Autor |
Zpráva |
< Ostatní ~ Povinná výbava-co máte v autě? |
DiNOkitovec |
Zaslal: čt únor 15, 2007 9:03 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Tak jsem tak přemýšlel jestli mám všechno co se musí mít... co jsem se tak ptal a co vím hodně lidí má v autě spoustu věcí co se ani vozit nemusí a stejně je nepoužijou nikdy...a saxo je malý,tak nechci jezdit s plynm kufrem...
Zatim mam jen rezervu,klíč na kola,žárovky,hever a trojuhleník. Nejsem si jistej jak je to s věcma jako: vestička,tažný lano,tlakoměr,a spousta dalších.. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Ghofig |
Zaslal: čt únor 15, 2007 9:08 pm |
|
|
Site Admin
|
No muzes sebou mit pulku nahradniho auta a stejne se vetsinou posere to, co zrovna nemas.
Jinak mam pocit, ze ti tam chybi lekarnicka a pojistky (od kazde pouzite na aute jednu). A ve vyhlasce taky je, ze musis mit jeste naradi potrebne k vymene zarovek. Tj u saxa nepotrebujes nic, takze naradi odpada |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: čt únor 15, 2007 9:09 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
a pak je jeste doporucena a to je vesta a lano |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: čt únor 15, 2007 9:14 pm |
|
|
|
jo a k tomu malimu kufru tatinek ma favorita a tam je kufr mnohem mensi a taky ta vozi hromadu veci co nepotrebuje a ja naopak veci co mam mit nemam protoze saxo mam teprv 14dni a jaksy sem jeste nestacil nakoupit |
|
|
Návrat nahoru |
|
trafikant |
Zaslal: čt únor 15, 2007 9:14 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
No tak přihoď: pojistky, lékárničku a výstražnou vestu (tu musíš mít v kabině, abys ji mohl obléknout než vylezeš z auta). Takže takhle máš pokoj od policajtů a teď v zimě se hodí: rozmrazovač oken, škrabka na led a jestli máš na konci života baterku, tak startovací kabely, nebo to lano. V létě to vyhodíš a dáš do kufru deku, aby slečnu nezábla v trávě prdelka. |
_________________ SAXO 1.0i 1999 modrá je dobrá |
|
Návrat nahoru |
|
Ghofig |
Zaslal: čt únor 15, 2007 9:17 pm |
|
|
Site Admin
|
Pokud chcete seznam toho, co vozim, tak v saxu subwoofer, takze se tam moc dalsich veci uz nevejde, takza fakt jen to povinne a nejakej ten klic a sroubovak, rozmrazovac a to je tak vsechno a ve feliciji mam mimo zarovek vsechno a jeste tam mam dily na poskladani asi 2 pocitacu, spoustu kabelu a celou mobilni kancelar, takze spoustu papiru, bordelu, notebook a vsechno dalsi jinak to trafikant > dobra rada s tou dekou. Kdyz ji nemas, tak musi slecna vylestit kapotu |
Naposledy upravil Ghofig dne čt únor 15, 2007 9:18 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: čt únor 15, 2007 9:17 pm |
|
|
|
vesta neni u soukromejch aut povina jen u firemnich jo a deku musim taky sehnat protoze saxo je mali tam se asi nevejdem jedine do kufru sozit sedacky a hodne se uskromit zlata skoda 120 a jeji luzkova uprava |
|
|
Návrat nahoru |
|
DiNOkitovec |
Zaslal: čt únor 15, 2007 9:30 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Jo lekarnicku mam,sice je to takova ta napln do lekarnicky co se prodava,ale to snad neva ze je to jen v igelitu...a pojistky sem chtel koupit,ale zapomel bych na ne...(saxo mam jen 10dnu teprv ted ho budu prihlasovat na sebe) |
|
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: čt únor 15, 2007 11:29 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
DiNOkitovec napsal: Jo lekarnicku mam,sice je to takova ta napln do lekarnicky co se prodava,ale to snad neva ze je to jen v igelitu...a pojistky sem chtel koupit,ale zapomel bych na ne...(saxo mam jen 10dnu teprv ted ho budu prihlasovat na sebe)
Jestli můžu poradit a pokud tu lekárničku máš v uzavřeným igelitu tak to zbytečně neotvírej...kontroluji často jestli ty věci v lékarničce nejsou prošlé ale pokud jim řekneš "když mi ji rozděláte nebude sterilní a budu chtít novou" tak ti ji vrátí do kufru a s milým pozdravem tě pošlou pryč... |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
Návrat nahoru |
|
FajnThomas |
Zaslal: pá únor 16, 2007 2:20 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
sada žárovek, pojistky, vesta, lano, trojúhelník, kniha jak na to, šroubovák, kombinačky, odnimatelnej závěs, lékárnička - to vše vlevo v kufru v krabici od 10gambáčů přichyceno gumicukem
klíč na kola - na to je držák
hever se vejde do rezervy, já ho mám v origo krabici pod přední sedačkou
deka
a mám toho víc, ale já to mám v konfiguraci 1 + 1 + invalidní vozík - mezipodlážka (aby nebyl schod přes hranu kufru) popřípadě 1+1+2 ( nikdy 3) |
_________________ Fajnthomas |
|
Návrat nahoru |
|
DAVE_FM |
Zaslal: pá únor 16, 2007 6:58 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
u těch náplní do lékárniček... je tam sice všechno, co může v lékárničce projít.. ale určitě tam nejsou nůžky.. a možná ani trojcípý šátek.. nevím, co přesně všechno se jen obměňuje...
tak si to tam když tak přibal.... |
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: pá únor 16, 2007 7:24 pm |
|
|
|
DiNOkitovec napsal: Tak jsem tak přemýšlel jestli mám všechno co se musí mít... co jsem se tak ptal a co vím hodně lidí má v autě spoustu věcí co se ani vozit nemusí a stejně je nepoužijou nikdy...a saxo je malý,tak nechci jezdit s plynm kufrem...
Zatim mam jen rezervu,klíč na kola,žárovky,hever a trojuhleník. Nejsem si jistej jak je to s věcma jako: vestička,tažný lano,tlakoměr,a spousta dalších..
Takže jsi povinný mít :
- výstražný trojúhelník
- tažné lano předepsané min. délky s červeným praporkem
- sada žárovek a pojistek, od každého, ve voze použitého druhu, alespoň 1ks
- lékárnička s minimálním vybavením dle vyhlášky č.341/2002 Sb. životnost cca 3 roky
- pokud není stanoveno výjimkou jinak, tak rezervní kolo nahuštěné minimálně na nejvyšší předepsaný tlak v pneumatikách použitých na voze
- sada nářadí na výměnu kola ( hever, klíč )
Já mám tuhle brašničku od Citroenu a skrývá úplně všechno výše jmenované. Má ze spoda suchý zip, aby v kufru necestovala. Vešly se mi do ní i pracovní rukavice a baterka na ruční pohon ( stačí zaklepat a svítí ), to ale povinné není.
nepovinné, ale užitečné dále je:
- reflexní vesta ( vozím pořád )
- tlakoměr ( vozím pořád )
- hadr na ruce ( vozím pořád )
- svíčák ( vozím pořád )
- náhradní svíčka ( vozím pořád )
- 4ks šrouby do kola ( vozím pořád )
- škrabka na led ( vzimě vozím )
- startovací kabely ( v zimě vozím )
- šroubovák s výměnnými bity včetně torx ( vozím na delší cesty )
- jednostranné kíče v kombinaci s očkem ( vozím na delší cesty )
Tohle všechno se mi vejde do malého plastového kufříku na nářadí cca 15x15x30cm |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: pá únor 16, 2007 7:53 pm |
|
|
|
jo peknej souhrn vibavy mam saxo teprv 14dni tak taky musim sehnat vibavu ale ta brasna ta je pekna taky by se mi hodila myslis ze by se dala v citroenu sehnat |
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: pá únor 16, 2007 8:11 pm |
|
|
|
martanc napsal: jo peknej souhrn vibavy mam saxo teprv 14dni tak taky musim sehnat vibavu ale ta brasna ta je pekna taky by se mi hodila myslis ze by se dala v citroenu sehnat
Určitě maj. Vyžaduj "Bezpečnostní soupravu"
Viděl jsem tu tašku i s potisky jiných značek, možná to není originální záležitost Citroen, ale měl bys to sehnat už s plnou výbavou
Já to dostal při koupi vozu jako dárek od Citroenu |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
Ghofig |
Zaslal: pá únor 16, 2007 8:13 pm |
|
|
Site Admin
|
Dostal bys to i v lepsim autobazaru. Ja jsem tuto soupravu dostal k autu. Lano, trojuhelnik, lekarnicka, zarovky a proste vsechny tyty blbosti:-) |
|
|
Návrat nahoru |
|
|