Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Chování brzd |
martanc |
Zaslal: po březen 05, 2007 2:50 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
Mam dotaz ohledně brzd teda přesněji ohledně brzdového pedálu. Když na něj šlapu tak ze začátku chodu pedálu to jakoby nebrzdí ale pak dál to brzdí normálně, dělá to už od koupi, jeden známej mi tvrdil že je to u saxa normální ale chci se zeptat jestli je to normální? |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
BX19GTI |
Zaslal: po březen 05, 2007 4:38 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
No nevím co je u tebe normální, ale jako Octávie ti to brzdit nebude. Při malým sešlápnutí přibržďuje a čím níž tím víc to brzdí. Doporučuju zkontrolovat brzdové destičky, kotouče, vyměnit brzdovou kapalinu a hlavně pořádně odvzdušnit. |
_________________ Saxo 1.1 44Kw r.v. 2000, jednobodový vstřikování, co jede a přede. |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po březen 05, 2007 4:53 pm |
|
|
|
de o to ze to ze zacatku nepribrzduje az kdiz na to vic slapnu tak to brzdi poradne jako by byl en pedal nak posunutej nahoru nebo co ja vim ze to nebude brzdit jako oktavka ale i tatinkovo favorit brzdi mozna lip jinak sou nove delany zadni brzdy, mnenena brzdovka a mnenenej hlavni brzdovej valec. Vse delal mechanik a mnelo by to bejt OK to on rikal ze je to u sxa normalni ze brzdi az pri vetsim slapnuti tak nevim jestli mu mam verit |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: po březen 05, 2007 5:28 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Když jsou dělaný brzdy, měněný detičky atd, tak je potřeba ujet cca 50Km, aby si to sedlo. Jenže tohle asi nebude tvůj problém.
Každej pedál má nějakej ten "mrtvej" krok. Mezi destičkami a paknami versus kotouči a bubny je nutná mezera, která se při brzdění nejpve "vytlačí" a pak teprve začne vznikat tření, které je přímo úměrné síle sešlápnutí pedálu ( době než začnou brzdy brzdit se říká reakční doba ). Myslím, že to víš, ale ne každý je technický typ, tak to tady vysvětluju po lopatě, protože jinak se tenhle problém řešit ve fóru ani nedá.
Pokud si jsi jistý, že ani tohle není ten problém co máš na mysli, tak zauvažuj jaké tam máš brzdové obložení. Nejlevější = horší účinek brzd. S levnými atrapami brzdvého obložení právě vzniká problém, že musíš tlačit hodně na pedál, aby jsi vyvinul brzdný účinek. Nekvalitní obložení se většínou projeví i pískáním při brzdění.
Pokud i tohle je OK, tak by molo docházet k vadnutí brzd vlivem přehřátí, které nastává pokud se pakny, či brzdové destičky špatně vrací. Pozná se to v horším případě podle vyhřátých nafialovělých kotoučů nebo citem při protočení kola rukou u přizvednutého auta. Určité škrtnutí tam může nastat, ale jinak by se kolo mělo točit volně.
Pokud ani v tom není problém, pak bych vyhledal servis, protože náběh brzdného účinku musí být plynulý a dobře dávkovatelný. Systém nebrzím , dup na brzdu, začíná to brzdit, je nenormální. |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po březen 05, 2007 5:36 pm |
|
|
|
dik za rosahlej popis jinak najeto mam tak 500km myslim ze si na to kapnul budou to predni desticky protoze ty delany nejsou takze to okouknu a distak dam tak za mnesic udelat jo a ktomu systemu dup na brzdu tak kdiz na ni dupnu tak to brzdi poradne de jen o to ze pedal ma tak 3cm mrtvej chod a pak je vse normalni jinak dik za radu |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: po březen 05, 2007 5:49 pm |
|
|
|
No já to neměřil jakej mrtvej chod mám, ale nějakej cm to taky možná bude, ale takhle teď z domova těžko říct. Člověk s tím jezdí ani na to nemyslí. Ani jsem nezkoumal jestli se dá štelovat brzdový pedál, tedy jeho vůle, ale je to dost možný, že ta možnost existuje. Juknu do knížky |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po březen 05, 2007 6:25 pm |
|
|
|
to bys byl hodnej kdyby ses podiva do knizky ja ji totiz nemam a budu si ji muset sehnat to ze to ma mrtvej chod sem si uvedomil po resednuti z jineho auta kdiz jsem to koupil |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: po březen 05, 2007 6:40 pm |
|
|
|
No moc jsem si nepočetl. Každopádně se tam píše o upevnění táhel servomechanismu k brzdovému pedálu jehož součástí jsou "seřizovací matice". Při demontáži je nutné označit jejich polohu pro zpětnou montáž. Proč asi ? že by to byl onen zakopaný pes ?
|
|
Návrat nahoru |
|
DiNOkitovec |
Zaslal: po březen 05, 2007 6:54 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
No moje brzdí výborně,a celkem hned ze začátku... co jsem jezdil s Vendovym saxem, tak tam bylo přesně to co řikáš- nic,nic (na muj vkus dlouho nic..) a pak jakoby se ty brzdy přisály a zase to brzdilo najdenou hrozně agresivně..ale asi to je i nezvyk na to auto.... |
Naposledy upravil DiNOkitovec dne so duben 14, 2007 1:47 pm, celkově upraveno 2 krát |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po březen 05, 2007 7:31 pm |
|
|
|
DiNOkitovec napsal: No moje brzdí výborně,a celkem hned ze začátku... co jsem jezdil s Vendovym saxem, tak tam bylo přesně to co řikáš- nic,nic (na muj vkus dlouho nic..) a pak jakoby se ty brzdy přisály a zase to brzdilo najdenou hrozně agresivně..ale asi to je i nezvyk na to auto.... presne to je ono ja uz sem si taky za ten mnesic zvyk ale treba tatinek diz do toho nekdy sedne tak si stezuje ze i jeho favorit brzdi hned jak sem psal asi to zatim necham a pak udelam o prazdninach komplentni brzdy na předku |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po březen 05, 2007 7:34 pm |
|
|
|
dyk77 napsal: No moc jsem si nepočetl. Každopádně se tam píše o upevnění táhel servomechanismu k brzdovému pedálu jehož součástí jsou "seřizovací matice". Při demontáži je nutné označit jejich polohu pro zpětnou montáž. Proč asi ? že by to byl onen zakopaný pes ?
neco na tom asi bude zejtra se zeptam automechanika a napisu kdistak se bude serizovat to bych mozna zvladnul i sam i kdiz oproti spjoce nebo plynu to bude asi o necem jinem |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: po březen 05, 2007 10:32 pm |
|
|
|
martanc napsal: LOL http://ecolorpostcards.com/joke.html
dik za rosahlej popis jinak najeto mam tak 500km myslim ze si na to kapnul budou to predni desticky protoze ty delany nejsou takze to okouknu a distak dam tak za mnesic udelat jo a ktomu systemu dup na brzdu tak kdiz na ni dupnu tak to brzdi poradne de jen o to ze pedal ma tak 3cm mrtvej chod a pak je vse normalni jinak dik za radu
NEKLIKEJTE NA TEN ODKAZ LOL NAHOŘE, ZASRAL SE MI TÍM PC A TEĎ SE MI TEN ODKAZ PŘIDÁVÁ DO KAŽDÉHO PŘÍSPĚVKU !!! |
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: út březen 06, 2007 11:15 am |
|
|
|
martanc napsal: to bys byl hodnej kdyby ses podiva do knizky ja ji totiz nemam a budu si ji muset sehnat to ze to ma mrtvej chod sem si uvedomil po resednuti z jineho auta kdiz jsem to koupil
úplně nejlepší by bylo sehnat někoho z okolí od Tebe a zkusit se projet v jiným Saxu a parkrát zabrzdit a pak uvidíš.... |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: út březen 06, 2007 2:49 pm |
|
|
|
Tak jsem na to dneska juknul. Ztisknul jsem pedál jen tak prstem a odpor začal klást asi tak po centimetru. |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: út březen 06, 2007 4:08 pm |
|
|
|
dyk77 napsal: Tak jsem na to dneska juknul. Ztisknul jsem pedál jen tak prstem a odpor začal klást asi tak po centimetru. no u mne tak po 2-3cm ale zatim to neresim uz sem si zvyk |
|
Návrat nahoru |
|
|