punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Převodový olej

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Převodový olej

Dan HKS
Zaslal: út duben 03, 2012 4:44 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 18. 12. 2011 Příspěvky: 245 Bydliště: Lanškroun
Čus všichni tak dneska sem si seřizoval mlhovky a přitom jsem zjistil že je převodovka resp. spodek převodovky poblitej od oleje tak sem to prohlížel a nechápu jak se mohl dostat olej až na táhla od řadičky když jsem se koukla z vrchu tak tam to bylo poblitý taky a přesně v té mezeře mezi motorem a převodovkou.. nevím co by mohlo téct že je to tak hodně všude poblitý později sem dám fotky každopádně jak to vypadá motor asi pujde ven a bude potřeba neco přetěsnit.. napadá mě snad jen simerink na klice nebo že by někde tekla převodovka fakt nevím Sad

Jinak ten olej bohužel už tak není znát protože ja blbec jsem to otíral hadrou a až pak nafotil Sad jinak se na tech zaolejovanejch místech uplně dole začínali dělat kapičky

[/url]
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EiFFeL
Zaslal: út duben 03, 2012 6:46 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
nemyslim si ze je to olej z prevodovky - spis bych to tipl na to odvetravani na motoru Wink

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Dan HKS
Zaslal: út duben 03, 2012 7:30 pm Odpovědět s citátem
ty joooo a víš že máš asi fakt pravdu... to je dost možný protože na místě kde je originalně vedená hadička z ventilového výka do saní pokud se nepletu nemám ubec nic už když jsem to koupil tak tam nic nebylo... jen ten otvor z výka.... tak že proto je to všude kolem poblitý a jelikož je ten olej resp. ty kapky oleje uplně krásně čistý a jelikož jsem olej měnil tak to bude opravdu asi z toho.... tak že ostříkám motor vapkou aby se očistil a stím odvětrávaním zatím nevím co provedu nejrači bych tam dal takovej ten filtřík ale momentálně nemam prachy ... neporadil by jsi mi nějakou alternativu ??

Jinak opravdu díky už jsem se začínal pomalu bát že budu muset kuchat auto UFF UFF

Naposledy upravil Dan HKS dne út duben 03, 2012 7:31 pm, celkově upraveno 1 krát
EiFFeL
Zaslal: út duben 03, 2012 7:31 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
hlavne to nezaslepuj Wink

ja to budu resit hadicou pod auto...
a ty odvetrani tam sou dve, jenom ve viku jedno niz kousek Wink

actual Peugeot 106 XSi
Dan HKS
Zaslal: út duben 03, 2012 7:36 pm Odpovědět s citátem
EiFFeL napsal:
hlavne to nezaslepuj Wink

ja to budu resit hadicou pod auto...
a ty odvetrani tam sou dve, jenom ve viku jedno niz kousek Wink

a tu hadici normalně přilepíš ? do toho výka ? nebo jak ?
Tomáš Spiššák
Zaslal: út duben 03, 2012 8:26 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 18. 12. 2010 Příspěvky: 1013 Bydliště: Martin - Priekopa, SK
EiFFeL napsal:
nemyslim si ze je to olej z prevodovky - spis bych to tipl na to odvetravani na motoru Wink

Eiffe, kde sa nachadzaju tie odvetrania? Mozes to na niakom obrazku zaznacit? Dik
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
EiFFeL
Zaslal: út duben 03, 2012 8:40 pm Odpovědět s citátem
tome je to zalezitost 16V - ale tak pro všechny

dil č. 8 zna kazdy - to je klasicky odvetrani do sani
dil č. 5 je schovanej a vede do hlavy nekde do urovne termostatu a tam to dost casto tece...

actual Peugeot 106 XSi
Tomáš Spiššák
Zaslal: út duben 03, 2012 8:58 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 18. 12. 2010 Příspěvky: 1013 Bydliště: Martin - Priekopa, SK
Okey Smile
martanc
Zaslal: út duben 03, 2012 9:56 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
díl číslo 5 a celé ta soustava hadic na odvětrávání vany je jen na 16V, na 8V motoru není. Tam je jen ta hadička z víka do klapky.

Iceman
Zaslal: st duben 04, 2012 6:33 am Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 17. 01. 2011 Příspěvky: 321 Bydliště: Košice
jj tam to aj mne trosku tecie, tiez mam prevodovku od oleja a ked som to skumal tak to ide presne z toho odvetrania z tej 5. tam to dokonca aj vidno ze je to cele zaolejovane na tom spoji co ide do hlavy.

Dan HKS
Zaslal: st duben 04, 2012 3:19 pm Odpovědět s citátem
No tak asi takhle dneska jsem se do toho pustil a zjistil jsem toto.. když se sundá airbox jsou tam teda 2 odfuky jak jsi řikal ten co je na výku ventilu tam nic nechcalo a pak v bloku motoru je ještě jedna díra větší a to byla příčina je od něho přesně mapa oleje kudy to šlo dozadu tak že to vyřeším asi teda tak že si necham vysoustružit trubičky o pruměru tech děr zalepím je lepidle na kov na trubičky hodím hadice stáhnu plechovejma páskama a bud to svedu pod auto nebo třeba udělam někde nějakej odkalovač.. no ještě uvidím... každopádně znovu dík Eiffe za radu:))) jsem rád že to teče jen tam a ne nikde jinde..

Jinač když jsem motor omejval vapkou Very Happy měl jsem tak trochu strach abych ubec nastartoval protože jsem si řikal že mi asi někam muže natéct voda a nebude to dělat dobře ... tak sem to pomalu a opatrně pígloval
a když bylo hotovo sednul jsem pomodlil jsem se a nastartoval Very Happy a hnedka problem motor škytal a šel na 3 Very Happy no škubal sebou až to nebylo hezký... nejdřív jsem si myslel že jsem někde pokurvyl kabelaž ale asi jsem nedostatečne zakryl klapku a někudy se tam dostala voda a ono si ji to asi nasálo tak sem preventivně nechal kapotu otevřenou aby vše oschlo a nakonec po hodině sušení bylo vše ok Smile
v4s1m4
Zaslal: st duben 04, 2012 3:30 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 23. 09. 2010 Příspěvky: 392 Bydliště: Brno
já bych byl rád za promazaný táhla zase Smile

až ucítíte vůni friťáku, jedu před váma ve svým nafťáku...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Tomáš Spiššák
Zaslal: st duben 04, 2012 5:16 pm Odpovědět s citátem
v4s1m4 napsal:
já bych byl rád za promazaný táhla zase Smile

Laughing vidis a jemu to vadi Laughing
Dan HKS
Zaslal: st duben 04, 2012 5:37 pm Odpovědět s citátem
Very Happy noo tak me neva že jsou promazaný žj ale Very Happy nesmí z nich kapat olej Smile
Jinak před chvíli jsem si omeřoval ty díry na ty trubičky a přitom jsem aspoň očistil a nastříkal držák baterie a jak sem měl sundaný saní tak mě napadla jen chvilková blbost .. a to vyzkoušet si jaký bude mít zhruba zvuk přímí saní tak jsem si lehce upravil airbox a výsledek s videem dám topicu fotky a videa Smile
ondří
Zaslal: čt duben 12, 2012 2:11 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 18. 03. 2010 Příspěvky: 35 Bydliště: Levínská Olešnice
není to moc k tématu, ale nedávno jsem měnil převodový olej a udělal jsem si představu o tom co automobilky považují za celoživotní náplň Shocked

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: