punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Pár dotazů ohledně Saxa

Autor Zpráva

<  Ostatní  ~  Pár dotazů ohledně Saxa

Buddha
Zaslal: pá červen 03, 2005 6:56 pm Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 30. 03. 2005 Příspěvky: 17 Bydliště: Hostivice (Praha-Západ)
1) Dával se do Saxa 1,5D otáčkoměr? Nebo jen ty úžasný hodiny?
2) Jak je Saxo připravený na montáž další výbavy? Mam Saxíka v základu a rád bych mu dal okna do elektriky (mam 3dv), je to na to nějak připravený, nebo se to všecko na to musí upravit? To samý s centrálem, ... Zapínání předních mlhovek má bejt asi na tý levý páčce co se zapíná zadek, asi další poloha, že jo? Já je tam nemam a jen tak uvažuju o montáži.
3) Nedávali se do Saxíků turbodiesly? Když sem sháněl na Saxo rozvoďák tak se mně u Citroenu ptali jestli mam diesel nebo turbodiesel. Jak je to s Peugeotama? Myslíte že motory Peugeot-Citroen sou zaměnitelný?

A propos, proč má Saxo tak strašně vysoko pr...., pardon zadek, když je prázdný? já jezdim v 90% ve dvou a téměř prázdnej takže je to dost vidět. Neni to moc estetický. Jak se to dá snížit, ale aby člověk nedrhnul zadkem o zem a občas se taky stane že jedu plnej, nebo s vlekem, ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
in0
Zaslal: so červen 04, 2005 2:05 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 489 Bydliště: Kutná Hora / Jihlava / Zlín / PRAHA
Buddha napsal:
Zapínání předních mlhovek má bejt asi na tý levý páčce co se zapíná zadek, asi další poloha, že jo?

ano, se zbytkem neporadim.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Smrada
Zaslal: út červen 07, 2005 11:39 am Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 19 Bydliště: Praha
Buddha napsal:
2) Jak je Saxo připravený na montáž další výbavy? Mam Saxíka v základu a rád bych mu dal okna do elektriky (mam 3dv), je to na to nějak připravený, nebo se to všecko na to musí upravit? To samý s centrálem, ... Zapínání předních mlhovek má bejt asi na tý levý páčce co se zapíná zadek, asi další poloha, že jo? Já je tam nemam a jen tak uvažuju o montáži.
3) Nedávali se do Saxíků turbodiesly? Když sem sháněl na Saxo rozvoďák tak se mně u Citroenu ptali jestli mam diesel nebo turbodiesel. Jak je to s Peugeotama? Myslíte že motory Peugeot-Citroen sou zaměnitelný?

A propos, proč má Saxo tak strašně vysoko pr...., pardon zadek, když je prázdný? já jezdim v 90% ve dvou a téměř prázdnej takže je to dost vidět. Neni to moc estetický. Jak se to dá snížit, ale aby člověk nedrhnul zadkem o zem a občas se taky stane že jedu plnej, nebo s vlekem, ...

Priprava na el.okynka by tam nejaka byt mela (pod krytkou tlacitek byval stekr). Ve dverich to bylo horsi, tam se myslim musely kabely dozapojovat do dverniho konektoru. Mlhovky se zapinaji dalsi polohou jako zadni mlhovky. O TD nevim, myslim si, ze nedavali. Nektery motory Peu vs. Citr jsou zamenitelny, konkretne 1.0 Peu za 1,0 Citr (1,1 Citr) a 1,5D asi taky, nevim jen jak s Peu 1,4
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
SliM
Zaslal: pá červen 10, 2005 8:02 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 27. 05. 2005 Příspěvky: 38 Bydliště: Čadca

100% - mám 1,5D ročník 2001 a tam bol otáčkomer od výroby. (predchádzajúci majiteľ bola majiteľka, takže nepredpokládam že by menila hodiny za otmer)
Venda
Zaslal: po červen 27, 2005 10:14 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 11. 05. 2005 Příspěvky: 112 Bydliště: Nové Strašecí
Otáčkoměr se do 1.5D dával. Já mam dieselový Saxo z roku 2000 a je tam, max 6000 ot/min. I u spousty jinejch naftovejch Sax sem ho viděl.

S tou záměnou motorů. Co vim, tak 1.5D jsou stejný u Cíti i Pežotky. Ale dělaly se 40kW a 42kW. 40tka se dávala třeba do AX a viděl sem ho i ve starších Saxech. Pak je nahradily ty 42jky.

A k tý vysoký zadnici. U mě v Saxu když jsou 4 lidi asi po 85 kilech, tak mi to sedí jako prase a dřou mi kola o podběh. Snížit se to dá tim přenastavenim torzky.
Jinak na svýho naftovýho Saxíka nadám dopustit, je to muj mazlík Laughing
Buddha
Zaslal: út červen 28, 2005 10:15 am Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 30. 03. 2005 Příspěvky: 17 Bydliště: Hostivice (Praha-Západ)
Dikes, já na něj taky nedam dopustit, akorát s tim zadkem, jezdim ponejvíce ve dvou, samozřejmě se najde příležitost kdy zapřáhnu i vlek, ale to je jen dosti vyjimečně, ...
weller
Zaslal: út srpen 23, 2005 7:40 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 03. 2005 Příspěvky: 64 Bydliště: Uničov
Měl bych dotaz.
Nachází se v Saxu nějaký pilový nebo vzduchový filtr vzduchu mířícího do kabiny a jestli jo tak kde se nachází a jak se k němu dostanu.

Jarda
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Jelen
Zaslal: út srpen 23, 2005 7:57 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 23. 02. 2005 Příspěvky: 75 Bydliště: Brno
weller napsal:
Měl bych dotaz.
Nachází se v Saxu nějaký pilový nebo vzduchový filtr vzduchu mířícího do kabiny a jestli jo tak kde se nachází a jak se k němu dostanu.

Jarda

tak ten je v motorovem prostoru na prave strane ve smeru jizdy hned pod oknem. Je schovanej pod plastem kterej kryje spodni hranu okna Wink

Zaslal: ne říjen 23, 2005 1:41 pm Odpovědět s citátem
Jelen napsal:
weller napsal:
Měl bych dotaz.

Jarda

tak ten je v motorovem prostoru na prave strane ve smeru jizdy hned pod oknem. Je schovanej pod plastem kterej kryje spodni hranu okna Wink

Mně se zdá ten filtr vzduchu do kabiny nějakej divnej taky tam máte takovou plastovou jakoby drátěnku Very Happy vždyť to nic nezachytí pokaždé když zapnu trochu víc větrák tak mám přístrojovku plnou drobných smítek. Nešel by tam dát nějakej papírovej fitr nebo nějakej látkovej?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Buddha
Zaslal: ne říjen 23, 2005 5:01 pm Odpovědět s citátem
Taky sem si řikal že tam musí bejt nějakej papírovej či látkovej, leč prostě neexistuje, ... Taky mi tam lítal bordel, chmíří a tak, co se najde přes rok v přírodě, .... Vypral sem ten filtr, to ste měli vidět tý černoty co z něj tekla, ale po tom co sem to vypral to vypadá že to zas chvíli bude O.K., a hlavně bez toho bordelu, kterýho byl ten filtr plnej, ...
Jelen
Zaslal: ne říjen 23, 2005 7:43 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 23. 02. 2005 Příspěvky: 75 Bydliště: Brno
weller napsal:
Jelen napsal:
weller napsal:
Měl bych dotaz.

Jarda

Mně se zdá ten filtr vzduchu do kabiny nějakej divnej taky tam máte takovou plastovou jakoby drátěnku Very Happy vždyť to nic nezachytí pokaždé když zapnu trochu víc větrák tak mám přístrojovku plnou drobných smítek. Nešel by tam dát nějakej papírovej fitr nebo nějakej látkovej?

ne je tam jen tohle Smile

Zaslal: po říjen 24, 2005 5:00 pm Odpovědět s citátem
Buddha napsal:
Taky sem si řikal že tam musí bejt nějakej papírovej či látkovej, leč prostě neexistuje, ... Taky mi tam lítal bordel, chmíří a tak, co se najde přes rok v přírodě, .... Vypral sem ten filtr, to ste měli vidět tý černoty co z něj tekla, ale po tom co sem to vypral to vypadá že to zas chvíli bude O.K., a hlavně bez toho bordelu, kterýho byl ten filtr plnej, ...

Já jsem ten filtr taky vyčistil přesně jak ty ale stejně mi tam pořád lítá bordel Sad
Buddha
Zaslal: út listopad 15, 2005 11:11 am Odpovědět s citátem
Tak to máš nejspíš ten bordel i v rozvodech vzduchu do kabiny, kámoš čo makal v Porsche řikal že prej to tam nějak čistili, to vedení, nějakym sajrajtem kterym to prostříkli, či co, ...
in0
Zaslal: út listopad 15, 2005 1:42 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 489 Bydliště: Kutná Hora / Jihlava / Zlín / PRAHA
jasne, vzdyt to je normalni servisni ukon (to samy jak klimoska, ne?) koupis si nejaky sarajt a tim to procistis. zrovna se na to psychycky chystam, ze se do toho tak pristi tyden pustim.
Buddha
Zaslal: út listopad 15, 2005 5:52 pm Odpovědět s citátem
Tak to bys moh poreferovat jak to dopadlo, ... Řek bych že mýmu Saxu by to taky neuškodilo, ...

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: