Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Otřesení motoru při záběru na 1čku |
Bishboun |
Zaslal: st září 12, 2007 8:56 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Zdravim všechny, mam 1,5D a problém s tim, že když se chci rozjed a zařadim 1čku a pokud pomalu pouštim spojku tak se mi motor otřása jako sv..ě. pokud to udělám rychle normálně se plynule rozjedu jen občas mi trošku poskočí. koukal jsem na všechny silenbloky a jsou OK (pač jsem je už měnil , ale tim to zřejmě není).
Nemá někdo stejnéj problém či radu co tooooo??
Dík Vojta |
_________________ Trumpeta z kamionu o mě dává vědět když mě nekdo přehlídne a 230V v autě najdu taky. |
|
Návrat nahoru |
|
MaTToS8806 |
Zaslal: st září 12, 2007 11:13 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
mno tak ked zaradis a bez pridania plynu pomali pustas spojku tak motor ide do nizsich otacok ako by mal a to sa potom otriasa aj moja 1,1 tak neviem comu riesis sa proste rozbiehaj normalne s plynom |
_________________ SAXO predane 17.03.2008, new car KIA RIO Sporty 1,4 16V full vybava, 97 konikov |
|
Návrat nahoru |
|
Bishboun |
Zaslal: čt září 13, 2007 7:12 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
MaTToS8806 napsal: mno tak ked zaradis a bez pridania plynu pomali pustas spojku tak motor ide do nizsich otacok ako by mal a to sa potom otriasa aj moja 1,1 tak neviem comu riesis sa proste rozbiehaj normalne s plynom
Ja se samozřejmě rozjedu s plynem , myslel jsem dobu záběru spojky. Motor se otřese ikdyž mu pořádně šlápnu a pomalu pouštim spojku. |
_________________ Trumpeta z kamionu o mě dává vědět když mě nekdo přehlídne a 230V v autě najdu taky. |
|
Návrat nahoru |
|
zlamos |
Zaslal: čt září 13, 2007 4:23 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Bishboun napsal: MaTToS8806 napsal: mno tak ked zaradis a bez pridania plynu pomali pustas spojku tak motor ide do nizsich otacok ako by mal a to sa potom otriasa aj moja 1,1 tak neviem comu riesis sa proste rozbiehaj normalne s plynom
Ja se samozřejmě rozjedu s plynem , myslel jsem dobu záběru spojky. Motor se otřese ikdyž mu pořádně šlápnu a pomalu pouštim spojku.
Tipoval bych spojku. |
_________________ VTS 1,6 16v r.v.98 |
|
Návrat nahoru |
|
MaTToS8806 |
Zaslal: čt září 13, 2007 7:49 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Bishboun napsal:
Ja se samozřejmě rozjedu s plynem , myslel jsem dobu záběru spojky. Motor se otřese ikdyž mu pořádně šlápnu a pomalu pouštim spojku.
Aha tak sorry ale v prvom prispevku si to mal formulovat vystiznejsie .
myslim ze by si mal ist radsej cim skorej do servisu a mozno to je len nejake lozisko na spojke a to nebude draha vymena . |
_________________ SAXO predane 17.03.2008, new car KIA RIO Sporty 1,4 16V full vybava, 97 konikov |
|
Návrat nahoru |
|
Bishboun |
Zaslal: ne září 30, 2007 6:07 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Bishboun napsal: Zdravim všechny, mam 1,5D a problém s tim, že když se chci rozjed a zařadim 1čku a pokud pomalu pouštim spojku tak se mi motor otřása jako sv..ě. pokud to udělám rychle normálně se plynule rozjedu jen občas mi trošku poskočí. koukal jsem na všechny silenbloky a jsou OK (pač jsem je už měnil , ale tim to zřejmě není).
Dík Vojta
Taák je po problému na spodku motoru jsou dva zalisovaný silenbloky. vyměnil jsem to a žádnej otřes ani na jedničku. Mechanik mi řikal, že když jsou v pr...i tak se motor snaží uhnout před záběrem v mezích vůle silenbloku. Dělal jsem to tři hodiny (pro jistotu jsem vyměnil všechny) a lisoval ve svěráku (lis je lis), ale úspěšně, Saxíno přede jako kotě.
|
|
Návrat nahoru |
|
Adler |
Zaslal: ne září 30, 2007 8:54 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
Bishboun napsal: Bishboun napsal: Zdravim všechny, mam 1,5D a problém s tim, že když se chci rozjed a zařadim 1čku a pokud pomalu pouštim spojku tak se mi motor otřása jako sv..ě. pokud to udělám rychle normálně se plynule rozjedu jen občas mi trošku poskočí. koukal jsem na všechny silenbloky a jsou OK (pač jsem je už měnil , ale tim to zřejmě není).
Dík Vojta
Taák je po problému na spodku motoru jsou dva zalisovaný silenbloky. vyměnil jsem to a žádnej otřes ani na jedničku. Mechanik mi řikal, že když jsou v pr...i tak se motor snaží uhnout před záběrem v mezích vůle silenbloku. Dělal jsem to tři hodiny (pro jistotu jsem vyměnil všechny) a lisoval ve svěráku (lis je lis), ale úspěšně, Saxíno přede jako kotě.
eyy chlape to me zajima ... pac neco podobneho dela aj me .. ktere presne silentbloky si menil? ... vim ze jedn drzi prevodovku je pod baterkou .. a druhy je uchyceny v procce vedle vyfuku dole za vanou bo jak to je ... sem myslel ze se prodavaji cele jen na presroubovani se muselo lisovta? nemas foto tech starych? me se teda nekdy pri rozjezdu pri posteny spojky rozvybrije cele auto celkem fest jak dybych byl smatlak aneumel poustet spojku .. tak snad by to pomolho pac spojka ma nakych 60 tis km takj snad nebude ko.. |
_________________ Skodylak fmetle, ftédéýčku a na hlínách
ex 1,5VTd //Galerie// |
|
Návrat nahoru |
|
Bishboun |
Zaslal: ne září 30, 2007 9:25 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Adler napsal: Bishboun napsal: Bishboun napsal: Zdravim všechny, mam 1,5D a problém s tim, že když se chci rozjed a zařadim 1čku a pokud pomalu pouštim spojku tak se mi motor otřása jako sv..ě. pokud to udělám rychle normálně se plynule rozjedu jen občas mi trošku poskočí. koukal jsem na všechny silenbloky a jsou OK (pač jsem je už měnil , ale tim to zřejmě není).
Dík Vojta
eyy chlape to me zajima ... pac neco podobneho dela aj me .. ktere presne silentbloky si menil? ... vim ze jedn drzi prevodovku je pod baterkou .. a druhy je uchyceny v procce vedle vyfuku dole za vanou bo jak to je ... sem myslel ze se prodavaji cele jen na presroubovani se muselo lisovta? nemas foto tech starych? me se teda nekdy pri rozjezdu pri posteny spojky rozvybrije cele auto celkem fest jak dybych byl smatlak aneumel poustet spojku .. tak snad by to pomolho pac spojka ma nakych 60 tis km takj snad nebude ko..
Vymenil jsem ten pod baterkou, ty dva co jsou za vanou (jsou ovalny jeden ma prumer "asi" 8 cm a druhehej "asi" 2cm. Normalne najedes na rampu (pokud mozno rovnou, aby ti motor nikam neutikal sejdrem) heverem si opatrne zvednes (podepres) motor (ja to udelal u spojeni prevodovky a motoru - zdalo se mi to pevny). Ten pod baterkou vymenis velmi lehce - je na tri srouby (2x13, 1x19). Ty dva za vanou u vyfuku jdou sundat taky lehce - u vyfuku je ten mensi a u motoru to hovado. Tri srouby a je dole. Oba jsou jeste spojeny jednim sroubem. Vse mi slo krasne. Oba se pak musi nejak vylisovat - ja to delal pres vetsi sverak. ten mensi sem vytlacil 22tkou orechem proti ale ten velkej se mi nevesel do sveraku. Odriznul jsem vnitrni gumu na ktery je stred a pilkou na zelezo opatrne prefik pouzdro silonovy pouzdro silenbloku. Sup a byl venku, no a pak si to ve sveraku podlozis aspon 1 cm nejakym platem zeleza z kazdy strany a rovne ho tam natlacis- je to docela drina ale jde to. Zpetnou montaz udelas v poklidu - ale radim aby si je spojil zas dohromady jeste dokat to mas venku ... pak se to blbe trefuje . A jestli ti ani to nepomuze tak by to mohl byt takovej hajzlik co je and pravym kolem s takovou cepici (plynokapalinovej --cca 1400,-Kč). Ale jeste pred tim se mrkni jestli pod nim neni spuchrela takovahodne ohnuta guma . ...vymezuje pohyb motoru dopredu a dozadu....jestlijo normalne si to nech podeprenym at se ti motor ani nehne povol 4srouby na hninikovym ramenu a dva u silenbloku. K vyndani to chce ale trosku trpelivosti a pokud mas klimu tak vsechny mozny kabely a hadice povolit (i nadrzku na chladicku) aby bylo misto a pak ho opatrne vysoukej smerem pod okno tesne okolo rozvodu. Zpatky jde jeste hur pac nejsou gumy opotrebovany....sroubovak ti pomuze. Na vsechny srouby bacha rekl bych ze nejsou moc staveny na velkej moment abys je nerval a neurval. Delal jsem to vsechno 3 hodky a stalo me to v Autobenex cca takhle plynokapalinovej 1400,-, gumovy brejle pod nim 250,-, ten pod baterkou 260,-, malej k nalisovany 90,-, a velkej k nalisovany 280,- Kč...
A pokud ani to ne tak by to mohla byt blbe obrousena spojka, ale nejdriv zkus to levnejsi (ja mel ten plynokapalinovej uplne v pohode).
Cuss Bishboun |
|
Návrat nahoru |
|
Adler |
Zaslal: ne září 30, 2007 9:57 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
tak to je super popis dik moc ... pustim se dotoho co nejdriv .... este jak si pozanl ze ten plyno kapalinovej je v poho? podnim je teda este ohnuta gunma ata de v poho vymenit jo ? tumam popraskanu ... spodky se zdaly ok ..ale nebyly nikdy meneny tak je prubnu ... |
ex 1,5VTd //Galerie// |
|
Návrat nahoru |
|
rumcajs |
Zaslal: ne září 30, 2007 10:24 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
s tím plynokapalinovým to není žádnej problém ... věřte mi že v demontáži tohohle zmetka jsem odborník, už se mi v něm totiž jednou ulomil šroub a novej se mi dvakrát povolil. Jde to naprosto jednoduše a to tak že stačí odmontovat jen řídící jednotku, kterou necháš normálně na kabelech, pak povolíš 3 šrouby (ne 4) na tom hliníkovým rameni a 2 na tý potvoře. Vyndat to pak jde naprosto nádherně, místa je tam všude mraky když si poposadíš tu ŘJ. Mám tak klimu, ty hadice sice trochu překáží, ale není to žádnej problém. Hodně štěstí s výměnou!! Já se asi pustím do těch ostatních, když tak nad tím přemýšlím je fakt že mi to při rozjezdu občas taky cukne a já nevím proč. Díky za rady. Zdarec! |
_________________ Rumcajs zahodil žaludovku a místo ní má klíče od VTR |
|
Návrat nahoru |
|
Bishboun |
Zaslal: po říjen 01, 2007 7:04 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
rumcajs napsal: s tím plynokapalinovým to není žádnej problém ... věřte mi že v demontáži tohohle zmetka jsem odborník, už se mi v něm totiž jednou ulomil šroub a novej se mi dvakrát povolil. Jde to naprosto jednoduše a to tak že stačí odmontovat jen řídící jednotku, kterou necháš normálně na kabelech, pak povolíš 3 šrouby (ne 4) na tom hliníkovým rameni a 2 na tý potvoře. Vyndat to pak jde naprosto nádherně, místa je tam všude mraky když si poposadíš tu ŘJ. Mám tak klimu, ty hadice sice trochu překáží, ale není to žádnej problém. Hodně štěstí s výměnou!! Já se asi pustím do těch ostatních, když tak nad tím přemýšlím je fakt že mi to při rozjezdu občas taky cukne a já nevím proč. Díky za rady. Zdarec!
Heeeeeh ty mas asejc benzinek cooo )))
my máme diesel ... chrochty chrocht.... tam je to na 4 a mista se moc nedostáva ))
B. |
|
Návrat nahoru |
|
Bishboun |
Zaslal: po říjen 01, 2007 7:11 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Adler napsal: tak to je super popis dik moc ... pustim se dotoho co nejdriv .... este jak si pozanl ze ten plyno kapalinovej je v poho? podnim je teda este ohnuta gunma ata de v poho vymenit jo ? tumam popraskanu ... spodky se zdaly ok ..ale nebyly nikdy meneny tak je prubnu ...
Je lepší je vyměnit, přecejen ta guma když na tom sedí motor tak nepoznáš nic.... nemusí být vidět nic ale už muže být vytahanej a zpuchřelej. Což byl případ u těch mrzoutů dole za vanou . Plynokapalinovej až vyndáš tak ho zkus proohejbat...a když je v pr...li tak je nekde prdlej .. vetsinou u vyvodu uchycovaciho sroubu je urvalej. A pokud mas popraskanou gumu podnim .. tak vymenit.
Pokud ti to dělá tak moc ... investoval bych 700,- a vymenit a máš klidek.
B. |
|
Návrat nahoru |
|
Adler |
Zaslal: čt říjen 04, 2007 11:08 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
Bishboun napsal: Adler napsal: tak to je super popis dik moc ... pustim se dotoho co nejdriv .... este jak si pozanl ze ten plyno kapalinovej je v poho? podnim je teda este ohnuta gunma ata de v poho vymenit jo ? tumam popraskanu ... spodky se zdaly ok ..ale nebyly nikdy meneny tak je prubnu ...
Je lepší je vyměnit, přecejen ta guma když na tom sedí motor tak nepoznáš nic.... nemusí být vidět nic ale už muže být vytahanej a zpuchřelej. Což byl případ u těch mrzoutů dole za vanou . Plynokapalinovej až vyndáš tak ho zkus proohejbat...a když je v pr...li tak je nekde prdlej .. vetsinou u vyvodu uchycovaciho sroubu je urvalej. A pokud mas popraskanou gumu podnim .. tak vymenit.
B.
jasne vymenim uz sem zaukoloval kamosa co dela v autodilech ale neumi to obednat bo to nenasel v katalogu .. nemel by sji z faktury obednavaci cisla? ... |
ex 1,5VTd //Galerie// |
|
Návrat nahoru |
|
Bishboun |
Zaslal: pá říjen 05, 2007 6:01 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Adler napsal: Bishboun napsal: Adler napsal: tak to je super popis dik moc ... pustim se dotoho co nejdriv .... este jak si pozanl ze ten plyno kapalinovej je v poho? podnim je teda este ohnuta gunma ata de v poho vymenit jo ? tumam popraskanu ... spodky se zdaly ok ..ale nebyly nikdy meneny tak je prubnu ...
B.
jasne vymenim uz sem zaukoloval kamosa co dela v autodilech ale neumi to obednat bo to nenasel v katalogu .. nemel by sji z faktury obednavaci cisla? ...
Zajdu do AutoBenexu a zeptam se ti. a napisu ti. Objednavaci cislo bude mit asi kazdej prodejce jiny, ale uvidime. |
|
Návrat nahoru |
|
Bishboun |
Zaslal: pá říjen 05, 2007 8:01 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Bishboun napsal: Adler napsal: Bishboun napsal: Adler napsal: tak to je super popis dik moc ... pustim se dotoho co nejdriv .... este jak si pozanl ze ten plyno kapalinovej je v poho? podnim je teda este ohnuta gunma ata de v poho vymenit jo ? tumam popraskanu ... spodky se zdaly ok ..ale nebyly nikdy meneny tak je prubnu ...
B.
jasne vymenim uz sem zaukoloval kamosa co dela v autodilech ale neumi to obednat bo to nenasel v katalogu .. nemel by sji z faktury obednavaci cisla? ...
Zajdu do AutoBenexu a zeptam se ti. a napisu ti. Objednavaci cislo bude mit asi kazdej prodejce jiny, ale uvidime.
Táák jsem tu.
na faktuře z AUTOBENEX jsou tyhle údaje:
na Citroen SAXO 1,5D - 40kW, rv 1997
Silentblok pod plyn.kap.- 2 gumy---
obj.č. SA8441591 (184459) - cena 248,-
Silentblok za vanou nalisovávaný malý
obj.č. SA8091041 (1809.04) - cena 89,30
Silentblok za vanou nalisovávaný velký
obj.č.. SA8003201 - cena 297,-
Silentblok pod baterku
obj.č. SA8431951 (30334) - cena 252,30
Jsou to ale jen čísla z toho benexu tak jestli to zkusíš v nějáký jejich pobočce co máš blízko.....
kdyby něco tak písni.
B. |
|
Návrat nahoru |
|
|