punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Hlep: nekde tece olej :-(

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Hlep: nekde tece olej :-(

Adler
Zaslal: st březen 15, 2006 10:36 am Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 1173 Bydliště: Kroměříž
Tak mi od podzimu prubezne kapka olej ..... vzdy pres noc nebo kdyz auto dlouho stalo ..par kapek a vzdy kdyz byla zima ...kdyz ted posledni dobou bylo teplo a bylo nad nulou trebas 5 stupnu tak ani kapka ..olej neubyval ...tak sem tonechal ze to poresim pri vymene oleje ....
mno a dnes co sem prijel do zlina cesta 35km jel sem v klidecku 80-90 zastavim pomaly vyztoupim a jdu kolem prave strany a kaluz jak krawa od oleje ....tak sem couvl na jiny misto a nic par kapek ..tak sem to jel priijet zastavul zase skopce a vubec nic prave nevim jestly ta kaluz byla odeme Sad ........olej stika po drzaku na altik je to u rozvodu.....nesetkal se stim nekdo????
Co to muze byt?? gufero?? tesneni pod palici?? za tepleho pocasi to fakt nedela Sad

ex 1,5VTd Sad //Galerie//
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
BX19GTI
Zaslal: st květen 10, 2006 3:08 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 20. 05. 2005 Příspěvky: 242 Bydliště: Praha
Very Happy Jo jo přesně to co popisuješ mám taky. Jsem si všimnul až teď, že jsi asi před 2 hodinama už reagoval na můj příspěvek. Ještě otestuju tu vodu v chladiči. A když to bude doopravdy olej tak nechám vyměnit těsnění. Ale je to rána v servise mi to i se zarovnáním hlavy a novým rozvoďákem spočítali na 8000Kč.

Zaslal: st květen 10, 2006 3:27 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
BX19GTI napsal:
Very Happy Jo jo přesně to co popisuješ mám taky. Jsem si všimnul až teď, že jsi asi před 2 hodinama už reagoval na můj příspěvek. Ještě otestuju tu vodu v chladiči. A když to bude doopravdy olej tak nechám vyměnit těsnění. Ale je to rána v servise mi to i se zarovnáním hlavy a novým rozvoďákem spočítali na 8000Kč.

Počkej těsnění, srovnání hlavy a rozvoďák za osmičku? To je nějak moc ne?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Adler
Zaslal: st květen 10, 2006 3:37 pm Odpovědět s citátem
ajajaj to mi ani nerikey Sad .. sem pocital tak zebych s emoh vejit do 5tky aj min

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Ritchma
Zaslal: st květen 10, 2006 4:15 pm Odpovědět s citátem
No já nevim ale těsnění pod palici na vtsko stojí kolem 1500kč tak bych řek že na ostatní to bude podobný, rozvoďák stojí cca litr, srovnání hlavy sem slyšel myslim od žluťase cca 500kč. To mi dává dohromady tři litry a zbytek by musela bejt práce. Seš si jistej že za ty prachy toho neudělaj víc?
BX19GTI
Zaslal: st květen 10, 2006 7:01 pm Odpovědět s citátem
Na Saxo 1.1 stojí těsnění do 900Kč rozvoďák a kladka do 1800Kč. Tak mi poraďte kde mi to udělaj levněji. V Velkých přílepech mi řekli 10000Kč v Radotíně se prý vejdou do 8000 spíš do 7000Kč. Po zkušenostech z BXka nechci aby se mi v citroenu hrabal nějakej univerzal servis a do autorizovanýho citroenu to nedám. Nejhorší je, že budu minimálně 3 dny bez auta. Kdybych měl někoho kdo mi zabrousí tu palici tak si to udělám sám o dovolený.

Zaslal: st květen 10, 2006 7:13 pm Odpovědět s citátem
BX19GTI napsal:
Na Saxo 1.1 stojí těsnění do 900Kč rozvoďák a kladka do 1800Kč. Tak mi poraďte kde mi to udělaj levněji. V Velkých přílepech mi řekli 10000Kč v Radotíně se prý vejdou do 8000 spíš do 7000Kč. Po zkušenostech z BXka nechci aby se mi v citroenu hrabal nějakej univerzal servis a do autorizovanýho citroenu to nedám. Nejhorší je, že budu minimálně 3 dny bez auta. Kdybych měl někoho kdo mi zabrousí tu palici tak si to udělám sám o dovolený.

No kdyby ten člověk co to dělá mě měl víc času tak by ti to udělal jistě levněji, ale má plný ruce práce. Já naopak už nikdy nedám auto do citroenu tam ani náhodou. Někde tu doporučoval Marty nějakej servis a In0 si ho hrozně chválil. Je to někde v tématu o zadní nápravě tak to zkus tam Very Happy
BX19GTI
Zaslal: st květen 17, 2006 6:06 pm Odpovědět s citátem
Nedoporučuju měnit těsnění pod hlavou. Já to nechal a na těsnění je jen netrhlí takový těsněníčko olejového kanálu. Takže ať si tam ten olej klidně vytéká. Já kokot za tu repasi dal 12000Kč a auto mi zůstalo v servisu, protože něco zkurvili na řazení a jde tam z tuha jedníčka. Sad

Zaslal: st květen 17, 2006 6:08 pm Odpovědět s citátem
BX19GTI napsal:
Nedoporučuju měnit těsnění pod hlavou. Já to nechal a na těsnění je jen netrhlí takový těsněníčko olejového kanálu. Takže ať si tam ten olej klidně vytéká. Já kokot za tu repasi dal 12000Kč a auto mi zůstalo v servisu, protože něco zkurvili na řazení a jde tam z tuha jedníčka. Sad

Za co všechno si dal 12tis??
BX19GTI
Zaslal: st květen 17, 2006 6:18 pm Odpovědět s citátem
Rozvodová sada 1 Ks 1 581,51
Vodní pumpa 1 Ks 904,40
Chladící kapalina Shell 3,5 l 416,50
Gufero vačkové hřídele přední 1 Ks 277,27
Gufero kliky 1 Ks 426,00
Těsnění víka ventilů 1 Ks 311,78
Těsnění sání 2 Ks 61,88
Těsnění výfuk 2 Ks 176,12
Filtr olejový 1 Ks 189,21
Motorový olej Quarz 7000 3,5 l 874,65
Rovnání hlavy 1 833,00
Gufero ventilu 8 Ks 333,20
Těsnění hlavy 1 sada 1 059,10
Práce 10 h 4 284,00

Nejhorší je na tom to, že bych to zvládnul i sám mít na to čas a hlavně mít někoho kdo by mi tu hlavu zarovnal. Nějaký ceny dílů mi přišli hodně nadsazený sám bych to sehnal o 2000 Kč levněji. Evil or Very Mad

Zaslal: st květen 17, 2006 6:25 pm Odpovědět s citátem
Adler: Doopravdy ta výměna těsnění není nutná. Ať si tam ten olej klidně teče. Do motoru to totiž neteče a do vody taky ne. Je to jen nešťastně vyřešené těsněníčko olejového kanálu, které když rupne tak to teče směrem z hlavy.

Zaslal: st květen 17, 2006 6:29 pm Odpovědět s citátem
ty krawo pekna darda.....ale kdyzto tak vemes mas new rozvody vodni pumpu pretesneny vrch ..........prave z obavy ze to bude taky ranec se tomu vyhybam jak cert krizi ......takze byl jen nejaky kanalek olejovy netesnici a teklo to ven jo ? neslo to do vody?

Adler
Zaslal: st květen 17, 2006 6:30 pm Odpovědět s citátem
aha byl jsi rychlejsi Smile) .... nemel bys fotku toho tesnenicka asi ne co ?

BX19GTI
Zaslal: st květen 17, 2006 7:08 pm Odpovědět s citátem
V knize jak na to na straně 75, obrázek 12.20 a na tom těsnění toho kanálku je přímo ta ruka má na tom palec. Je to ta oválná díra. Těsněníčko rupne a teče to směrem z hlavy. Myslím si, že to udělá časem asi každýmu. Smůla je, že je to zrovna na straně u rozvoďáku a ten olej se tam může časem dostat.

Zaslal: st květen 17, 2006 11:17 pm Odpovědět s citátem
Já to znám, akorát já z to tehdá dal skoro dvojnásob, protože sem to dal nechutnejm zkurvysynům Crying or Very sad Já sem si to nevybral a taky sem to tehdá skoro neplatil a ani mi neuděli tu pumpu, ta se pak musela měnit zvlášť

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: