punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Koupě ojetiny z bazaru

Autor Zpráva

<  Ostatní  ~  Koupě ojetiny z bazaru

lokoj
Zaslal: po leden 23, 2017 8:50 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 05. 2008 Příspěvky: 102 Bydliště: Kladno
Zdravím,
protože je zde spousta zkušených servismenů. Chtěl bych vás požádat o radu.

Chci si koupit auto z bazaru přemýšlel jsem o Citroenu C4 1.4 rok výroby 2006-2007. Cena asi 70-100 tisíc. Na Citroenu C4 netrvám. No bazar mě napadl AAA.

Protože neznám nikoho kdo by se se mnou na auto podíval a rozuměl tomu, potřeboval bych rady na co se u auta zaměřit a co zkontrolovat? Atd., atd.

No a kdyby tady byl někdo z okolí Kladna, kdo by se se mnou na to podíval a měl třeba i svoji diagnostiku, tak napište na ceně se určitě dohodneme.

Aktuální hokejové zpravodajství Rytíři Kladno.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
ViveLeSport
Zaslal: po leden 23, 2017 11:42 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 31. 08. 2016 Příspěvky: 35 Bydliště: Praha Západ
lokoj napsal:
Zdravím,
protože je zde spousta zkušených servismenů. Chtěl bych vás požádat o radu.

Chci si koupit auto z bazaru přemýšlel jsem o Citroenu C4 1.4 rok výroby 2006-2007. Cena asi 70-100 tisíc. Na Citroenu C4 netrvám. No bazar mě napadl AAA.

Protože neznám nikoho kdo by se se mnou na auto podíval a rozuměl tomu, potřeboval bych rady na co se u auta zaměřit a co zkontrolovat? Atd., atd.

No a kdyby tady byl někdo z okolí Kladna, kdo by se se mnou na to podíval a měl třeba i svoji diagnostiku, tak napište na ceně se určitě dohodneme.

Ahoj, jsem původem z Kladna, brácha tam stále bydlí a dokonce dělal v AAA (v Kladně) a předtím taky v Auto Esa (ve Šterboholích)...Věř mi, tam si auto koupit nechceš.

A není důvod ani, těchto aut je po soukromých osobách na výběr dost a dost, často byli také kupované tady (na to se zaměř) a mají třeba stále i servisku (úplný ideál).

Doporučuji taky, až si vybereš auto...zainvestovat do Cebie-Autotracer cca.400kč (když zadáš bonus kod, je to o 100kč levnější , aspon nedávno jsem tuhle akci využil) a dle vinu zjistíš nějakou historii auta, než to koupíš. At pak nejsi třeba překvapený, že na tom byla větší pojistná událost, nebo že to bylo stočené..Bonusem je , že ti to dá i výpis výbavy auta, nebo rok výroby apod. Já to využil letos poprvé, dvakrát a už bych bez toho auto nekupoval...Bez toho je to hodně na blind, tím tomu nechci dělat reklamu, ale já osobně v tom vidím přidanou hodnotu a jedna věc je...co mi řekne prodávající - druhá, zda se to shoduje s tím co dostanu od Cebie. Není nad to, si to aspon něčím potvrdit.

Hodně štěstí při koupi. A kup aspon 1.6 16v, s tou 1.4 se takovýhle střední hatch moc nehejbe..

Zaslal: po leden 23, 2017 1:51 pm Odpovědět s citátem
Díky za odpověď.

Popravdě jsem to s tou negativitou u AAA čekal Smile. Nechci se s tebou přít určitě máš z velké čísti pravdu, ale. To co si většina lidí neuvědomuje je fakt, že AAA ty auta vykupuje většinou od Těch lidí, kteří si podají inzerát a AAA jim pořád telefonuje až je prostě přemluví, aby prodali jim.

Takže, pokud prodává AAA šmejdy, pak jsou ty ty stejné šmejdy, co se vyskytují mezi lidmi.

Je fakt, že když to koupím od člověka bude jednoduší domluva na to to vzít do servisu atd.

Cebia je dobrý tip. Jen teda moc nechápu jak oni přijdou na to, že to auto bylo porouchané (závadové), jakou to mělo pojistnou událost pokud si to majitel vozu nenechal prověřit u Cebia, pak nevím kde oni by ty údaje vzali.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
EiFFeL
Zaslal: po leden 23, 2017 3:44 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
cebia je společnost kterou si založili bazaristi aby zlegalizovali stočeniny z ciziny...

to je první věc...

druhá věc - asi podstatnější C4 v 1.4 ať už benzín nebo nafta je omyl... nemá to koně na takový velký auto...

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
lokoj
Zaslal: po leden 23, 2017 4:11 pm Odpovědět s citátem
Však jsem psal, že na tom netrvám Smile

ViveLeSport
Zaslal: út únor 21, 2017 8:44 pm Odpovědět s citátem
[quote="EiFFeL"]cebia je společnost kterou si založili bazaristi aby zlegalizovali stočeniny z ciziny...

to je první věc...

V tomhle nesouhlasím , nevím jak to bylo tedy na úplném začátku tohodle produktu-projektu, jaké všechny pohnutky tam byli nebyli. Ale jak jistě víš... ted se fotí a zapisují km STK a to se aktualizuje, vycucává pak i do autotraceru - cebie. Takže ten prostor si hrát s tacho je o dost menší, protože auto každej věčně nemá a ne každého napadne ho stáčet, už se nemůže podle mě stát...že to někdo nalže např.o 100tis km méně..

Za další , můj známej jel na BMW nedávno (za půl míče) co nemělo být bouraná a mělo mít nějaké km.. a i dík té cebii se přišlo v obou běcech na úplný opak. KM nesedili zdaleka a byla tam pojistná škoda za 30tis euro, bylo to pravené v autorizáku, ale náš známej to poznal pak i na autě samotném. Podle mě tahle služba smysl má..A já jsem se na tom sám přesvědčil teda už, pravda je, že mi pomohlo i to, že auto mělo servisku a sedělo to zkrátka vše...roky a km záznamy všechny. Takže základ je i serviska samozřejmě, pak to má člověk defacto duplicitně jak zkontrolovat (bavím se o km)..

Zaslal: út únor 21, 2017 9:21 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 04. 05. 2009 Příspěvky: 1632 Bydliště: Klatovy
Věřit Cebii a servisce, to snad nemůže nikdo myslet ani způlky vážně. Very Happy Very Happy Very Happy

2003 Mercedes-Benz Vito II 115CDi

Český pravopis je freeware, ale v žádném případě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
ViveLeSport
Zaslal: so březen 04, 2017 2:10 pm Odpovědět s citátem
P.E.T.R napsal:
Věřit Cebii a servisce, to snad nemůže nikdo myslet ani způlky vážně. Very Happy Very Happy Very Happy

Ale tak chlape, měl jsem spoustu aut a hodně si jich dovezl i ze zahraničí. Vím jak je to někdy se serviskama, to si nemusíme říkat, psát. Ale vše jde duplicitně zkontrolovat - to víš, že mi nestačí serviska fyzicky v ruce, na té nic nestavím (pokud to nesedí se záznami v autorizáku). Dík té cebii je to někdy - navíc, další ..x tá kontrola, zda vše - co prodávající říká - aspon nějak sedí. Nic víc. Lepší mít po kupě pár těchto info, věcí.. něž nic, vid. Víc se pak prodávajícímu věří a snáz se to kupuje Embarassed Laughing

Zaslal: so březen 04, 2017 10:09 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
cebia je podnik, kterej vznikl aby te bazaristi mohli legalne ojebat...

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
patejl
Zaslal: ne březen 05, 2017 12:38 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 24. 05. 2007 Příspěvky: 26 Bydliště: Přerov <--> Praha
Cebii neřešit,ale neřešit ani servisku je blbost. Samozřejmě že udělat levou není zas až tak problém ale dá se aspoň trošku poznat jestli levá je nebo není. A hlavně pořád lepší než auto bez servisky nebo jakékoliv faktury.

Nicméně narovinu. Dělám v Áčkách - když se ti tam něco bude líbit tak mi dej vědět a já ti řeknu co k tomu autu napsal výkupčí. Nedělám prodejce takže je mi upřímně buřt jestli si tam auto koupíš nebo ne,ale dokážu zjistit komplet komentář k autu od člověka co ho jezdil a vykupoval. Ale určitě ti nikdy neřeknu JO tohle je dobrý to si kup - protože doporučovat a dohazovat auto je ta nejnevděčnější práce....

A upřímně nějaký averze k autobazarům... na to může mít každej svůj pohled. 80 procent aut jsou auta od lidí z ulice - takže je úplně jedno jestli jedeš koupit auto támhle k Pepovi do Brna nebo do bazaru - bohužel akorát v tom bazaru zaplatíš víc protože si na něj samozřejmě něco přihodí. Aspoň máš zas jistotu že to není čorka.

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: