punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Problém VTR 1.6 8V (r.v. 96)

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Problém VTR 1.6 8V (r.v. 96)

Puloo
Zaslal: út květen 01, 2007 1:13 pm Odpovědět s citátem
NĚMÁ NÁVŠTĚVA Založen: 19. 11. 2006 Příspěvky: 8 Bydliště: Nová Paka
Čus všem,

potřebuji poradit ohledně mého Saxa. Jedná se o to že potřebuji dát do kupy elektroinstalaci.

1.problém- Svítí kontrolka Air Bag, mám u spolujezdce vystřelenej přepínač pásu. Tak jsem ho vyměnil a svítí kontrolka dál... musí se nějakej záznam o tom vystřelení vymazat z řídící jednotky? U spolujezdce Air Bag snad mám (nebo tam může být jen nějaká zálepka místo Air Bagu?)

2.problém- Začíná být teplo, chci spustit klimatizaci a nic...nespíná ta spojka na čerpadle klimy, může to být tím že asi není naplněná? Nebo něco jiného? Spíná čerpadlo i když je klima vyfučená? Jak poznám jestli je naplněná?

3.problém- Svítí kontrolka na ABS, bez toho se jezdit dá, ale chci to mít v cajku. Jak začít hledat závadu tohoto? Když jsem čistil poloosy tak jsem je pak nastříkal, může to být tím že to nefunguje?

Díky všem za pomoc. Martin
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
martanc
Zaslal: út květen 01, 2007 1:55 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
Puloo napsal:
Čus všem,

potřebuji poradit ohledně mého Saxa. Jedná se o to že potřebuji dát do kupy elektroinstalaci.

1.problém- Svítí kontrolka Air Bag, mám u spolujezdce vystřelenej přepínač pásu. Tak jsem ho vyměnil a svítí kontrolka dál... musí se nějakej záznam o tom vystřelení vymazat z řídící jednotky? U spolujezdce Air Bag snad mám (nebo tam může být jen nějaká zálepka místo Air Bagu?)

2.problém- Začíná být teplo, chci spustit klimatizaci a nic...nespíná ta spojka na čerpadle klimy, může to být tím že asi není naplněná? Nebo něco jiného? Spíná čerpadlo i když je klima vyfučená? Jak poznám jestli je naplněná?

3.problém- Svítí kontrolka na ABS, bez toho se jezdit dá, ale chci to mít v cajku. Jak začít hledat závadu tohoto? Když jsem čistil poloosy tak jsem je pak nastříkal, může to být tím že to nefunguje?

takze poporade
1.problém: jj musis zajit na diagnostiku a zavadu vymazat mozna pomuze i reset ECU.
2.problém: fakt netusim protoze klimu nemam
3.problém: radi se serou cidla ABS je to takova hodne casta zaada takze je skus ocistit a uvidis

beniro
Zaslal: út květen 01, 2007 2:53 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 06. 02. 2007 Příspěvky: 756 Bydliště: Slovensko, Kosice-okolie
2. mne tiez klima momentalne nechladi, pravdepodobne je prazdna... ale kompresor zopne aj tak, skontroluj kontakty

Zaslal: út květen 01, 2007 3:04 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 06. 2006 Příspěvky: 789 Bydliště: Zilina
Jo ja som po zime zapol klimu a ozval sa asi z kompresoru taky cudny zvuk a meni sa s otackami ked pridavam..take jemne chrchlanie a tiez budem asi musiet klimu naplnit..Ked mate prazdnu klimu nevydava Vam to tiez taketo zvuky? Myslim si , ze je to tym,ze ide cerpadlo naprazdno tak to aj pocut.Poradite? Je to nieco ako ked Vam dojde voda v ostrekovaci a ide to cerpadielko naprazdno tak presne to mi robi...Dufam ze sa mi to cerpadlo klimy neodj...kalo potom by to bola skoda aj plnit, v Citroene pytali 1200Sk aj s farbivom. Ked to bude naprd vyhodim celu klimu vid Miki a spol Very HappyVery Happy Aspom sa mi nebude mat co serinkat a budem aspom lahsi Laughing Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
DiNOkitovec
Zaslal: út květen 01, 2007 6:03 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 04. 02. 2007 Příspěvky: 1300 Bydliště: Praha 2
Mě taky klima nechladí, jediný co že začně bzučet čerpadlo,ale efekt žádnej.. myslim že naplněnim se to vyřeší, čerpadlo by se chodem naprázdno zrasit nemělo..
-okolo kontrolek aribagu- já mam sice v autě mít od výroby dva, ale v techničáku je uvedeno 0..takže to je odpojený..Jestli tam fakt jsou nebo ne,to nevim..
-abs nemám ( neni to na 1,6VTR r.v. 1998 divný? )

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Puloo
Zaslal: st květen 02, 2007 3:34 pm Odpovědět s citátem
DiNOkitovec napsal:
Mě taky klima nechladí, jediný co že začně bzučet čerpadlo,ale efekt žádnej.. myslim že naplněnim se to vyřeší, čerpadlo by se chodem naprázdno zrasit nemělo..
-okolo kontrolek aribagu- já mam sice v autě mít od výroby dva, ale v techničáku je uvedeno 0..takže to je odpojený..Jestli tam fakt jsou nebo ne,to nevim..

Tak to bude asi něčím jiným no... hele já tam ABS mám a mám to rok 96. S tím airbagem nevím to ti spíš při přihlášení na čistopis nenapsali né?
DiNOkitovec
Zaslal: st květen 02, 2007 6:16 pm Odpovědět s citátem
Puloo napsal:

Tak to bude asi něčím jiným no... hele já tam ABS mám a mám to rok 96. S tím airbagem nevím to ti spíš při přihlášení na čistopis nenapsali né?

