punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Další auto po saxu...

Autor Zpráva

<  Ostatní  ~  Další auto po saxu...

Gazdoor
Zaslal: po září 24, 2012 1:10 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 05. 02. 2011 Příspěvky: 98 Bydliště: Rumburk
Za mě bych napsal, že Saxo je velice zábavnej stroj, to auto mě bavilo a spoustu mě toho naučilo, ale rozhodně bych ho nevychvaloval do nebe. Nesnášel jsem ten věčně rozvrzanej interiér, nepasující plasty, přeposilovaný řízení, uskákákanost na nekvalitní cestě ale i přes tohle na něj vzpomínám v dobrym. To auto už má taky sví nejlepší roky za sebou a musí se mu věnovat hodně péče, tak aby fungovalo jak má, ale to tu nemusím vysvětlovat.

Po Ságu jsem pořídil Imprezu GT MY97 a už jí nepustim z ruky. A i přes to, že mám už bezmála rok rezu, stále sem lezu a sleduju jak pokračujete, kdyby měl někdo zájem, takhle pokračuju já

http://rumburaci.eu/forum/viewtopic.php?f=14&t=121

PS: Diesel v jakýkoliv podobě, kromě závodního trucku, je pro zábavu k ničemu Very Happy

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
ottik85
Zaslal: po září 24, 2012 2:22 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 02. 03. 2010 Příspěvky: 549 Bydliště: české budějovice
no koukám že se to tu pěkně rozjelo Smile

jestli můžu přidat vlastní zkušenosti s autama, tak jsem jel snad všim od škodovek, přes saxo až po velký audi, bmw s osmiválcema a i V12 AMG. a musim říct že jestli se tu bavíme o dalším autě po saxu tak by se to mělo rozdělit pro jakej účel si další auto kupujem.

jestli si kupuju jiný auto po saxu protože mi už saxo nestačí, tak se musíme bavit jestli kupuju jiný auto pro závabu, pro spotřebu, nebo protože od auto očekávám úplně jiný preference...

jeslti si kupuju auto pro zábavu, tak to může nahradit např ta impreza, megane rs, clio rs a auta tohodle typu. jestli pro spotřebu tak nějakej diesel a jestli pro něco jinýho tak třeba něco většího, pohodlnějšího a bezpečnějšího...

ale psát že si místo saxa vts koupim ibizu tdi že je zábavnější tak to teda nevim. asi určitě bude táhnout víc na rovince ale jízdníma vlastnostma se mu ani moc nepřiblíží (nic proti ibize tdi). přečtěte si jakejkoliv časopis o autech z doby roku výroby konkrétního čísla a pochopíte. a tahle by se dalo psát o dalších autech. prostě nesmíme srovnávat jablka s hruškama Cool

já jsem třeba saxo pordal, protože mi finance nedovolili provozovat dvě auta a potřebuju jezdit hlavně pro osobní potřebu a občas i delší jízdy a ne pro zábavu, takže mi před barákem stojí C3 HDI Confused jasný, se saxem se to nedá srovnat ani to s nim nesrovávám, ale svuj účel splní a spotřeba do 5 l/100km mi vyhovuje. Ale jednou nastane chvíle kdy budu potřebovat větší auto pro rodinu tak si koupim kombíka a tak dále. no a samozřejmě když budu mít jednou peníze navíc tak si zase koupim nějaký auto pro zábavu - něco na způsob saxa Smile

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
troskalp
Zaslal: po září 24, 2012 3:27 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 01. 09. 2008 Příspěvky: 2204 Bydliště: Střílky
Presne tak kazdy si koupi to co se mu libi,co vyuzije a na co ma prachy

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
EiFFeL
Zaslal: po září 24, 2012 3:39 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
ono hlavne do Ritchmovyho prispevku se tahle debata schylovala ke spolehlivosti... Ritchma to zas vratil na srovnani "FUN FACTORU".... ale i tak mi prijde ze prirovnat 330d k 2.0TDi je takovej trosku omyl...

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
gObla
Zaslal: po září 24, 2012 8:35 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 16. 08. 2011 Příspěvky: 361 Bydliště: Olomouc
Dnes jsem měl možnost se projet v Leonu 1,9 TDI a na to jak nadávám na naftu tak jsem byl překvapený... jelo to pěkně svižně a táhlo to už od malých otáček ... ale benzín je benzín ... V Sobotu pujdue projet 1,8t Leona předohraba tak napíšu co a jak .. Cool
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ritchma
Zaslal: út září 25, 2012 11:41 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
Zajímavý jak vždycky vydlábnete z mých příspěvků něco, co v nich prostě není. Nikde jsem nenapsal že by ibiza byla zábavnější než saxo, pouze jsem zmínil, že ibiza je dost rychlá na to, aby na běžné okresce bez problémů setřásla saxo. Nebavíme se tady o kilometrovým úseku pomalých zatáček, ale o delším úseku běžné okresky. Stejně tak jsem nikde nesrovnával 330d a 2.0TDi. Psal jsem, že 330d je super auto, ale že i obyčejný 2.0TDi umí pobavit. Nevím, proč by mi mělo vadit že mi auto kouří, protože je mi celkem jedno co se odehrává za autem. Důležitý je co je přede mnou...
Nikde jsem neřekl, že by snad bylo dobré nahradit saxo ibizou kvůli tomu, že by byla zábavnější, nicméně pokud někdo chce novější, dospělejší a univerzálnější auto, je to super náhrada. Pokud se nebavíme o 16v, nebál bych se říct že je ibiza zábavnější, protože ostatní saxa jsou bez pořádných úprav naprostý lenoši... Teď to trošku zní jako když tady propaguji ibizu. Uvažoval jsem že si jí pořídím, nicméně momentálně střádám poslední dolary a začátkem příštího roku by mi před barákem mělo stát něco co bych do konce příštího roku chtěl proměnit v 2OOawkw track day car...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Johny
Zaslal: út září 25, 2012 8:02 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 27. 09. 2006 Příspěvky: 767 Bydliště: Banská Bystrica SR
OLD

NEW

Shocked

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
MrChodnyCZ
Zaslal: út září 25, 2012 8:16 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 12. 07. 2007 Příspěvky: 3334 Bydliště: Hodonín
Johny: Dobreee,
jak to jezdi proti saxu?

Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
Johny
Zaslal: st září 26, 2012 11:00 am Odpovědět s citátem
podobne Smile

Ale nie, no saxo ja absolutne best car pre rýchlosti okolo 100km/h - slalomy, dá sa s tým hrať, je to take zabavné, čitateľné, da sa s tým chodiť bokom atd. však to poznate. Ten fiat je taký sprostejší, jednoznačne, ale zase v tiahlych zákrutách, na dialnici atd lepšie sedí a drží stopu, je to také istejšie, nemam riť tak žeby som tam nezasunul ani zastruhaný vlas, v saxe bol taký zlý pocit ked som isiel už rýchlejšie cca 180+. Fiat je stabilnejši určite.

Rozdiel v dynamike nieje velký saxo malo 140PS toto má 370PS Smile je sice ťahšie ale je tiež dostatočne vyhádzané s laminat kapotou., bez klimi, audia, atd.... baterka vzadu, laminat sedačky, D2podvozok, powerflexy atd.. atd... Je to ine vozenie, také že ked sa to nafukne tak to potom ide ako jebnuté furt, saxo bolo dynamickejšie čo sa týka na povel, toto je sviňa čo tlačí furt a robí pri tom tie kadejaké turbové pazvuky Rolling Eyes

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Ritchma
Zaslal: st září 26, 2012 11:12 am Odpovědět s citátem
Můžu mít dotaz? Neber to nějak špatně, jenom mě to zajímá. Měl si v plánu takový výkon než si začal a než si to auto vůbec koupil? Co tě vedlo k tomu postavit 370ps předokolku?
Johny
Zaslal: st září 26, 2012 3:55 pm Odpovědět s citátem
Jasné že to bol zámer. čo sa týka toho výkonu VS predokolka tak pokiaľ je sucho tak coupe s tým divným samosvorom nezahrabe už ani na dvojke. Akonáhle zaprší alebo je mokro, auto odstavujem na krajnicu, kluče zahadzujem do poľa a idem dalej peši Smile to ako fakt ale na suchu je to brutálne. Je to perfektny pocit ked si v tiahlej zatačke tak na pol plynu a vieš že to tam máš pod kapotou, pri výjazde zo zatáčky potom to už iba siči, prská a sprava sa to asi takto: Predstav si že máš na vôcke 5 pitbulov, pekne ťa ťahaju dopredu, ty sa telom zapieraš na chrbat do zadu, tie psy vedia že ich o malu xvilku pustiš ale ešte netlačia tak brutalne, len ty vieš aj oni vedia čo sa bude diať Smile no a ked pustiš ruku tak vypália do predu ako jebnuté a roztrhaju všetko čo im pride do cesty. Tak takýto je to asi pocit šoferovať auto čo ma 370poníkov 480Nm a 1250kg. Twisted Evil

Je to proste iné, ale zase ti neprinesie tie zažitky ktoré ti ponúkne VTSko.

EiFFeL
Zaslal: st září 26, 2012 4:20 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
v praze totiž silné předokolky nemají... tam si každej cvrkne z X6 Very Happy Very Happy Very Happy

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
Ritchma
Zaslal: čt září 27, 2012 9:48 am Odpovědět s citátem
Já se svez v 220awkw pulsaru GTI-R, vím jaký je to řídit silný a pravděpodobně ještě lehčí auto než je coupé. Jenom mi příjde že s rwd nebo awd by byla větší zábava. Ale to už je na osobních preferencích Wink Však já se začátkem příštího roku pochlubím až vyberu to správný auto. Plán je jasnej dokud tam nebude 250awkw tak nedám pokoj Wink

Btw - to s tou prahou jsem nějak nepochopil... Na co si reagoval?
Johny
Zaslal: čt září 27, 2012 2:38 pm Odpovědět s citátem
vono je to tak že som chcel čo najrýchlejšie auto za čo najmenej penazi. Adekvatna 400konova 4kolka by ta na udržbu, prevádzku a počiatočne naklady zrujnovala, to nieje fiat ktorý v podstate nič nestojí. (ten môj vyšiel na 11tis evry ale je tam všetko nové a prerobené takže ani to nieje prave lacna zaležitosť ale...) Pokial je sucho 4kolka znamená len mínus 50-80PS na stratach, ine by to bolo samozrejme na snehu, šotoline ale na to hádzim bobek, civilné auto mam BMW so zadkom takže zimu si užijem aj tak usmevom od ucha k uchu.

takto vyzerá duel so 700konovou ZR1 ktorá koštuje okolo 3melonov
http://www.youtube.com/watch?v=4gtPD855eBI&feature=related
rozdiel cca 1 a pól dlžky auta v cieli, ten štart som podtočil, padli mi otáčky preto odskočil na začiatku, potom by som ho hádam aj chytil. Proste to šlape Evil or Very Mad

Ritchma
Zaslal: čt září 27, 2012 9:50 pm Odpovědět s citátem
No jestli je to na sprinty, tak je to asi jedno... Jaký máš nejlepší čas? Podle váhy, předpokládám že časy v podpisu jsou saxo.

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 8 z 9
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

Přejdi na: