punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Povinná výbava-co máte v autě?

Autor Zpráva

<  Ostatní  ~  Povinná výbava-co máte v autě?

DiNOkitovec
Zaslal: čt únor 15, 2007 9:03 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 04. 02. 2007 Příspěvky: 1300 Bydliště: Praha 2
Tak jsem tak přemýšlel jestli mám všechno co se musí mít... co jsem se tak ptal a co vím hodně lidí má v autě spoustu věcí co se ani vozit nemusí a stejně je nepoužijou nikdy...a saxo je malý,tak nechci jezdit s plynm kufrem...
Zatim mam jen rezervu,klíč na kola,žárovky,hever a trojuhleník. Nejsem si jistej jak je to s věcma jako: vestička,tažný lano,tlakoměr,a spousta dalších..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Ghofig
Zaslal: čt únor 15, 2007 9:08 pm Odpovědět s citátem
Site Admin Založen: 04. 11. 2006 Příspěvky: 682 Bydliště: Kroměříž
No muzes sebou mit pulku nahradniho auta a stejne se vetsinou posere to, co zrovna nemas.

Jinak mam pocit, ze ti tam chybi lekarnicka a pojistky (od kazde pouzite na aute jednu). A ve vyhlasce taky je, ze musis mit jeste naradi potrebne k vymene zarovek. Tj u saxa nepotrebujes nic, takze naradi odpada
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky MSN Messenger ICQ
martanc
Zaslal: čt únor 15, 2007 9:09 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
a pak je jeste doporucena a to je vesta a lano Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
martanc
Zaslal: čt únor 15, 2007 9:14 pm Odpovědět s citátem
jo a k tomu malimu kufru tatinek ma favorita a tam je kufr mnohem mensi a taky ta vozi hromadu veci co nepotrebuje Very Happy a ja naopak veci co mam mit nemam protoze saxo mam teprv 14dni a jaksy sem jeste nestacil nakoupit Very Happy
trafikant
Zaslal: čt únor 15, 2007 9:14 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 26. 05. 2006 Příspěvky: 165 Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
No tak přihoď: pojistky, lékárničku a výstražnou vestu (tu musíš mít v kabině, abys ji mohl obléknout než vylezeš z auta). Takže takhle máš pokoj od policajtů a teď v zimě se hodí: rozmrazovač oken, škrabka na led a jestli máš na konci života baterku, tak startovací kabely, nebo to lano. V létě to vyhodíš a dáš do kufru deku, aby slečnu nezábla v trávě prdelka. Wink

Zaslal: čt únor 15, 2007 9:17 pm Odpovědět s citátem
Pokud chcete seznam toho, co vozim, tak v saxu subwoofer, takze se tam moc dalsich veci uz nevejde, takza fakt jen to povinne a nejakej ten klic a sroubovak, rozmrazovac a to je tak vsechno a ve feliciji mam mimo zarovek vsechno a jeste tam mam dily na poskladani asi 2 pocitacu, spoustu kabelu a celou mobilni kancelar, takze spoustu papiru, bordelu, notebook a vsechno dalsi Laughing Laughing jinak to trafikant > dobra rada s tou dekou. Kdyz ji nemas, tak musi slecna vylestit kapotu Laughing Laughing

Naposledy upravil Ghofig dne čt únor 15, 2007 9:18 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky MSN Messenger ICQ
martanc
Zaslal: čt únor 15, 2007 9:17 pm Odpovědět s citátem
vesta neni u soukromejch aut povina jen u firemnich Very Happy jo a deku musim taky sehnat protoze saxo je mali tam se asi nevejdem Very Happy jedine do kufru sozit sedacky a hodne se uskromit Very Happy zlata skoda 120 a jeji luzkova uprava Very Happy
DiNOkitovec
Zaslal: čt únor 15, 2007 9:30 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 04. 02. 2007 Příspěvky: 1300 Bydliště: Praha 2
Jo lekarnicku mam,sice je to takova ta napln do lekarnicky co se prodava,ale to snad neva ze je to jen v igelitu...a pojistky sem chtel koupit,ale zapomel bych na ne...(saxo mam jen 10dnu Smile teprv ted ho budu prihlasovat na sebe)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Lukes.2002
Zaslal: čt únor 15, 2007 11:29 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 08. 09. 2006 Příspěvky: 1998 Bydliště: Šumperk
DiNOkitovec napsal:
Jo lekarnicku mam,sice je to takova ta napln do lekarnicky co se prodava,ale to snad neva ze je to jen v igelitu...a pojistky sem chtel koupit,ale zapomel bych na ne...(saxo mam jen 10dnu Smile teprv ted ho budu prihlasovat na sebe)

Jestli můžu poradit a pokud tu lekárničku máš v uzavřeným igelitu tak to zbytečně neotvírej...kontroluji často jestli ty věci v lékarničce nejsou prošlé ale pokud jim řekneš "když mi ji rozděláte nebude sterilní a budu chtít novou" tak ti ji vrátí do kufru a s milým pozdravem tě pošlou pryč...

ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo

ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré Smile

Alfa Romeo 159 Sportwagon
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
FajnThomas
Zaslal: pá únor 16, 2007 2:20 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 13. 03. 2005 Příspěvky: 179 Bydliště: Praha
sada žárovek, pojistky, vesta, lano, trojúhelník, kniha jak na to, šroubovák, kombinačky, odnimatelnej závěs, lékárnička - to vše vlevo v kufru v krabici od 10gambáčů přichyceno gumicukem

klíč na kola - na to je držák

hever se vejde do rezervy, já ho mám v origo krabici pod přední sedačkou

deka

a mám toho víc, ale já to mám v konfiguraci 1 + 1 + invalidní vozík - mezipodlážka (aby nebyl schod přes hranu kufru) popřípadě 1+1+2 ( nikdy 3)

Zaslal: pá únor 16, 2007 6:58 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 12. 11. 2006 Příspěvky: 176 Bydliště: Vojkovice, okr. Frýdek.Místek
u těch náplní do lékárniček... je tam sice všechno, co může v lékárničce projít.. ale určitě tam nejsou nůžky.. a možná ani trojcípý šátek.. nevím, co přesně všechno se jen obměňuje...
tak si to tam když tak přibal.... Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
dyk77
Zaslal: pá únor 16, 2007 7:24 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
DiNOkitovec napsal:
Tak jsem tak přemýšlel jestli mám všechno co se musí mít... co jsem se tak ptal a co vím hodně lidí má v autě spoustu věcí co se ani vozit nemusí a stejně je nepoužijou nikdy...a saxo je malý,tak nechci jezdit s plynm kufrem...
Zatim mam jen rezervu,klíč na kola,žárovky,hever a trojuhleník. Nejsem si jistej jak je to s věcma jako: vestička,tažný lano,tlakoměr,a spousta dalších..

Takže jsi povinný mít :

- výstražný trojúhelník
- tažné lano předepsané min. délky s červeným praporkem
- sada žárovek a pojistek, od každého, ve voze použitého druhu, alespoň 1ks
- lékárnička s minimálním vybavením dle vyhlášky č.341/2002 Sb. životnost cca 3 roky
- pokud není stanoveno výjimkou jinak, tak rezervní kolo nahuštěné minimálně na nejvyšší předepsaný tlak v pneumatikách použitých na voze
- sada nářadí na výměnu kola ( hever, klíč )

Já mám tuhle brašničku od Citroenu a skrývá úplně všechno výše jmenované. Má ze spoda suchý zip, aby v kufru necestovala. Vešly se mi do ní i pracovní rukavice a baterka na ruční pohon ( stačí zaklepat a svítí ), to ale povinné není.

nepovinné, ale užitečné dále je:

- reflexní vesta ( vozím pořád )
- tlakoměr ( vozím pořád )
- hadr na ruce ( vozím pořád )
- svíčák ( vozím pořád )
- náhradní svíčka ( vozím pořád )
- 4ks šrouby do kola ( vozím pořád )
- škrabka na led ( vzimě vozím )
- startovací kabely ( v zimě vozím )
- šroubovák s výměnnými bity včetně torx ( vozím na delší cesty )
- jednostranné kíče v kombinaci s očkem ( vozím na delší cesty )

Tohle všechno se mi vejde do malého plastového kufříku na nářadí cca 15x15x30cm

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
martanc
Zaslal: pá únor 16, 2007 7:53 pm Odpovědět s citátem
jo peknej souhrn vibavy mam saxo teprv 14dni tak taky musim sehnat vibavu Very Happy ale ta brasna ta je pekna taky by se mi hodila myslis ze by se dala v citroenu sehnat Very Happy
dyk77
Zaslal: pá únor 16, 2007 8:11 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
martanc napsal:
jo peknej souhrn vibavy mam saxo teprv 14dni tak taky musim sehnat vibavu Very Happy ale ta brasna ta je pekna taky by se mi hodila myslis ze by se dala v citroenu sehnat Very Happy

Určitě maj. Vyžaduj "Bezpečnostní soupravu"
Viděl jsem tu tašku i s potisky jiných značek, možná to není originální záležitost Citroen, ale měl bys to sehnat už s plnou výbavou Smile
Já to dostal při koupi vozu jako dárek od Citroenu

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ghofig
Zaslal: pá únor 16, 2007 8:13 pm Odpovědět s citátem
Dostal bys to i v lepsim autobazaru. Ja jsem tuto soupravu dostal k autu. Lano, trojuhelnik, lekarnicka, zarovky a proste vsechny tyty blbosti:-)

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 3
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Přejdi na: