Autor |
Zpráva |
|
dav |
Zaslal: st květen 17, 2006 5:58 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Jaké máte svíčky? Nechal jsem si namontovat se 4 jiskřičema (jeden vetší, čtyři menší). Nepamatuju si název. Něco jako engiemy nebo něco. Fakt nevím. Co si o tom myslíte? Pojede to líp? |
|
|
Návrat nahoru |
|
Marek |
Zaslal: st květen 17, 2006 6:02 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
dav napsal: Jaké máte svíčky? Nechal jsem si namontovat se 4 jiskřičema (jeden vetší, čtyři menší). Nepamatuju si název. Něco jako engiemy nebo něco. Fakt nevím. Co si o tom myslíte? Pojede to líp?
Asi mas sviecky NGK,ale nechcem Ti brat iluzie,vykon pojde hore o 0,01 PS |
_________________ Saxo VTS 1.6/16V/87kW-vitaz KW BC 2006/predane |
|
Návrat nahoru |
|
Miki |
Zaslal: st květen 17, 2006 4:06 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
dav napsal: Jaké máte svíčky? Nechal jsem si namontovat se 4 jiskřičema (jeden vetší, čtyři menší). Nepamatuju si název. Něco jako engiemy nebo něco. Fakt nevím. Co si o tom myslíte? Pojede to líp?
ja mam Denso Iridium , ale necakam ziadne extra zmeny . |
_________________ http://www.saxoclub.net/phpbb2/garage.php?mode=view_vehicle&CID=4 |
|
Návrat nahoru |
|
Ritchma |
Zaslal: st květen 17, 2006 4:29 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Já sem tam dal teď taky ty densa a rozdíl je minimálně v tom že to necuká jak to cukalo v nízkejch otáčkách |
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: pá květen 19, 2006 5:34 am |
|
|
|
No tohle téma mě zrovna docela zajímá. Taky jsem začal přemýšlet o svíčkách Denso, protože jsem dal do auta NGK s dvěmi jiskřišti a nijak zvlášť mě nenadchly. Auto teď v nízkých otáčkách trochu cuká a i výkon je trochu mdlý. S origo svíčkama, které jsem tam měl jsem byl spokojený, ale tyhle NGK asi brzy vyndám. Zajímal jsem se o to jestli Denso přidají nějaký výkon, ale jinde a koukám i tady jsem se setkal se stejnou odpovědí, že rozdíl není nijak zvlášť patrný. Navíc jsem získal informaci, že svíčky NGK šlapou jak víno ve všech motorech jen ne v těch francouzských. Možná je to pravda, možná ne, ale říká se že na každém šprochu pravdy trochu, takže asi půjdu znovu do těch původních svíček.
Mimochodem nezkoušel tam někdo dát svíčky SplitFire , maj docela zajímavě dělaný jiskřiště a stojej polovinu co Densa
SplitFire k náhledu zde: http://www.tuning-centrum.cz/index.php?feMenu=katalog&feProdPage=1&pgSelected=8796
http://www.splitfire.cz/svicky_cz.htm |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
Ritchma |
Zaslal: pá květen 19, 2006 7:40 am |
|
|
|
Svíčky ti přidaj prd a i když přidaj tak to nepocítíš, protože ten nárůst je zanedbatelnej. Já měl už ty svíčky i horší co sem tam měl (equyem) a tak to cejtim v těch nízkejch, jinak žádnej rozdíl, ale chtěl sem mít klid, když vydržej údajně 100tis minimálně |
|
|
Návrat nahoru |
|
dav |
Zaslal: po květen 22, 2006 5:57 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Ritchma napsal: Svíčky ti přidaj prd a i když přidaj tak to nepocítíš, protože ten nárůst je zanedbatelnej. Já měl už ty svíčky i horší co sem tam měl (equyem) a tak to cejtim v těch nízkejch, jinak žádnej rozdíl, ale chtěl sem mít klid, když vydržej údajně 100tis minimálně
Jak jsi s něma spokojenej oproti Bosch? |
|
|
Návrat nahoru |
|
Ritchma |
Zaslal: po květen 22, 2006 9:48 am |
|
|
|
dav napsal: Ritchma napsal: Svíčky ti přidaj prd a i když přidaj tak to nepocítíš, protože ten nárůst je zanedbatelnej. Já měl už ty svíčky i horší co sem tam měl (equyem) a tak to cejtim v těch nízkejch, jinak žádnej rozdíl, ale chtěl sem mít klid, když vydržej údajně 100tis minimálně
Jak jsi s něma spokojenej oproti Bosch?
Rozdíl je neznatelnej, jenom v nižších otáčkách to neškube ale plynule se to rozjede, což sem chtěl. Teď můžu jet na 4ku 50km/h a za městem ani nepodřadim, jenom přidám. Teď se to sice nerado ale rozjede i ze 40km/h na pětku. Jinak rozdíl necejtim samozřejmě |
|
|
Návrat nahoru |
|
BX19GTI |
Zaslal: út květen 23, 2006 7:54 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Ja tam mám už 25 000km BRISK Premium DOR15LGS a žádný cukání při nízkejch otáčkách sem nepocejtil. Mají 4 jiskřiště. Nechápu proč jim na stránkách Brisku říkají tuning svíčky. Jinak se oproti předchozím Boschum, chod motoru zklidnil. |
_________________ Saxo 1.1 44Kw r.v. 2000, jednobodový vstřikování, co jede a přede. |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: ne červen 04, 2006 9:10 pm |
|
|
|
Jsem si dneska konečně vzpoměl jaké svíčky jsem měl v autě než jsem tam dal ty blbý NGK. Byly to originál namontované svíčky EYQUEM - RFN58LZ - MADE IN FRANCE 206 AB. Maj jedno jiskřiště a chodilo to na ně jak šlak. teď co tam jsou NGK tak se to méně ochotně vytáčí i když jinak jezdit se na to dá taky. Nicméně koupím zase ty samé origo a bude pokoj.
Jedna moje teorie zní: svíčka moc výkonu nepřidá, ale dokáže ho kurevsky ubrat, pokud motoru nechutná.
|
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: po červen 05, 2006 12:09 pm |
|
|
|
Ještě jsem tak čumákoval na netu a narazil na tohle povídání :
http://www.autobenex.cz/dily.asp?id=15
Francouzská značka EYQUEM mi vůbec nic neříkala. Až když jsem zjistil, že na NGK mi auto moc nejede, tak jsem zpětně pátral po těch svíčkách co jsem z motoru vyhodil a naštěstí jsem je v garáži ještě našel, takže si je zase koupím a mělo by to chodit jako dřív. Z odkau lze vyčíst, že EYQUEM nejsou žádné jebky a hlavně jsou určeny do francouzských motorů o čemž jsem se přesvědčil na vlasní kůži.
Jestli má tedy někdo problém se svíčkama, dejte tam to co tam dává výrobce. Tabulka o tom jaká svíčka do kterého motoru patří je zde :
příklad moje Saxo 1.1i 44KW r.v2002 - svíčka EYQUEM RFN 58 LZ
odtrh je tam uveden 0,9mm
http://www.autobenex.cz/katalog/eyquem2002/htm/23.html
http://www.autobenex.cz/katalog/eyquem_svicky/htm/13.html |
|
Návrat nahoru |
|
Adler |
Zaslal: po červen 05, 2006 2:11 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
jj taky mam dobrou zkusenost s EyQuem zatim... mam ted zhavici svicky ... asik 2 roky apohodka..... predtim sem mel LDM (jiny sem nesehnal a boschky za 800/ks moc penis) .. asitky nejveci po roce ko nezhavily.... |
_________________ Skodylak fmetle, ftédéýčku a na hlínách
ex 1,5VTd //Galerie// |
|
Návrat nahoru |
|
BX19GTI |
Zaslal: st červen 07, 2006 7:00 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Protože sem měl na svíčkách DOR15LGS 35000 Km tak jsem sháněl a víc než 400kč se mi platit nechtělo. Koupil jsem Brisk DR15TC se třema jiskřištěma za 60 Kč/kus. Tak dám časem vědět jak to jede. Dát za svíčky víc jak 500Kč je dle mě zbytečnej masakr. |
_________________ Saxo 1.1 44Kw r.v. 2000, jednobodový vstřikování, co jede a přede. |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: st červen 07, 2006 9:44 pm |
|
|
|
No na EYQUEM RFN 58 LZ se dá najezdit dle výrobce 60.000KM. To s tímhle autem najedu počítám tak za 5 až 10let, takže mi to je jako úplně jedno jestli to bude stát 250,-nebo 500,- Kč
Na Brisky jsem jezdil a nebyl jsem nikdy spokojen. U auta s Řídící Jednotkou se to tak nepozná, ale u karburátoru jsem krásně sledoval jak stojej Brisky za vyliž p.... Prostě když jsem dal Championky, tak se volnoběžné otáčky motoru zvýšily o 50% což naznačovalo podstaně lepší spalování a musel jsem voln.otáčky snižovat poštělováním karburátoru. S briskama mi taky hodně vadnul výkon. U motorky vydžely být dobré asi 500 a u auta 2000Km. Nevím na jaké úrovni je to dnes, ale už jim prostě nedůvěřuju. Čistě můj názor |
|
Návrat nahoru |
|
Ritchma |
Zaslal: st červen 07, 2006 10:01 pm |
|
|
|
No já ty equyemi co mi tam dali v citroenu vyndal po 20tkm s tim že sou KO |
|
|