Autor |
Zpráva |
< Tuning ~ xenony od neklubaka |
in0 |
Zaslal: st červen 14, 2006 2:53 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
tak jsem vcera na prijimackach ve zline potkal me prvni vtso v jeho prirozenem prostredi - na silnici ... provetrali jsme auta a pak pokecali - bohuzel neni clen klubu, ze nechodi na net, ma auto komplet v kuzi namisto nasich infantilnich barevnych expresi (MOC! hezke akorat bych rekl ze to asi dost klouze).
mel na aute instalovany od nejakyho kamose xenony za necely 4tis + trocha zrucne prace. ptal jsem se jestli to neni prasarna jak jsem cetl na TF, ale rikal ze nejaky ty H7 co ma neni (jen pry nejaky H4?). no svitilo to uz za dne jako krava. kolem 10.cervence pojedu snad na zapis (drzte mi palce ze se dostanu) a pak bych udelal fotovideo test, moc me to samotnyho zajima.
jak je to s tema xenonama instalovanejma do seriovych svetel? je to teda prasarna nebo ne? |
|
|
Návrat nahoru |
|
Ritchma |
Zaslal: st červen 14, 2006 3:18 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
in0 napsal: tak jsem vcera na prijimackach ve zline potkal me prvni vtso v jeho prirozenem prostredi - na silnici ... provetrali jsme auta a pak pokecali - bohuzel neni clen klubu, ze nechodi na net, ma auto komplet v kuzi namisto nasich infantilnich barevnych expresi (MOC! hezke akorat bych rekl ze to asi dost klouze).
mel na aute instalovany od nejakyho kamose xenony za necely 4tis + trocha zrucne prace. ptal jsem se jestli to neni prasarna jak jsem cetl na TF, ale rikal ze nejaky ty H7 co ma neni (jen pry nejaky H4?). no svitilo to uz za dne jako krava. kolem 10.cervence pojedu snad na zapis (drzte mi palce ze se dostanu) a pak bych udelal fotovideo test, moc me to samotnyho zajima.
jak je to s tema xenonama instalovanejma do seriovych svetel? je to teda prasarna nebo ne?
No oni ty origo se snad sklápěj nějak když jedeš třeba do kopce ne? Aby si neoslňoval a tyhle prostě někomu vypálí na horizontu oči. Jinak si myslim že by tam zase nemusel bejt takovej problém a opravdu to nestojí moc peněz |
|
|
Návrat nahoru |
|
in0 |
Zaslal: st červen 14, 2006 3:24 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
jo to bude asi ono, jestlize se neda pouzit ten sklapeci mechanizmus z puvodni instalace tak asi vypaluje oci nonic, vim kde bydli tak se za nim za tri tydny (snad!) zastavim |
|
|
Návrat nahoru |
|
Adler |
Zaslal: st červen 14, 2006 5:06 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
|
Návrat nahoru |
|
in0 |
Zaslal: st červen 14, 2006 5:13 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
adler: mel sem skoro vybitou baterku a mobil sem potreboval abych vubec dal zkousku z prava takze telefonat by znamenal znacnou ztratu energie a hlavne sem letel jako hovado abych to stihnul do jihlavy a diky tomu ze me ten kluk zastavil a ja ho nedokazal slusne odpalkovat tak jsem tu zkousku stejne propasl o 10min :-/ ...jj stribrne saxo, zastavili me primo u nejaky odhlucnovaci steny za kterou pry hned bydlel. kde to bylo netusim, tak 20-40km od zlina smerem k brnu.
PS: vzhledem k tomu ze ted snad budu jezdit do zlina casteji (Snad sem se tam kua uz konecne dostal tak ti muzu predvest me luxusne prilepene plasty) |
|
|
Návrat nahoru |
|
Adler |
Zaslal: st červen 14, 2006 5:18 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
jj tak to uz vim o koho jde... to saxo udajne celkem hujda..ale nevim slysel sem jenom.ho sem pakrat mijell a enem sme se pozdravili snad jedine VTS co jsem potkal..... mel by tam mit bixenony montoval mu to kamos.taky mi je nabizel..nekde snad vyhrabu fotku |
_________________ Skodylak fmetle, ftédéýčku a na hlínách
ex 1,5VTd //Galerie// |
|
Návrat nahoru |
|
Adler |
Zaslal: st červen 14, 2006 5:22 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
totok by melo byt ono |
_________________ Skodylak fmetle, ftédéýčku a na hlínách
ex 1,5VTd //Galerie// |
|
Návrat nahoru |
|
in0 |
Zaslal: st červen 14, 2006 5:24 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
jo to je ono. a co znamena hujda? |
|
|
Návrat nahoru |
|
Adler |
Zaslal: st červen 14, 2006 5:25 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
|
Návrat nahoru |
|
in0 |
Zaslal: st červen 14, 2006 5:39 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
kazdopadne uz z toho obrazku jde asi videt ze by se v lepsim pripade mela naklanet i ta cocka (parabola se to menuje?) coz se asi nenaklani. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Max |
Zaslal: st červen 14, 2006 7:52 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
No, ale vypadá to dobře. |
|
|
Návrat nahoru |
|
in0 |
Zaslal: st červen 14, 2006 8:34 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
jo hezky to vypada, takovy angel eyes. dokonce to fakt i krasne svitilo ale jeste se ani nestmivalo, takze predpokladam ze az za nim za tri tydny pojedu a vyzkousime to ve tme tak svitivost vyborna, ale oslnivost na presdrzku a takovy clovek by zaslouzil peknou pokutu |
|
|
Návrat nahoru |
|
Ritchma |
Zaslal: st červen 14, 2006 8:44 pm |
|
|
|
no na strahově na kterym si nebyl byl kluk s xsraou vts ta teda nemá čirou, ale měl tam taky xenony a svítí to krásně, ale taky to asi oslňuje |
|
|
Návrat nahoru |
|
AXtuning |
Zaslal: út srpen 01, 2006 11:10 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: út srpen 01, 2006 2:37 pm |
|
|
|
AXtuning - máš pravdu k přepínání dálkových a tlumených světel se používá stínítko. Výbojka nemá plnou účinnost hned jak se zapne, ale chvilku trvá než se rozpálí. Také nemá výbojka ráda časté vypínání a zapínání, které vpohodě snáší žárovka, při přepínání na dálková a tlumená světla. Proto je u výbojky stínítko, které svým překlápěním dělá tlumené a dálkové světlo a výbojka tak může svítit trvale. Když tam to stínítko není, tak to musí zákonitě oslňovat, jinak leda že by to světlo bylo už od začátku konstrukčně udělané jen na tlumené svícení bez možnosti přepínání na dálkové. Jenže na autě musí svítit světla oboje, tak nevím jak by se to pak vysvětlovalo policajtům nebo na technické kontrole, že jezdím jen na tlumená nebo dálková světla.
S tím naklápěním proti oslnění je to jiná věc. Naklápí se buď celé světlo, jak tomu bylo u starších aut ( Škoda M , Oltcit , Škoda Favorit ... ) nebo se naklápí jen reflektor ( reflektor=odrazová plocha , parabola=čočka nebo sklo způsobující lom světla , difuzor=rozptylovač, např. bílá koule na žárovce v bytě ). Takže aby xenonové světlo neoslňovalo, pokud je auto např. hodně naložené na zadek, musí se zákonitě naklápět celá zadní část světla, tj. čočka i s výbojkou, se stínítkem na přepínání dálkových a tlum. světel to nemá nic dočinění. |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
|