ti určitě záměnu neschválí. ECU je jiná, převodovka má určitě jiný vnitřnosti stejnej bude max obal a polosy jsou určitě silnější. A myslím že nebudou pasovat držáky motoru.
Samozřejmě že přestavět jde všechno ale toho a času a pěněz je škoda.

Zaslal: so listopad 05, 2011 1:53 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
do kastle 1.4VTS tu kluci 16V dávaly, tam už držáky na motor jsou vtom problém neni. Ale jinak se musí přeházet fakt všechno spojka má jinej průměr, převodovka je jinak odstupňovaná, poloosy jsou jiné protože 1.6 maj meziložisko. Nevim jak diferenciál ale třeba 1.1 má slabší takže 1.4 možná taky. A elektrika se musí taky překopat minimálně kolem motoru. Další je i to že 16V má vzadu kotouče takže když už silnej motor tak by se musely překopat i brzdy. Legislativně ti to citroen neschválí, jediná možnost je převařit VIN a postavit to na papíry 16V. Takže shrnuto se to určitě nevyplatí.

Kluci to tu stavěli kvůli tomu že zničily kastly takže si do holé kastle z 1.4 daly svoje věci ale dávat do 1.4 jinej motor kvůli tomu aby to jelo lépe nemá cenu, levnějš výjde to výhledově prodat a koupit jiné saxo.

DarkShade
Zaslal: ne listopad 06, 2011 1:57 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 02. 10. 2010 Příspěvky: 114 Bydliště: Mělník
Převodovka není problém na své 14nátce mam z 1.6 převodovku a šlape to ok toho se nebojím jen je mi líto spojky za 10 papírů... nejraději bych právě přeházel střeva než kupoval 16tku jako celek a daval komplet vše nové Sad jinak na Citroenu mam známé a proto by mě zajímalo kdyby mi schválili změnu motoru co vše by to obneslo a jestli by mě to nevyšlo dráž než nová 16tka.
martanc
Zaslal: ne listopad 06, 2011 3:06 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
pokud vím oficiálně ti změnu motoru neschválý ale jestly máš známé tak se jich zeptej, tady stímhle nikdo zkušenost nemá. Stejně by stim bylo moc starostí to převaření VIN by bylo značně jednoduší. Co se týče ceny to ti taky nikdo dopředu neřekne jaké budeš všechny řešit problémy ale podle mě se to nevyplatí.

lakinooo
Zaslal: ne listopad 06, 2011 4:22 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 15. 07. 2008 Příspěvky: 1808 Bydliště: Vrútky
DarkShade napsal:
je mi líto spojky za 10 papírů...

Rád by som vedel k čomu ti bola taká spojka na 1,4??Na 1,4 ti stačí úplne obyčajná. A myslím, že žiaden rozdiel by si nepocítil.
yohy
Zaslal: ne listopad 06, 2011 4:41 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 28. 06. 2009 Příspěvky: 220 Bydliště: želechovice nad dřevnicí
jestli to schválí nebo ne to bych neřešil. motor je výmenný díl, zajdeš na dopraváky a necháš to za 100,- smazat z papíru a je jedno co tam máš.
ikdyž nevím jestli to třeba nemusí byt stejný obsah. možná se pletu.
já jsem dával z 8V na 16V a neřeším žádný přepis.

Zaslal: ne listopad 06, 2011 9:37 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 08. 01. 2011 Příspěvky: 29 Bydliště: Tábor
Smažeš číslo motoru nikoliv typ. A tím v podstatě to auto "nemůže" projít TK a ani evidenční kontrolou.
Mě by jen zajímalo, co jsi s 1.4 zamýšlel, zda s ní jezdit nebo jen mezistupeň k 1.6. Protože jestli jo, tak škoda investovaných peněz Smile
EiFFeL
Zaslal: ne listopad 06, 2011 9:44 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
co nejde prepsat v papirech se vybrousi na motoru... a kdo nic nenajde spokoji se s cislem a typem na krytu rozvodu...

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: