punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Nedobíjím,prosím o radu :(

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Nedobíjím,prosím o radu :(

Chobot
Zaslal: so únor 22, 2014 9:48 am Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 02. 01. 2014 Příspěvky: 21 Bydliště: Týnec n.Sáz.
Zdravím vás a žádám o radu Smile měnil jsem na saxu 1,4vts spojku a poté když se dalo vše dohromady auto přestalo dobíjet Sad napřed kontrolka svítila jen tak slabonce a potom najednou víc až auto přestalo dobíjet úplně.Dal sem i nový altík a je to pořád stejné.Překontroloval sem i ukostření,při sundavání převodovky jsem odpojil 2kostry a ty jsem zase připojil.nebo jsem mohl na něco zapomenout?
Tímto vás prosím o radu už nevím co s tím Sad Děkuji za každý postřeh Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
martanc
Zaslal: so únor 22, 2014 11:04 am Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
vypadá to že si někde něco odpojil nebo ti někde něco vypadlo. Máš správně zapojenej ten novej atík? Bude to chtít projít kabely od atíku po motorovym prostoru.

Chobot
Zaslal: so únor 22, 2014 3:44 pm Odpovědět s citátem
martanc napsal:
vypadá to že si někde něco odpojil nebo ti někde něco vypadlo. Máš správně zapojenej ten novej atík? Bude to chtít projít kabely od atíku po motorovym prostoru.

Jenže vzhledem k tomu že to svítilo úplně nepatrně a najednouúplně si nemyslím že bych zapomněl na nějaký kabel Sad spíš si myslím že to někde bude špatně kostřit ale kde? Smile nebo kdybych to kostřil extra znovu tak odkud kam? Smile
lakinooo
Zaslal: so únor 22, 2014 7:00 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 15. 07. 2008 Příspěvky: 1808 Bydliště: Vrútky
To že nedobíja súdiš len podľa svietiacej kontrolky, alebo si to aj reálne premeral?
Chobot
Zaslal: so únor 22, 2014 7:06 pm Odpovědět s citátem
lakinooo napsal:
To že nedobíja súdiš len podľa svietiacej kontrolky, alebo si to aj reálne premeral?

No tak leze do baterky nějakých 8amper Sad a udrží se motor jen v dosti závodních otáčkách jinak hned zdechne Sad
martanc
Zaslal: so únor 22, 2014 7:43 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
proud není až tak podstatnej ten záleží na kondici baterky. Mělo by tě zajímat napětí. Jinak motor na volnoběh udrží i skoro ůplně vybytá baterka nějakou dobu bez dobíjení, samotnej motor moc velkou spotřebu proudu nemá. Spíš to vypadá že máš problém někde jinde.

Nick
Zaslal: ne únor 23, 2014 9:42 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 30. 08. 2008 Příspěvky: 637 Bydliště: Otrokovice
podivej se na kábl co vede do altíku může byt někde zrada mezi nim, to se stalo i mě, vyměnil jsem kábl a je klid, respektive vem si nějaký silný drát a propoj ho přímo na baterku z altíku a uvidiš hned zda dobijí, pokud ne tak je problém v altíku, nikde jinde probém byt nemůže
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
qaker
Zaslal: ne únor 23, 2014 7:16 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 07. 10. 2011 Příspěvky: 208 Bydliště: Litvínov
Přesně. Já měl jen zoxidované připojení kabelu. okem nepoznáš. povolit očistit a zkusit. Prostě tam sem tam šťáva šla.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Chobot
Zaslal: ne únor 23, 2014 8:02 pm Odpovědět s citátem
qaker napsal:
Přesně. Já měl jen zoxidované připojení kabelu. okem nepoznáš. povolit očistit a zkusit. Prostě tam sem tam šťáva šla.

ted se ještě zeptám jako úplnej tupec ten kabel s očkem co tam jde pod tu matku je kostra?sem z toho už celej zmatenej Very Happy
P.E.T.R
Zaslal: ne únor 23, 2014 8:17 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 04. 05. 2009 Příspěvky: 1632 Bydliště: Klatovy
Jestli myslíš na altíku, tak to je výstup z altíku na baterku, tam bys měl naměřit při nastartovaném motoru kolem 14V. Vedle je konektor, kterým se spíná altík, takže když po nastartování nebude na tom výstupu napětí, tak zkus altík sepnout manuálně. Kabelem od baterky přiveď 12V na ten spínaný kontakt a altík by měl sepnout a začít dobíjet, stačí se jenom dotknout, nemusíš to tam držet. Pokud tímhle začne dobíjet, tak zkontroluj pojistky, bude to pravděpodobně v nich, když to předtím dobíjelo normálně.

2003 Mercedes-Benz Vito II 115CDi

Český pravopis je freeware, ale v žádném případě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Chobot
Zaslal: ne únor 23, 2014 8:47 pm Odpovědět s citátem
P.E.T.R napsal:
Jestli myslíš na altíku, tak to je výstup z altíku na baterku, tam bys měl naměřit při nastartovaném motoru kolem 14V. Vedle je konektor, kterým se spíná altík, takže když po nastartování nebude na tom výstupu napětí, tak zkus altík sepnout manuálně. Kabelem od baterky přiveď 12V na ten spínaný kontakt a altík by měl sepnout a začít dobíjet, stačí se jenom dotknout, nemusíš to tam držet. Pokud tímhle začne dobíjet, tak zkontroluj pojistky, bude to pravděpodobně v nich, když to předtím dobíjelo normálně.

DEobrá vyzkouším a dám vědět Smile na spínavý kontakt ale vedou dva kablíky kterej z nich mám skusit?abych to neodrovnal Smile

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: