Autor |
Zpráva |
|
Ghofig |
Zaslal: ne leden 28, 2007 4:07 pm |
|
|
Site Admin
|
Dve videika. Prvni je Saxo. Jen tak btw... nevite nahodou, v jake rychlosti se to provadi? Podle toho testu bych rekl, ze pevnost nebude zadna velka slava a jeste jim ta figurina malem vypadnula. Bez pasu by to clovek uvnitr asi moc dobre nerozchodil....
Viz http://www.youtube.com/watch?v=8VNaaNQ5EcM
A jeste por zajimavost Smart > tam je nadeje na vyvaznuti bez zraneni asi jeste mensi > http://www.youtube.com/watch?v=ju6t-yyoU8s |
|
|
Návrat nahoru |
|
mishenko |
Zaslal: ne leden 28, 2007 4:10 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
klasicky crash test by mal byt v rychlosti nieco malo cez 60 .. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Ghofig |
Zaslal: ne leden 28, 2007 4:14 pm |
|
|
Site Admin
|
Wow tak to bych pak docela chtel videt, co z toho auta zustane treba v 90ti nebo pri 130ti km/h |
|
|
Návrat nahoru |
|
mishenko |
Zaslal: ne leden 28, 2007 4:27 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
necakaj nic okrem kvapalin |
|
|
Návrat nahoru |
|
FajnThomas |
Zaslal: ne leden 28, 2007 4:33 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Před pulrokem tady u baraku rana, vyjdu kouknout a Volvo 740 vzala čumákem do boku Smarta. VOLVO MOTOR NA KAŠI, PŘEDNÍ KOLA VE DVEŘÍCH A SMART HOZENEJ O KUS DÁL, PRASKLEJ ZADNI NARAZNIK A BOUCHLÁ GUMA ZADNÍ A POŠKRABANEJ LAK NA DVEŘÍCH. Přijeli M3000, dali nový kolo a odjela svoji silou, Volvu sbírali po naložení motor upadlej včetně všeho v čumáku - i nápravy totálně upadlý a přední sedačky též. chlap(volvo) zlomený a dokaličený hnáty. Samozřejmě airbagy venku. Řeknu jinak - smart je nestlačitelný vejce |
_________________ Fajnthomas |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: ne leden 28, 2007 4:49 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
Nedavno sem viděl dokument tikajici se smartu a byl tam pravé i crash test a tam visvětlovali že smart ma vlastně hrozě tuhou klec a okolo toho plasty takže i kdiž je to malý tak oproti jinejm malejm autum je to o hodně bezpečbejší. Asi proda saxo a začnu šetŕit na smarta |
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: ne leden 28, 2007 5:22 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
martanc napsal: Nedavno sem viděl dokument tikajici se smartu a byl tam pravé i crash test a tam visvětlovali že smart ma vlastně hrozě tuhou klec a okolo toho plasty takže i kdiž je to malý tak oproti jinejm malejm autum je to o hodně bezpečbejší. Asi proda saxo a začnu šetŕit na smarta
Hele přes Smart jsem odborník samouk, takže začni šetřit a vítej u nás v klubu www.smart.wz.cz a najdeš mě tam pod stejnou přezdívkou jako tady.
Můj blog http://dyk77.blog.cz/
Tady je ten CRASH Smartu For Two VS Opel Corsa. Je to tuším ve 110Km/h :
http://www.youtube.com/watch?v=ju6t-yyoU8s |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
DarkMIKE |
Zaslal: ne leden 28, 2007 5:36 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Za prve: Pri Crash teste ide sice auto cca 64km/h ale naraz (celny) ide do tuhej prekazky, ktora sa nedeformuje!!! Tato prekazka simuluje zrazku 2aut pri rychlosti cca 55km/h , co je rychlost prevazne uz vaznych dopravnych nehod (ked si predstavime ze idete cca 80-90km/h a este pred zrazkou tuto rychlost znizite, tak tych 55km/h je myslim dost realnych) . Jo bohuzial Saxik bez ramu ma dost blbe vysledky,hoci v testoch som videl zatial len 1.1ky a 1.6ky nie
Za druhe: Neplati ze cim tazsie auto tym bezpecnejsie!!! Prave naopak, tazsie auto >> Vacsia brzdna draha (vacsinou) , >>vacsia odstrediva sila v zatackach (skor Vas vynesie) a pri zrazke celnej do tuhej prekazky (mur,strom,atd) ma vacsiu zotrvacnost co v praxi znamena ze vlastna vaha auta Vas este viacej "demoluje a tlaci" do zrazky...Cize tuhost ramu a karoserie je podstatna. Samo, pokial mate auto cca 900kg a zmetie Vas 12tonovy nakladak tak Vas rozprasi po okoli
Inak na tuto tuhost aut a ramov mam krasne videjko, kde este Colin McRae s vozom kategorie WRC vyletel z trate v rychlosti cca 160km/h do lesa (tusim blbe Finsko) a sepalil tam dva mohutne smreky ako zapalky...Chlapik aj so spolujazdcom odisli po svojich Pricom minuly rok mi tu pod panelakom zarval chalanisko na Peugeote 605ke,ktory to otocil kolem stromu pri cca 50km/h a auto totalka...A to ked som sa u fizlov pytal na bezpecnostny ram,tak mi nedali povolenie na zapis do technicaku a ja sa PYTAM PRECO ??? Ved ide o prvok ochrany posadky kua a nezavadza mi vo vyhlade...
|
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: ne leden 28, 2007 5:47 pm |
|
|
|
Faktem je, že i absolutně tvrdý rám, není spása. Když se auto vůbec nedeformuje, tak není nic co by snížilo vaší kinetickou energii a i když zůstane vaše tělesná schránka z vrchu neporušená, tak uvnitř jste na kaši jako moucha.
Jinak jak píše DARKmike , ani já jsem neviděl crash VTS ani 1.1 po faceliftu, kde došlo k určitým změnám samonosné kastle, která by měla zvýšit bezpečnost. |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
DarkMIKE |
Zaslal: ne leden 28, 2007 5:51 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Presne tak, hladal som vsade aj EURO-NCAP aj americke testy a nikde som nenasiel...Jasne ze nemozes mat auto bez deformacnych zon, ja som len chcel podotknut, ze nepochopim preco mi floydi nepovolia do auta ram... |
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: ne leden 28, 2007 5:59 pm |
|
|
|
DarkMIKE napsal: Presne tak, hladal som vsade aj EURO-NCAP aj americke testy a nikde som nenasiel...Jasne ze nemozes mat auto bez deformacnych zon, ja som len chcel podotknut, ze nepochopim preco mi floydi nepovolia do auta ram...
No a měl homologaci? |
|
Návrat nahoru |
|
DarkMIKE |
Zaslal: ne leden 28, 2007 6:06 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Samo ze hej, normal homologovany ram..Akurat ze to je homologizacia pre zavodne ucely, ale nie pre zapis do technicaku... |
|
|
Návrat nahoru |
|
Jodlike_AX |
Zaslal: ne leden 28, 2007 6:07 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
|
Návrat nahoru |
|
DarkMIKE |
Zaslal: ne leden 28, 2007 6:13 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Pekny "Crash Test"...Keby mal seriovku tak by isto odtial neodisiel |
|
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: ne leden 28, 2007 7:27 pm |
|
|
|
DarkMIKE napsal: Pekny "Crash Test"...Keby mal seriovku tak by isto odtial neodisiel
Myslím si to takhle....rám je dobrá věc ale sama o sobě může zabít...už tu byla řeč o deformačních zonách které při nárazu spomaluji auto "relativně postupně"...rám má podle mě smysl ve chvíli kdy jezdíme v pořádné sedačke a jste v ní napevno uvázaní 5-bodovým pásem tak aby jste se ani nehly...pokud bude normální 3-bodový pás a půjdete bokem do stromu a budete mít rám tak se změníte v malej meteorit co bude lítat po autě...A ani tohle vše vás nezachrání....jen vzpomenme na Michaela Parka....spolejezdec od Marko Martina nepřežil náraz bokem do stromu i přes klec pásy a všeobecnou tuhost WRC....Rám do seriového auta mi příjde nešikovný... |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
Návrat nahoru |
|
|