Autor |
Zpráva |
< Servis ~ ostřikovače - nefungujou? |
critik |
Zaslal: ne říjen 22, 2006 12:12 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
nevite jak to procistit,nebo vlastne cim to muze bejt ze mi vpredu nefungujou,a vzadu jo,ale je to stejnak nejaky divny,usoudil jsem ze to bude nejspis nekde ucpany. nemate nekdo nejakou zkusenost? |
_________________ SAXO VTS 1.6 16V kola BSA 291 15" - pneu 195/45 - předek na pružinách Weitec -40 mm
audio Hertz,vejfuck Ulter S. |
|
Návrat nahoru |
|
weller |
Zaslal: ne říjen 22, 2006 12:57 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
critik napsal: nevite jak to procistit,nebo vlastne cim to muze bejt ze mi vpredu nefungujou,a vzadu jo,ale je to stejnak nejaky divny,usoudil jsem ze to bude nejspis nekde ucpany. nemate nekdo nejakou zkusenost?
Mně zas nefungujou vzadu a ucpany to nejspíš nemám tak taky nevim |
_________________ Saxo 1.1i 44 KW rv.1999 |
|
Návrat nahoru |
|
critik |
Zaslal: ne říjen 22, 2006 2:23 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
kua bude zima,musim to dat do kupy,asi budu muset vyndat tz hadicku a profouknout ji kompresorem |
_________________ SAXO VTS 1.6 16V kola BSA 291 15" - pneu 195/45 - předek na pružinách Weitec -40 mm
|
Návrat nahoru |
|
Max |
Zaslal: ne říjen 22, 2006 4:55 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Mě nešly ani přední, ani zadní. Hadičky ucpané nebyly. Motorek ostřikovačů má dva vývody. Jeden na předek, jeden na zadek. A mezi nima je takový pístek, který to asi nějak uzavírá. Tak jestli se vám nějak nesekl v jedné poloze. Pomohlo mi, když jsem z toho pístku oříznul kousek gumy. Teď už to funguje normálně. |
|
|
Návrat nahoru |
|
critik |
Zaslal: ne říjen 22, 2006 7:13 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
ted jsem se vratil,trochu jsem se v tom hrabal,a zkoumal to zjistil jsem ze to strika,ale ze je tam malej tlak,takze to stim pistkem by asi davalo logiku,protoze jestli se ma ten tlak delit pouze naq zadek a predek a ten pistek to pousti do obou zaroven,tak se ten tlak ztrati
jak to mam rozebrat,a kde je ten poturek s pistkem? |
|
Návrat nahoru |
|
weller |
Zaslal: ne říjen 22, 2006 8:06 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Max napsal: Mě nešly ani přední, ani zadní. Hadičky ucpané nebyly. Motorek ostřikovačů má dva vývody. Jeden na předek, jeden na zadek. A mezi nima je takový pístek, který to asi nějak uzavírá. Tak jestli se vám nějak nesekl v jedné poloze. Pomohlo mi, když jsem z toho pístku oříznul kousek gumy. Teď už to funguje normálně.
No vidíš to mě nenapadlo na to se hned jak budu mít čas podívám to by mohlo být ono protože mně když dám přední ostřikovač tak jde normálně ale když dám zadní tak taky jede předek tak jestli se taky nějak nesekl Je tam dobrej přístup k tomu motorku ostřikovače a není tam žádnej problém při tom rozebírání toho motorku? |
_________________ Saxo 1.1i 44 KW rv.1999 |
|
Návrat nahoru |
|
critik |
Zaslal: po říjen 23, 2006 10:35 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
halo,poradte nekdo kdo se v tom štoural,kudy na ten moturek? |
|
Návrat nahoru |
|
Max |
Zaslal: po říjen 23, 2006 2:25 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
K motorku se dostaneš tak, že sundáš pravé přední kolo a plastový podběh. Je nacvaknutý na nádržce ostřikovačů. Na motorku máš dvě hadičky. No tak to z čeho ty hadičky vycházejí rozeber od motorku. Je v tom ten pístek. No, sice to šlo těžko, ale šlo. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Mára |
Zaslal: so říjen 28, 2006 7:15 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Max napsal: K motorku se dostaneš tak, že sundáš pravé přední kolo a plastový podběh. Je nacvaknutý na nádržce ostřikovačů. Na motorku máš dvě hadičky. No tak to z čeho ty hadičky vycházejí rozeber od motorku. Je v tom ten pístek. No, sice to šlo těžko, ale šlo.
Ahoj fšem,
mám teprve 5 dnu Saxo a tento problém jsem již řešil a vyřešil. Je pravdou, že se k motorku ostřikovače dostaneš nejlépe sundáním kola a plastového krytu podběhu. Na motorku jsou dva náústky s hadičkama. Černý je pro předek, bílý je pro zadek. Motorek (čerpadýlko) je obousměrné a tak buď dává do jednoho bo druhého výtlaku. Aby nedocházelo k tomu, že část vody poteče vždy druhým výtlakem, je tam pístek, který se vždy tlake vody přestavý. Tak jsem měl první problém, druhý byl v přiskříplých hadičkách a to zadní v gumové průchodce do třetích (pátých) dveří a přední byla přiskříplá v průchodce z podběhu do motor. prostoru (nahoře v podběhu).
Přeji příjemnou zábavu a hlavně, ať vám to před zimou stříká. Mára |
|
|
Návrat nahoru |
|
Ritchma |
Zaslal: ne říjen 29, 2006 2:12 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
No vidíte mě nestříkaj žádný a nikdy mi to nevadilo. Zadní sou někde po cestě prasklý hadičky, protože když dám ostřikování vzadu tak mi to vyteče u zadního kola a přední sice jdou, ale mam prdlou i tu nádobku na vodu do ostřikovače takže nejdou defakto žádný |
|
|
Návrat nahoru |
|
josh |
Zaslal: po říjen 30, 2006 1:30 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
vadiť to môže na STK - mňa tak kontrolovali naposledy-puntičkári. A zadný ostrekovač mi nefungoval dovtedy asi 4 mesiace - len občas vytekala voda niekde na boku, kde sa stretávajú 5te dvere so strechou. Vyzeralo to na dieru niekde "po ceste" No a na tej STK sa auto samoliečením od prírody zázračne opravilo - čumel som na to ako na zázrak a odvtedy už asi 2 roky funguje aj zadný ostrekovač .
Toto ako vidíte, nie je použiteľná rada, ale skutočný príbeh.
P.S. opraviť som si to dovtedy nedával, bo v Citroene to videli na komplet rozobranie a len kým by na niečo prišli tak si zaúčtujú 1,5 normohodiny x dvoch fiktívnych pracovníkov, teda kľudne aj okolo 2500 sk bez NDsúčiastky.
Ritchma napsal: No vidíte mě nestříkaj žádný a nikdy mi to nevadilo. Zadní sou někde po cestě prasklý hadičky, protože když dám ostřikování vzadu tak mi to vyteče u zadního kola a přední sice jdou, ale mam prdlou i tu nádobku na vodu do ostřikovače takže nejdou defakto žádný |
_________________ Jozef @ 1.4i SX engine (= PSA motor KFX TU3JP. Normálne max. zrýchlovanie 1.4i má vyzerať takto https://youtu.be/9L0tEJ7Ea1s ; pri pomalšom je niekde zádrhel) |
|
Návrat nahoru |
|
Adler |
Zaslal: po říjen 30, 2006 3:06 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
hele kdyz maj hodinovku tak se nezapocitava snad kolik lidi natomdelalo ne? se mi to zda jko blbos |
_________________ Skodylak fmetle, ftédéýčku a na hlínách
ex 1,5VTd //Galerie// |
|
Návrat nahoru |
|
BX19GTI |
Zaslal: po říjen 30, 2006 4:21 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Nový motorek stojí i s DPH 706Kč. Koupeno v Citroen Domanský. Jinak jsem na netu potkal tenhle motorek i okolo 730Kč. |
_________________ Saxo 1.1 44Kw r.v. 2000, jednobodový vstřikování, co jede a přede. |
|
Návrat nahoru |
|
josh |
Zaslal: po říjen 30, 2006 4:56 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
tebe sa to zdá ako blbosť. mne tiež. ale už sa mi viackrát stalo že som prišiel napr. po hodine a mal som narátaných dajme tomu 1.6 nh (normohodiny) a po otázke smerujúcej k tomu "čo si to dovoľujú" , som dostal odpoveď že ide o vyjadrenie podľa počtu zúčastnených pracovníkov. Máme tu v saxoklube aj serviso-citroeňáka, by ma zaujímalo ako to robia u nich.
A ešte ignorujú aj normohodiny na predpísané prehliadky, v knižke oficiálneho predajcu majú uvedené dajme tomu po roku alebo po 20.000 km na dané úkony trebárs 1,2 nh, a naúčtujú si za tie isté úkony aj 2,5 nh. Vraj to nie je pre nich záväzné. Dosť na tom aspoň v Bratislave odrbávajú a robia si z peňaženiek motoristov dobrý deň (rovná sa takmer výsmechu) .
Adler napsal: hele kdyz maj hodinovku tak se nezapocitava snad kolik lidi natomdelalo ne? se mi to zda jko blbos
P.S: PREČO JE TU TAK MALÉ PÍSMO, ROBÍM PLNO PREKLEPOV KVôLI TOMU pri asi najrozšírenejšom rozlíšení 1280x1024 |
_________________ Jozef @ 1.4i SX engine (= PSA motor KFX TU3JP. Normálne max. zrýchlovanie 1.4i má vyzerať takto https://youtu.be/9L0tEJ7Ea1s ; pri pomalšom je niekde zádrhel) |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: po říjen 30, 2006 8:49 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Písmo nastavuje admin, ale je to asi kvůli tomu, aby jedno téma nebylo roztažený na 20 stránek, nevim. O kousek by to ale určitě zvětšit šlo. Nebo to můžeš udělat takhle a nebo takhle |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
|