Autor |
Zpráva |
|
NuF!k |
Zaslal: čt květen 22, 2014 5:15 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
když už se to tady řeší jezdil jste někdo z fora pružiny -60 ? já ted čekám až přijdou z anglie |
_________________ GTI v naftě je jako ferrari v kombíku, sice to existuje ale není to ono
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: čt květen 22, 2014 7:33 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
vtsko napsal: Zadok by som dal urcite ale o 2cm dole,nic tym nepokazis.Aj ked vozis ludi,rezerva je po dorazy az az
Díky za komentář. Nějak tak jsem o tom již také přemýšlel. Odradit mě může jedině pracnost snížení zadní nápravy Neznám nikoho šikovného na koho se obrátit a zároveň někoho kdo si nebude klepat na čelo, když vysypu, že to chci jen o 2cm dolu
Dneska jsem se rozhodl nějak ty -3cm nasimulovat v praxi, na té virtuální vizualizaci to není opravdu ono. Našel jsem na netu tuhle kravinu za nehorázné, navíc zcela zbytečně investované peníze 500,-Kč ...
http://tuning-individual.cz/eshop/stahovaky-pruzin-typ-c-4-kusy-v-baleni-p-25797.html?zenid=wyGPkdCW14jC6NoccDqWSxgRsQf
Tak si říkám her-got, to mi něco silně připomíná
Zašel jsem tedy do železářství a koupil 4ks za 60,-Kč + jednu závitovou tyč a mám to
Pravda ty za 500,- mají možná jemnější závit, ale já na tom nehodlám rajtovat, jen kousek stáhnout pružinu, vyfotit a zase sundat.
Pak se budu rozhodovat dál.
Pokud se rozhodnu pro snížení tak na předek nejspíše jen tohle.
http://www.highperformanceparts.cz/sportovni-pruziny-weitec-made-by-kw-pro-citroen-saxo-s-10%2C-11%2C-14i%2C-snizeni-30mm.48611 |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: čt květen 22, 2014 8:06 pm |
|
|
|
Taky čistá práce, i když diesely jsem si povšiml, že mají sníženo již díky těžšímu motoru:-)
|
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: čt květen 22, 2014 9:19 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: čt květen 22, 2014 10:54 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: pá květen 23, 2014 11:12 am |
|
|
|
Musim Ti dat za pravdu, tak nejak by to bylo idealni. SAXO mam jako hlavni rodine auto, tak tam nechci delat nejake dramaticke zmeny, jen decentka. Rodinka se v nem musi citit pohodlne, musi projit bezproblemu technickou kontrolou, ale chci si jej trosku ozvlastnit, tot vse. Auto me bavi, ale za tech 11 let co ho mam, to clovek musi trosku posunout dal |
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: pá květen 23, 2014 9:03 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: po květen 26, 2014 9:30 pm |
|
|
|
Tak jsem se dnes do toho dal. Žádná vitruální vizualizace, ale reálná simulace.
Zadní část jsem snížil zátěží cca 60kg ( kanystry s vodou )
Přední část jsem snížil svorkami a stažením pružin. Zjistil jsem, že pokud bych si svorky koupil za ty nekřesťanské peníze, tak by mi byly úplně na nic. Svorky co jsem sem vložil viz výše, jsou v tom prvním případě krátké a ta druhá varianta, by už možná šla, ale zase dochází u nich při dotahování matice k protáčení šroubu, který lze při montáži jen velmi obtížně přidržet - skoro vůbec. A tak je nejlepší zhotovit si vlastní svorky a vyměřit si je na míru.
Svorky jsem namontoval v garáži a pak jsem na nich popojel kvůli focení cca 1km, ale dobrý pocit jsem z toho neměl. Blázen je, kdo takhle řeší snížení podvozku trvale, doufám, že nikdo.
Pro nezasvěcené, jde o tenhle princip ...
Jak jsem psal, za 60,-Kč jsem koupil lanosvorky, použil z nich jen litinovou část a jako protikus jsem naohýbal závitovou tyč, průměr 8mm. Jednoduchý.
No a pak výsledek ...
Předek + zadek
Jen předek
|
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: po květen 26, 2014 9:55 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: po květen 26, 2014 10:20 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: po květen 26, 2014 10:38 pm |
|
|
|
vtsko napsal: Za mna moze byt,teda ta prva varianta
Díky za názor. Tedy jsem dost na rozpacích. Už už jsem počítal s tím, že zadek půjde dolů také, ale, vyloženě nutné mi to po dnešku nepřijde. První varianta je good do té doby, než něco dám do kufru. Pak to bude budit dojem, že tahám prdel po zemi.
První fotka je vždy provedena nízko od země jak člověk normálně nedívá. Druhá fotka je pořízena z běžného úhlu pohledu a tam se celkový dojem dost mění. Navíc na fotkách to vypadá nějak a v reálu zase trochu jinak.
Vyvodil jsem závěr takto:
1. Nechám otestovat tlumiče ...
... a) budou-li OK , jdu do pružin a nechám tlumiče dosloužit
... b) budou-li před smrtí , jdu do celého sníženého podvozku
2. Po snížení předku to nechám uležet a nechám si čas na rozmyšlenou zda ...
... a) nechám zadní nápravu bez úpravy
... b) snížím s tím, že bych pak už preventivně vyměnil i silentbloky, hadice, trubičky brzd, tlumiče. Případně si nechal poradil zda by stálo za to udělat menší repas nápravy, když už to bude rozebrané.
|
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: út květen 27, 2014 8:40 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|