punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - uchycení střešního nosiče

Autor Zpráva

<  Ostatní  ~  uchycení střešního nosiče

SAXISTA
Zaslal: st únor 21, 2007 11:49 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 08. 01. 2007 Příspěvky: 37 Bydliště: Ostrava
Chystám se koupit střešní nosič pro 5 dveřové saxo, jsem se díval že těsnění kolem dveří v podstatě vyplňuje celou mezeru při zavření. Tak by mě zajímalo jestli ten nosič nějak "neohrozí" to těsnění případně funkci.
Když si uvědomím že bude na střeše třeba dva týdny na dovolené nahřívaný sluncem, příjde mi to drastické vůči te gumě.Nemáte někdo zkušenost že se třeba těsnění vymáčkne po častém používaní nosiče?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dyk77
Zaslal: st únor 21, 2007 12:26 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Já mám 5dv. a nosič jsem kupoval v Auto Kelly nebo u Dontha už nevím , oba krámky jsou vedle sebe a je to 3 roky zpět Rolling Eyes . To je jedno, jde o to, že to není přímo výrobek Citroen, takže nevím jak hodně je originální nosič šetný o proti tomu co mám já, ale na to moje občasné použití mi rozdíl v ceně 2500 vs 5000Kč přišel dost podstatný.
Jinak já teda nosič používám minimálně, nasadím ho tak 3x do roka a hned po jízdě ho zase sundám, takže guma je OK. Malý otlak tam po sejmutí nosiče je, ale to se vrátí. Občas ty gumička mažu olejíkem, takže jsou vláčný a vracej se ochotně zpět, takže 14 dní by jim nemělo uškodit i když se pak budou zpět tvarovat třeba celý den.
Spíš než gumu jsem řešil ty plechový packy co jí mačkaj. Narážely totiž do nich všechny 4 dveře, takže jsem je v místě kde se dotýkaly trochu zborusil na brusce a nalepil jsem tam černou koženku, aby se dveře neotřískaly. Zahrádku posunu vždy tak, aby packy nosiče byly pokud možno co nejvíc na zadním okraji dveří, tedy jakoby co nejdále od pantů dveří, kde jsou veře už měkčí a mírné prohnutí ( cca 1mm ) jim nevadí. Dveře i tak zavírám opatrněji než normálně, ale ta koženka tam funguje perfektně.

Naposledy upravil dyk77 dne st únor 21, 2007 12:29 pm, celkově upraveno 1 krát

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: