Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Pískání v reprákách v závislosti na otáčkách |
kejmi |
Zaslal: so prosinec 02, 2006 4:49 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Zdravím, mám problém s audiem v Saxu.. když jedu a mám puštěné rádio tak se z repráků ozývá nepříjemné pískání. Pískání je závislé na otáčkách motoru. K rádiu jsem připojil jakýsi odrušovač určený k autorádiím, ale žádná změna. Napadá Vás nějaké řešení? Jsem vděčný za jakoukoli radu. |
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: so prosinec 02, 2006 7:07 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Někde je něco špatně. Podle mě něco jiskří, např. uhlíky na alternátoru, vadná svíčka nebo VN kabel. Možná je problém jen v autorádiu. |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
kejmi |
Zaslal: so prosinec 02, 2006 7:45 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
no kámošoj to dělá taky, ale ne tolik jako mě.. problém bude asi že lezou odněkud vysoký kmitočty po napajecím kabelu do rádia a pak mi to dělá bordel v reprákách. Chtělo by to nějak ty vysoký kmitočty uzemnit-co kdybych dal nějakej keramickej kondenzátor proti zemi? nevím ale jakou kapacitu... 100nF? nebo Vás napadá něco jinýho? |
|
|
Návrat nahoru |
|
trafikant |
Zaslal: ne prosinec 03, 2006 11:06 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Jednoznačně to dělá alternátor. Od zapalování bys měl v nízkých otáčkách takové ťukání, s narůstajícími otáčkami by se to zrychlovalo až po jakési vrčení. Mám dojem, že někde u diod v altiku je odrušovací kondensátor (nebo víc) a ten bude v hajzlu. Tady ale odborně poradí jen machr autolektrikář. |
_________________ SAXO 1.0i 1999 modrá je dobrá |
|
Návrat nahoru |
|
kejmi |
Zaslal: ne prosinec 03, 2006 11:58 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
no ted sem vylezl z garáže... na každej + drát co vedl do rádia tak jsem připojil takovou tu kostku (odrušovač)... všechno jsem zapojil jak má bejt a pořád hovno. asi to brzo rozkopu no já už fakt nevím jak to opravit.... při volnoběhu to píská málo, skoro to není ani slyšet ale čím vyšší otáčky, tak tím se zvedne kmitočet toho zvuku a řekl bych že i hlasitost. fakt strašný. Mám sice elektro školu za sebou, ale tohle je pro mě prostě prekérka mno , tak kdyby byl někdo tak hodnej a poradil sím |
|
|
Návrat nahoru |
|
Adler |
Zaslal: ne prosinec 03, 2006 1:58 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
Uz si to moc nepamatuju ale toto resil kdysi davno kamos a tusim mu pomohlo natahnout plusko az od baterky a poradne ukostrit radio .. |
_________________ Skodylak fmetle, ftédéýčku a na hlínách
ex 1,5VTd //Galerie// |
|
Návrat nahoru |
|
Radulik |
Zaslal: so leden 12, 2008 12:40 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
sevas...aj mne to robilo na starom aute, ked som mal zosik...nepomohol ani odrusovac, ani skuseny autoelektrikar....nakoniec som vyhodil zosik a prestalo to.....teraz som opat dal do mojho saxa to stare radio aj ten stary zosik a opat to robi...zatial to neriesim, lebo si idem dat nove audio.bratrankovi kamos vravel, ze to vraj odisla ochrana na radiu a ze je treba, ked je to tahane cez "cinc" kabel nejako prepojit, uzemnit...na radio, ze vraj to prestane...myslel tym ten cinc kabel.ak budem s bratrankom, tak sa ho nato opytam.... |
|
|
Návrat nahoru |
|
kubik106 |
Zaslal: so leden 12, 2008 8:29 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
rusenie od motora, jednoznacne zla kostra kamo,
ked pouzivas zosilovac na repraky, pozri ground kabel (kostru )ci je pevne uchyteny doporucujem ho natiahnut na (-) na baterke, tym sa znacne eliminuju tieto pazvuky, to iste plati aj o napajani autoradia.
pokial to aj tak nepomoze, skoc do najbzlizsej hifi garaze a kup odrusovac signalovy, alebo napajaci. tieto skatulky stoja cca 300,- |
_________________ kovana 1.6 na klapkach uz coskoro |
|
Návrat nahoru |
|
Ritchma |
Zaslal: so leden 12, 2008 11:04 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Zlatý fáčko, mě to začlo nedávno dělat taky, ale jak mě to nasralo tak sem kopnul do palubky že mi vyskákali tlačíka na zapínání světel a přestalo to |
|
|
Návrat nahoru |
|
Hassan_B |
Zaslal: ne leden 13, 2008 5:16 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
zkontroluj ukostreni motoru a pripadne udelej lepsi kostru i k radiu, to je vse, ale pokud mas radio tak ti ani to nepomuze ty piskaji snad uz jen z principu ve vsech autech. ten odrusovac je az ta posledni moznost,je to nejhorsi ze vsech moznych reseni |
_________________ ---------------------------------
East side R5 innit?
www.renault5.cz
R5 GTE
106 s16 |
|
Návrat nahoru |
|
|