SAXOKLUBÁKZaložen: 14. 06. 2013Příspěvky: 34Bydliště: Suchdol nad Lužnicí
Nemám Saxo dlouho a potřeboval bych poradit.Poslední dobou se u mě vyskytujou dva problémy,ale asi souvisí spolu. Ten první je ten,že mi lítají otáčky.Dělá to hlavně při studeném startu.Když přijdu do garáže vyjedu a než zavřu garáž tak auto na volnoběh si samo přidává plyn i když tam nejsem a zase za chvíli má zase tendenci skoro chcípnout.Potom po nějaké té jízdě se to málokdy objeví,to už spíš ne.Co jsem se tady snažil vyčíst z fóra,tak by to snad mohl být krokový motůrek,je to tak?Jsou to tyto příznaky?
A druhý problém,asi s tím souvisí.Čas od času se stane,že těžko startuju,jako že to má problém vůbec chytnout. A když to chytne,tak to má snahu se zadusit.Pomáhá tomu,když se to snažím jako by protůrovat do otáček.Tak mi to připadá,že jako by byl někde nějaký špunt a ten po nějakém tom tůrování se prorval a z výfuku se vždy vyhrne hodně kouře naráz,trochu zase ty otáčky polétávají nebo to zase má tendenci chcípnout,ale po nějaké té jízdě,jakmile se už jede tak vesměs tyto problémy mizí.Tak co,poradí někdo co je to?Děkuji předem!Případně kdyby se potvrdila moje teorie o krokovým motůrku,kde ho má hledat?Kde je u toho 16V uložený ?Četl jsem,že se dá vyměnit a nebo také nějak pročistit?Pravda ?
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru