punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Svíčky

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Svíčky

nok
Zaslal: so listopad 12, 2005 6:46 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 243 Bydliště: Zlín
Zdarec chlapy potřeboval bych poradit ohledně svíček. Dneska jsem nastartoval motor a měl divný zvuk a vybroval tudiž jsem usoudil, že jede na tři válce. Po otevření kapoty jsem zjistil, že mi asi od svodů, kape benzín tak nevím jestli to opravdu je těma svíčkama. Tak jsem se i rozhodl, že koupím nové svíčky, ale nevím jaké. Chtěl bych nějaké lepší rozhodně na nich nemíním (pro klid duše) šetřit. Jaké svíčky by jste mi doporučili (Denso iridium, Brisk??)
Prosím poraďte jestli to je opravdu těma svíčkama, protože mě celkem i znepokojuje ten kapající benzín.
Za všechny rady předem děkuji.

Zaslal: so listopad 12, 2005 7:24 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 01. 11. 2005 Příspěvky: 138 Bydliště: Veřovice
No Denso Iridium jsou dobre, ale cena kolem 500 za kus. Pak jsou na vyber obyc Denso, NGK, nebo Brisk Premium.

Ja bych sel asi do svicek NGK (do 100Kč/kus, zaleži na typu), nebo Brisk Premium DOR15LGS případně DOR14LGS (cca 120Kč/kus)

in0
Zaslal: so listopad 12, 2005 8:08 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 489 Bydliště: Kutná Hora / Jihlava / Zlín / PRAHA
cau mozna si zaregistroval, ze sem to tu nedavno resil. densa iridia byli v akci za cca 395kc/kus oproti normalni cene 530-570kc/ks (ted bys je mohl mit pres znamyho za cca 430kc/ks. je to samozrejme s dokladem)...

obecne se pry kladne hodnoti BOSCH Super 4, ritchma na ne ma zalusk a psal ze na ruznych forech je chvali.

BRISKum bych se vyhnul, neslysel sem na ne zadnou chvalu, par negativnejsich reakci ano. (nerikam ze jsou spatne)

NGK budou urcite dobra volba za tu cenu, nebo pripadne ty boschky. ja koupil densa, meli by bejt nej a za temer polovicni cenu, no neber to Very Happy a klid v dusi mam teda fakt velkej Wink

PS: mam v krabici set "starych" svicek BOSCH YTRIUM SUPER PLUS, jsou ve vybornym stavu (na krame stoji asi 60kc/ks ale fungovaly bezproblemove tak ti je muzu prenechat)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nok
Zaslal: ne listopad 13, 2005 4:11 pm Odpovědět s citátem
In0: A ty ty densa za ty prachy můžeš sehnat??

Zaslal: ne listopad 13, 2005 7:00 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 489 Bydliště: Kutná Hora / Jihlava / Zlín / PRAHA
yo Wink
in0
Zaslal: po listopad 14, 2005 2:35 pm Odpovědět s citátem
421kc/ks = 1684 s DPH (do tejdne by to bylo.)
Ritchm.
Zaslal: po listopad 14, 2005 3:40 pm Odpovědět s citátem
Anonymní
No já sem plánoval NGK protože sou levnější než Densa, ale potom co sem prolejzal fórum http://www.saxosportsclub.com/forum/ a
všude tam doporučujou bosch super 4 a hlavně sou dost levný a když to chválí tak to snad nebude špatný. Nejsem z těch co by chtěli na takových věcech šetřit, ale když tam někdo ukazuje jak má ngk a oni mu řeknou že bosche sou lepší, tak je rozhodnutí jasný Very Happy
nok
Zaslal: po listopad 14, 2005 7:06 pm Odpovědět s citátem
Chlapy zatím díky, ještě se teda mrknu na Bosche.

Zaslal: po listopad 14, 2005 8:03 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 217 Bydliště: Prostějov
Noku,dal jsem za svíčky 1100kč a myslel jsem jakej nejsem blázen. Laughing Ale jak píše InO "1684 s DPH" tak to už je pěknej ranec,nemyslíš? V tom případě chci dělat tvoji práci. Very Happy Very Happy Very Happy Laughing Nik

Zaslal: po listopad 14, 2005 8:40 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 1173 Bydliště: Kroměříž
Nik tak teda dat svicky do vts za 1600 je podle me mensi blbost nez dat svicky do 1,1 za 1100........kdyby jsi dal ty boshky nebo origo rozdil nepoznas...... Cool .....jak pise ritchma ze jsou boshe odzkouseny a funguji tak proc ne .... Very Happy

ex 1,5VTd Sad //Galerie//
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
nik
Zaslal: po listopad 14, 2005 8:49 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 217 Bydliště: Prostějov
To víš když začínáš děláš chyby kterých by jsi se už nikdy raději nechtěl dopustit.Když jsem si kupoval SAXO tuhle "chybku" jsem bohužel udělal. Crying or Very sad

Zaslal: st listopad 16, 2005 5:26 pm Odpovědět s citátem
Sakra tak teď už zas nevím. Ptal jsem se na ty Bosch super 4 a v servisu mi řekli ať jim upřesním typ, že Bosch super 4 je víc druhů. Ritchmo, který druh jsi myslel???

Nik: co jsi kupoval za svíčky za 1100?? A jaké máš s nima zkušenosti.

In0: Budou ty Denza pasovat do 1,4ky?? V servisu mi řekli, že to tam nepasuje Sad

Zaslal: st listopad 16, 2005 8:43 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
nok napsal:
Sakra tak teď už zas nevím. Ptal jsem se na ty Bosch super 4 a v servisu mi řekli ať jim upřesním typ, že Bosch super 4 je víc druhů. Ritchmo, který druh jsi myslel???

Nik: co jsi kupoval za svíčky za 1100?? A jaké máš s nima zkušenosti.

In0: Budou ty Denza pasovat do 1,4ky?? V servisu mi řekli, že to tam nepasuje Sad

Jak víc druhů? To nevim podívej se na to fórum jak sem dával odkaz, ale myslim že na saxo na tvůj model (myslim rok) bude spíš jenom jedna svíčka ne?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
BX19GTI
Zaslal: st listopad 16, 2005 10:33 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 20. 05. 2005 Příspěvky: 242 Bydliště: Praha
Myslím si, že rozdíl ve svíčkách je v tom, že ty dražší déle vydrží a zachovají si déle vlastnosti jako nová svíčka. Jinak si myslím, že je jedno jestli Denso Iridium, BRISK, NGK, nebo BOSCH. Musíte si to přepočítat cena VS počet km. Jinak hodně záleží taky na kabelech ke svíčkám. Časem stárnou a nemají takové vlastnosti, takže k čemu svíčky za 2000Kč když mám staré uhlikové kabely ? Spotřebu to nesníží a výkon taky nezvýší. To, že to lépe tahne je jen pocit nebo u těch co svíčky dlouho neměnili skutečnost. Věřím tomu, že auto s novýma BRISKAMA potáhne stejně jako s novýma Denso Iridiama. Důležitý je tam dát správný typ svíčky pro daný motor. Co jsem si všimnul pro Saxa se doporučují svíčky s vícebodovým jiskřištěm.

DENSO IRIDIUM vydrží cca 90000km cena cca 500Kč za 1svíčku
BRISK vydrží cca 20000km cena cca 100Kč za 1svíčku

Rolling Eyes Very Happy Laughing

Zaslal: pá listopad 18, 2005 10:50 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
S tim že to výjde na stejno to si zase nemyslim, ale velkej rozdíl to nebude. Ale už jenom kvůli tý životnosti bych to koupil. Já sem nepoznal rozdíl mezi origo svíčkama a NGK co se dává do oktávky 1,8 20v Crying or Very sad
Dali mi je tam v servisu magoři. Jinak já koupim ty bosche po zimě a po prdeli.........
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: