|
Autor |
Zpráva |
< Servis ~ občasné a velmi rychlé změny otáček - volnoběh |
josh |
Zaslal: po červenec 02, 2018 3:53 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Ten zelený snímač teploty motora ide dobre vyšróbovať aj po 15-20 rokoch, alebo treba počítať s nejakými komplikáciami, že ho nedostanem von?
Pred týmto úkonom treba vypustiť kolko chladiacej kvapaliny - celú, alebo stačí jej určitá časť?
Fuj, tak strašne nerád toto čvachtanie sa v nej + nasledovné odvzdušnovanie... |
_________________ Jozef @ 1.4i SX engine (= PSA motor KFX TU3JP. Normálne max. zrýchlovanie 1.4i má vyzerať takto https://youtu.be/9L0tEJ7Ea1s ; pri pomalšom je niekde zádrhel) |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: út červenec 03, 2018 1:28 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
je to mosaz jde to dobře, max je to trochu zarostlé vodním kamenem, vypustit kapalinu tak aby ses dostal hladinou pod termostat takže tak 2L |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
josh |
Zaslal: st červenec 04, 2018 9:16 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Takže potešitelná správa, vďaka.
Pred rokmi sa vo fóre spomínali senzory (možno i konkrétne tento, tuším má kód OEM 19203F), že si treba dať pozor na značku nového, aby spolahlivo fungoval a tým mala výmena zmysel.
Dá sa vybrať z lacných až stredne nacenených Topran, Maxgear, EPS, Valeo, Delphi, alebo treba ísť do najdrahších ako je Bosch, či až priamo z Citroena? |
_________________ Jozef @ 1.4i SX engine (= PSA motor KFX TU3JP. Normálne max. zrýchlovanie 1.4i má vyzerať takto https://youtu.be/9L0tEJ7Ea1s ; pri pomalšom je niekde zádrhel) |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: st červenec 04, 2018 11:41 am |
|
|
|
Treba Valea bych se vůbec nebál |
|
Návrat nahoru |
|
josh |
Zaslal: po červenec 09, 2018 12:14 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Dík, akurát pri krížovom overení práve spomenuté Valeo (700056) nemá takmer žiadny popis ani vo svojom katalógu, ani v iných databázach, len mi ho pôvodne vyhladalo cez Saxo 1.4 ako vhodný typ, asi cez 3 vyhladávače.
Už som ho chcel objednávať, keď som náhodou zistil, že tieto senzory sú odlišné podla toho, či má Saxo klimatizáciu alebo nie (tento parameter vyhladávače nevyžadujú), ja ju nemám.
V iných databázach ešte uvádzajú, že senzory pre klimatizované Saxá majú velkostne iný závit (M14x1.25) namiesto M12x1.5. Pátranie na hodiny, ešte k tomu tipovať, ktorá databáza sa nemýli - občas sa tam podvrhne nejaký nesediaci typ.
Iné Valeo (tento senzor) mi nikde nenašlo... tak mi ešte ostal do zálohy tiež dobre hodnotený Calorstat, Hella..
Je správny aspoň ten predpoklad, že mám hladať senzor so závitom M12x1.5, napríklad Calorstat Vernet WS2583, WS2590, HELLA 6PT 009 107-431?
Tento obchod má pomerne velký výber a slušné popisy
https://www.autodily-pema.cz/autodily/citroen/saxo/1.4-vts-55kw/chlazeni/spinac-cidlo?ga=830 |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po červenec 09, 2018 1:01 pm |
|
|
|
Podle mne pleteš dvě různá čidla, to s větším závitem je modré pro budík ty potřebuješ zelené a to má jak správně píšeš závit M12 |
|
Návrat nahoru |
|
josh |
Zaslal: po červenec 09, 2018 1:22 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Niečo ma rozhodne vo vyhladávaní doplietlo a už nejdem spätne pátrať ako to nastalo (dával som si pozor okrem auta, pri senzore aj na označenie či vyobrazenie zelenej farby, ak bolo dostupné; niekde bývala fotka napr čierna a v popise upresnené že farba je zelená, alebo slúži ako náhrada pôvodne zeleného snímača; inde bola len fotka priradeného senzora napr. aj čierna bez ďalšieho vysvetlenia...), každopádne vďaka za upresnenie .
(P.S. nakoniec som sa dopátral aj ASI správneho kódu Valea, je však aj nedostupné, aj v poslednej cene 3x drahšie ako prvé spomínané, či jeho iní zvučno-značkoví konkurenti. Dobrá hanba tá ich absencia údajov a popisov pre správne priradenie-zorientovanie, aj svoj vyhladávač majú nanič) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|