Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Těsnění u olejové vany |
Bishboun |
Zaslal: so březen 17, 2007 11:39 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Ahoj chtěl bych se zeptat jak je náročný vyměnit těsnění olej. vany. Vím že tam je asi 26 šroubků. Jednou sem to zkoušel u Seat Toledo ale po povoůení všech šroubků mi uvolněná vana ne a ne spadnout do klína. Kamoš mi řekl že tam asi bude nějákej sací koš, ale nepřišel jsem na to jak ho sundat popripade nandat. Je u Saxa 1,5D taky takovej problém?? Dík za rady |
_________________ Trumpeta z kamionu o mě dává vědět když mě nekdo přehlídne a 230V v autě najdu taky. |
|
Návrat nahoru |
|
Goodman |
Zaslal: ne březen 18, 2007 8:56 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Bishboun napsal: Ahoj chtěl bych se zeptat jak je náročný vyměnit těsnění olej. vany. Vím že tam je asi 26 šroubků. Jednou sem to zkoušel u Seat Toledo ale po povoůení všech šroubků mi uvolněná vana ne a ne spadnout do klína. Kamoš mi řekl že tam asi bude nějákej sací koš, ale nepřišel jsem na to jak ho sundat popripade nandat. Je u Saxa 1,5D taky takovej problém?? Dík za rady no co vypustíš olej.Povolíš oněch 26 šroubů ,sundáš vanu kobercovim nožen to očestíš jak na motru tak na vaně úplně na tipťop a potom vezmeš trochu oleje a potřeš sním dosedací plochy těsnění vany a s citem dotáhneš všechny šrouby.Hlavně si to dotáhni stejnoměrně.jo sací koš tam byměl bejt to je uvšech aut to proto aby se tam nenasály ty sračky ze spodu vany jo pořadně si jí vyčisti třeba techničákem(benzínem) odtěch sraček na vypoštáku je magnet a ten chytá veškeré kovové nečistoty.
Jo někdo tu měl příručku co jsem koukal.
Tam bude i tachnologycký postup.Abych tě nemistifikoval
Je to práce na chvilku .
Rovnou budeš asi měnit i olej a filtr co?Já bych to tak udělal. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Bishboun |
Zaslal: ne březen 18, 2007 9:13 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Goodman napsal: Bishboun napsal: Ahoj chtěl bych se zeptat jak je náročný vyměnit těsnění olej. vany. Vím že tam je asi 26 šroubků. Jednou sem to zkoušel u Seat Toledo ale po povoůení všech šroubků mi uvolněná vana ne a ne spadnout do klína. Kamoš mi řekl že tam asi bude nějákej sací koš, ale nepřišel jsem na to jak ho sundat popripade nandat. Je u Saxa 1,5D taky takovej problém?? Dík za rady no co vypustíš olej.Povolíš oněch 26 šroubů ,sundáš vanu kobercovim nožen to očestíš jak na motru tak na vaně úplně na tipťop a potom vezmeš trochu oleje a potřeš sním dosedací plochy těsnění vany a s citem dotáhneš všechny šrouby.Hlavně si to dotáhni stejnoměrně.jo sací koš tam byměl bejt to je uvšech aut to proto aby se tam nenasály ty sračky ze spodu vany jo pořadně si jí vyčisti třeba techničákem(benzínem) odtěch sraček na vypoštáku je magnet a ten chytá veškeré kovové nečistoty.
Jo někdo tu měl příručku co jsem koukal.
Tam bude i tachnologycký postup.Abych tě nemistifikoval
Je to práce na chvilku .
Rovnou budeš asi měnit i olej a filtr co?Já bych to tak udělal.
Já budu měnit i rozvody mam tam 172 tkm a asi to jeste nikdo nedelal. Udelam ocistu od Shellu ) proste komplet. filtry, kapaliny, a zakladni tesneni. a jeste mi chybi doplnit klima ... nevi nekdo kolik to stoji?? |
_________________ Trumpeta z kamionu o mě dává vědět když mě nekdo přehlídne a 230V v autě najdu taky. |
|
Návrat nahoru |
|
Goodman |
Zaslal: ne březen 18, 2007 9:17 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
No já mám čerstvě 1,6 8V taky budu dělat všechny filtry odkalovat nádrž,svíčky,komplet rozvody prachovky kde bude třebanápně brzdy atd........noprostě co jde a co mám porachy udělám |
|
|
Návrat nahoru |
|
Goodman |
Zaslal: ne březen 18, 2007 9:20 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Goodman napsal: No já mám čerstvě 1,6 8V taky budu dělat všechny filtry odkalovat nádrž,svíčky,komplet rozvody prachovky kde bude třebanápně brzdy atd........noprostě co jde a co mám porachy udělám jo rozvody budu dělat s kámíkem co je dělal minulej víkend na 1,4 tak to bude v poho |
|
|
Návrat nahoru |
|
Bishboun |
Zaslal: ne březen 18, 2007 9:21 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Goodman napsal: No já mám čerstvě 1,6 8V taky budu dělat všechny filtry odkalovat nádrž,svíčky,komplet rozvody prachovky kde bude třebanápně brzdy atd........noprostě co jde a co mám porachy udělám
Jo a jeste sem si vzpomel ze u toho seata ten saci kos vadil prave v sundani vany... mechanik mi rikal ze prej se musi uvolnit vana a ona se povoli jen asi o 2 cm niz pak tou skvirkoumezi motorem a vanou se prostrci stranovej klic a povoli se saci kos.....ale je mi divny jak by se tam ten kos vracel... |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: ne březen 18, 2007 9:46 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
tobe vydrzeli rozvody 172tkm nebo je u dislu vetsi interval |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: ne březen 18, 2007 10:23 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
martanc napsal: tobe vydrzeli rozvody 172tkm nebo je u dislu vetsi interval
u dieselu je tuším 120k ale jistý si nejsem... |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po březen 19, 2007 2:27 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
Lukes.2002 napsal: martanc napsal: tobe vydrzeli rozvody 172tkm nebo je u dislu vetsi interval
u dieselu je tuším 120k ale jistý si nejsem... no prave u benzinu je taky 120tkm tak se dost divim ze jete nepraskly a motor se nepotkal |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
MaTToS8806 |
Zaslal: po březen 19, 2007 4:01 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
ak ti tie rozvody stale pri 172k idu tak urcite ich niekdo predtebou menil lebo to by si uz natom aute nejazdil kebyze su pôvodne --- ale ako ked otom nemas ziadne informacie tak radsej ich vymen nech jazdis s kludom a nie strachovat sa ze co ak nahodou nieco ... |
_________________ SAXO predane 17.03.2008, new car KIA RIO Sporty 1,4 16V full vybava, 97 konikov |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: po březen 19, 2007 5:54 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
V příručce se píše:
Odpojit přední výfukové potrubí
Povolit šrouby vany
Úderem ruky uvolnit vanu
Vyčistit vanu a sací koš
Očistit dosedací plochy vany a motoru
Na těsnící plochy vany nanést těsnící tmel
Usadíme vanu
Přitáhneme šrouby patřičným dotahovacím momentem
Ten tmel jsem dneska kupoval a vybral jsem tento. Stál cca 320,-, tak jsem vzal v tubě zhruba poloviční balení za 160,-Kč
http://www.soudal.cz/cz/product-detail.php?evc=5248300
|
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
Bishboun |
Zaslal: út březen 20, 2007 5:49 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
MaTToS8806 napsal: ak ti tie rozvody stale pri 172k idu tak urcite ich niekdo predtebou menil lebo to by si uz natom aute nejazdil kebyze su pôvodne --- ale ako ked otom nemas ziadne informacie tak radsej ich vymen nech jazdis s kludom a nie strachovat sa ze co ak nahodou nieco ...
Tak rozvody zrejme uz nekdo menil, protoze vypadaj celkem nove, ale pro klid duse jsou vymeneny. Jen me stve ze sem si blbec nekoupil i simering... pac mi trosku pres nej tece olej.. hold sem to zjistil az pri vymene. Dik za reakce |
|
Návrat nahoru |
|
|