Já jsem druhejmajitel v ČR..takže nevím...ale podel zaraženýho pásu u spolujezdce budou asi vystreleny... Confused . musim to nekdy rozebrat,ale lenost je moje... Laughing

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
mattell
Zaslal: st květen 02, 2007 8:14 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 02. 07. 2006 Příspěvky: 168 Bydliště: Ostrava
DiNOkitovec napsal:

NO tuším že i u 1.6 16V bylo ABS za příplatek a myslím docela mastný, tuším 35tis, bylo to uvedeno když na www.auto.cz testovali takové stříbrné VTS a pak byla tabulka co byla základní cena a co v ní bylo a za co vše se připlácelo! Myslím že origo speedline byly za 16 tis příplatku, klima taky cca 30! To moje 1.4 VTS muselo být asi jako fungláč docela mastné, mám tam takřka vše!

Ad. tazatel, airbagy se už taky řešily, otázka jestli tam vůbec jsou a otázka co je problém v signalizaci, mně pomůže pošťouchat nebo pročistit kontakty pod sedačkama k patronám, ale pokud víš že byla patrona v pytli a máš ji vyměněnou tak viz výše - vymazat z PC ŘJ!

Ad. ABS, mně většinou začne svítit když se udělá dost horko, nebo zahamuju na dost zvlněné cestě, většinou po opětovném nastartování to zhasne, před rokem to svítivalo často, můj citroen guru vyčistil čidla a za posledního půl roku mě to bliklo jen 2x!

Ad. klima, když to ani nehlesne, může být problém v lecčems, já mam své VTS 1.4 čtvtým rokem, klimu dle instrukcí v chytré knížce zapínám aspoň 1x měsíčně i když není potřeba, už nevím proč to tam tak radili, tuším něco o těsnosti v agregátu či co, zatím jsem neměl jediný problém, nedoplňoval jsem a vše ok!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Marys C5
Zaslal: st květen 02, 2007 10:16 pm Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 12. 03. 2007 Příspěvky: 19 Bydliště: Vysočina
Puloo napsal:
Čus všem,

1) Na diagnostiku jezdit nemusis! Pokud je vse OK zavada zhasne sama... Muze tam byt jen zaslepka... Nebo je tam taky prepinac na vypnuti spolujezdcova airbagu, ale to asi budes mit zapnuty...
2) Kdyz je klima prazdna kompresor nesepne... Jestli je klima naplnena zjistits tak, ze zmacknes na plnici ventilek... pud tam tlak je nebo ne...
3) Nejspis nejake cidlo abs... ale s tim musis opravdu na diagnostiku. ta ti rekne presne ktery to cidlo je spatny...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
DiNOkitovec
Zaslal: čt květen 03, 2007 8:08 am Odpovědět s citátem
Marys C5 napsal:

2) Kdyz je klima prazdna kompresor nesepne... Jestli je klima naplnena zjistits tak, ze zmacknes na plnici ventilek... pud tam tlak je nebo ne...

prosimte, můžeš naznačit kde zhruba najdu ten ventilek? s klimou si totiz vubec nevim rady.... Embarassed

Jurry
Zaslal: čt květen 03, 2007 8:34 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 13. 04. 2006 Příspěvky: 170 Bydliště: Vysočina
ad 1) na diagnostiku jezdit nemusíš pokud je vše OK, kontrolka zhasne sama. Tak se koukni na ten airbag u spolujezdce jestli tam je a máš jasno. Ale taky pozor, měli jsme tu saxo z německa tušim, dávali jsme odpory jak střeštěný a nakonec byla v autě jednotka úplně z jiného saxa Sad ale tuším že kontrolka neblikala ale svítila neustále Wink

ale když zajedeš na tu diagnostiku kvůli abs hned budeš vědět i kde je problém u airbagů

Zaslal: čt květen 03, 2007 1:42 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
Jurry napsal:
ad 1) na diagnostiku jezdit nemusíš pokud je vše OK, kontrolka zhasne sama. Tak se koukni na ten airbag u spolujezdce jestli tam je a máš jasno. Ale taky pozor, měli jsme tu saxo z německa tušim, dávali jsme odpory jak střeštěný a nakonec byla v autě jednotka úplně z jiného saxa Sad ale tuším že kontrolka neblikala ale svítila neustále Wink

ale když zajedeš na tu diagnostiku kvůli abs hned budeš vědět i kde je problém u airbagů
presne tak jedna diagnostika a vys kde sou problemy Laughing

Puloo
Zaslal: čt květen 03, 2007 5:00 pm Odpovědět s citátem
Super chlapy Cool , tak to vezmu na diagnostiku a uvidím. To ABS je celkem jedno, ale štve mě ta kontrolka svítí to tam jak na kolotoči Smile Air bag musím dát do kupy už kvůli vlastní ochraně a klimu kvůli nesnesitelnému teplu, které nás čeká... Confused Tak díky a ozvu se jak to dopadlo. Ještě jednou díky
Puloo
Zaslal: čt květen 03, 2007 5:06 pm Odpovědět s citátem
DiNOkitovec napsal:
Marys C5 napsal:

prosimte, můžeš naznačit kde zhruba najdu ten ventilek? s klimou si totiz vubec nevim rady.... Embarassed

Hele jsou tam tři místa plnění ventilkem, tak je jedno kde to zkušíš, ale nejjednoduší to bude u té nádobky nebo jak se tomu říká. Je na tom takové malé skleněné okénko. když stojíš před autem tak to je v levo u nádobky na vodu do ostřikovaču. Je na tom ventilku taková plastová čepička tu sundáš a pak už to zmáčkneš jako klasickej ventilek u kola a uvidíš. Ale opatrně.

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: