punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Podvozek

Autor Zpráva

<  Tuning  ~  Podvozek

sax sax
Zaslal: čt únor 16, 2012 6:11 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 01. 2007 Příspěvky: 119 Bydliště: Praha východ
jj kopce jsou většinou rovný jak okruhy ale např. Zbraslav, kde se teda už asi nejezdí byla tak rozbitá že to kluci co jezdí rally srovnávali právě s tratěma uskákané česke rychlostní zkoušky Smile a taky tam auta s okruhovým/kopcovým podvozkem nejvíce odpadávali.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
randymp3
Zaslal: ne únor 19, 2012 3:15 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 20. 08. 2011 Příspěvky: 58 Bydliště: Stod / Plzeň-Jih
Dan HKS napsal:
Ahoj tak jsem naspořil neco málo a rozhodl jsem se koupit nové přední tlumiče... ale
chtěl bych radu

1. koupit original tlumiče a pak koupit pružiny kterýma to snižím
2. nebo koupit uplně jinačí tlumiče + pružiny v celku (KW,HR atd)
3. nevíte jaký muže být rozdíl mezi tlumíčem "A" a tlumičem "B"

Odkaz "A" :
http://www.e-cat.cz/p-89275/citroen/saxo-s0-s1-02-96-04-04/1-6-vts-1587ccm-87kw-118hp-06-96-09-03/dily-naprav-a-rizeni/tlumice-pruziny-a-prislusenstvi/predni-naprava/p-l-tlumic-perovani-monroe-reflex-vlozka.html?cPath=61_156898_201806_405545_405546_405547

Odkaz "B" http://www.e-cat.cz/p-565186/citroen/saxo-s0-s1-02-96-04-04/1-6-vts-1587ccm-87kw-118hp-06-96-09-03/dily-naprav-a-rizeni/tlumice-pruziny-a-prislusenstvi/predni-naprava/p-l-tlumic-perovani-starline-kapalinovy-predni.html?cPath=61_156898_201806_405545_405546_405547

dík za rady Smile

stejnej případ jako já Very Happy ...taky jsem musel z renovovat podvozek,taky s ním jezdím každý den do práce,měl jsem stejnej plán..koupit tlumiče monroe reflex a nějaký snížený pružiny...pak jsem zjistil,že originální tlumiče můžeš snížit jenom o 30mm a to se mi nelíbilo..furt bych to měl jako off-road Very Happy ...pak jsem to nějak projížděl a spočítal jsem,že komplet originál by vyšel dráž než sportovní,teď si jezdím na dvoučinném KW -55mm podvozku...při rychlé jízdě je pravda dost tvrdej,ale jinak i překvapivě měkkej Wink ... Starline určitě nebrad Wink ...pak jsem tam viděl,že by jsi chtěl buď JOM podvozek nebo AP Sportfahrtwerke...u JOMU nevím,ale AP určo taky ne..předtím jsem ho chtěl na audinu a dost se vraceli kvůli reklamaci :/ ...takže držím palce za správný výběr Wink ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dan HKS
Zaslal: ne únor 19, 2012 12:25 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 18. 12. 2011 Příspěvky: 245 Bydliště: Lanškroun
no ja musel bohužel dát ruce od podvozku pryč prozatím protože tak mám zavažnější problémy. ale co se týče snižení max tech 30mm na origo tlumiče tak by mě to asi možna stačilo Very Happy protože mam 16"kola + 40 profil gumy a chci tam nechat nějakou rezervu pro kola kdyby něco protože je pak ještě chci hodit na podložky aby to bylo nejako zaroven s plastama. ale časem až pořešim technickej stav auta tak začnu rvát prachy do pořádnýho podvozku. Ale říkám plánu je hodně peněz málo, zatím teda na 2 mesíce protože musím vratít dědovy ještě 10 000 který mi pujčil a na auto Very Happy
randymp3
Zaslal: ne únor 19, 2012 12:41 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 20. 08. 2011 Příspěvky: 58 Bydliště: Stod / Plzeň-Jih
Dan HKS napsal:
no ja musel bohužel dát ruce od podvozku pryč prozatím protože tak mám zavažnější problémy. ale co se týče snižení max tech 30mm na origo tlumiče tak by mě to asi možna stačilo Very Happy protože mam 16"kola + 40 profil gumy a chci tam nechat nějakou rezervu pro kola kdyby něco protože je pak ještě chci hodit na podložky aby to bylo nejako zaroven s plastama. ale časem až pořešim technickej stav auta tak začnu rvát prachy do pořádnýho podvozku. Ale říkám plánu je hodně peněz málo, zatím teda na 2 mesíce protože musím vratít dědovy ještě 10 000 který mi pujčil a na auto Very Happy

Very Happy ...taky jsem si půjčoval,když jsem ho kupoval...na 16" to musí vypadat dobře...já tam mám origo rally 14 plech obutý na 185/50 a super...co se týče podložek,tak bych je chtěl jenom na zadek,ale jak jsem to obcházel,tak bohužel budu muset tu prdel trochu zvýšit,nebo dát silnější tozku,jinak při rychlejší jízdě s větším propružením utrhnu lem Very Happy ... těch 30 je optimal...nemusíš se bát ani obrubníků Wink ...já už beru lízátko Very Happy
Dan HKS
Zaslal: ne únor 19, 2012 12:57 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 18. 12. 2011 Příspěvky: 245 Bydliště: Lanškroun
randymp3 napsal:
Dan HKS napsal:

Very Happy ...taky jsem si půjčoval,když jsem ho kupoval...na 16" to musí vypadat dobře...já tam mám origo rally 14 plech obutý na 185/50 a super...co se týče podložek,tak bych je chtěl jenom na zadek,ale jak jsem to obcházel,tak bohužel budu muset tu prdel trochu zvýšit,nebo dát silnější tozku,jinak při rychlejší jízdě s větším propružením utrhnu lem Very Happy ... těch 30 je optimal...nemusíš se bát ani obrubníků Wink ...já už beru lízátko Very Happy

no asi to tak bude Smile prostě koupim ty jak si psal ty monroe a pružiny - 30mm a vzadu natočím torzku tak aby to dalo -30 mm zhurba a zatím se tím zabejvat nebudu Smile
TomVTS
Zaslal: ne únor 19, 2012 1:53 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 18. 09. 2010 Příspěvky: 243 Bydliště: Vsetín
rozumné řešení

Allante
Zaslal: ne únor 19, 2012 3:14 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 27. 11. 2010 Příspěvky: 792 Bydliště: Brno
Adam6688 napsal:
to nevim jak u vás, ale u nás teda aspoň co já byl na vrchách tak je to vždy krásně rovná silnice v super stavu, smetáčkama vymetená od pořadatelů, auta tvrdé jak beton s minimální světlou výškou...... neumím si představit takovou F3000 na trošku rozbitém asfaltu, to by byl tanec Laughing

No jak kde jsou rovne slinice, na vrchach to neni uplne tankodrom, ale kdyz to srovnas s okruhem, tak ty tlumice mekkci byt musi, je tam proste vic nerovnosti, ikdyz je to vymetený Smile. Formule tam držej ale stejne to s nima občas pekně mlátí a hodně aut na některých tratích škrtá často podvozkem. Samozřejmě rally je tankodrom Smile

Youtube: http://www.youtube.com/user/Allantecze
SMECOHOLIK
Zaslal: čt duben 04, 2013 5:29 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 07. 09. 2011 Příspěvky: 341 Bydliště: Rokycany ( Plzeň )
lidi mohl by mi někdo nějak poradit, prostě chci snížit předek o 30mm, závodit nechci (možná občas nějakej slalom ze srandy, ale nic drastickýho) hlavně aby to bylo dole a nezhoršily se mi jízdní vlastnosti, aby to běhalo tak jako origoš nastavení? co koupit? Stačí pořídit originál nový tlumiče (nebo tam nechat ty co tam mam teď taky origoš) a stačí jen pořídit snížený pružiny? kdybyste mi někdo napsal nejlevnější a nejlepší variantu jak to dát dolu, zadek už snížím potom k tomu... Wink

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
troskalp
Zaslal: čt duben 04, 2013 6:30 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 01. 09. 2008 Příspěvky: 2204 Bydliště: Střílky
Podivej se na nějaké pružiny -30mm a mas.ja mel origo tlumice jen snížené sparco pruziny a sedelo jak pribite jak na 14kach tak i na 15kach

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
SMECOHOLIK
Zaslal: út květen 21, 2013 10:55 am Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 07. 09. 2011 Příspěvky: 341 Bydliště: Rokycany ( Plzeň )
lidi, jaký máte zkušenosti s tim ta technix? -30mm ? pevnej

chci jen aby to bylo níž, nejezdim žádný soutěže, občas nějakej sranda slalom, ale nechci zas aby to mlátilo jak blázen...nebylo by lepší koupit origo tlumiče nový a sehnat snížený pružiny -30mm?

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
bossoVTS
Zaslal: út květen 21, 2013 11:50 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 04. 05. 2011 Příspěvky: 80 Bydliště: Banská Bystrica
z vlastnej skúsenosti neviem ale kamarát dal ten TA technik na 106-ku a vraj je to na hovno je to vraj strašne tvrdé a auto na tom len tak poskakuje...potom dal originál tmiče bilstein a pružiny eibach -30mm a je to to vraj paráda....ja mám tiež tlmiče bilstein - plyn ale zatial bez znížených pružín a auto sedí pekne. Ale pružiny tiež budem riešiť asi tie Eibach. šiel by som možno touto cestou - odskúšané Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
SMECOHOLIK
Zaslal: út květen 21, 2013 12:34 pm Odpovědět s citátem
díky za radu Wink se na něj radši vyseru Wink

Laďa
Zaslal: út květen 21, 2013 1:49 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 602 Bydliště: Přerov
SMECOHOLIK napsal:

No vidíš jak jsi to elegantně vyřešil Laughing taky tak všechno řeším Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Petr Svaták
Zaslal: út květen 21, 2013 7:16 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 11. 11. 2006 Příspěvky: 555 Bydliště: Býšť
Mám sadu koni za 8500 i s pruzinama a je to cajk , takže TA bych nekupoval

Zaslal: út květen 21, 2013 7:19 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 25. 02. 2005 Příspěvky: 1685 Bydliště: PŘEROV
Laďa napsal:
SMECOHOLIK napsal:

No vidíš jak jsi to elegantně vyřešil Laughing taky tak všechno řeším Laughing

Lada ma na haku ma Protlum s nadobkama.))

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 3 z 4
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Přejdi na: