punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Kovove klepnuti

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Kovove klepnuti

MrChodnyCZ
Zaslal: čt září 27, 2007 12:55 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 12. 07. 2007 Příspěvky: 3334 Bydliště: Hodonín
Zdravim,

nekdy pri najezdu na hrb se mi ze zadni casti auta ozve takove neprijemne dute kovove klepnuti. Puvodne jsem myslel, ze by to delal uvolneny koncovy dil vyfuku, ale dneska se mi to ozvalo i ve fakt male rychlosti.
Snazil jsem se identifikovat z ktere strany se to ozyva, ale nepodarilo se mi to. Jenom vim, ze je to ze zadu Smile.

V pondeli to du hodit do servisu, ale ptam se predem, co by to mohlo byt. Predpokladam, ze je problem v zadni naprave. Auto ma najete 90k.

Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Miki
Zaslal: čt září 27, 2007 1:03 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 23. 02. 2005 Příspěvky: 1262 Bydliště: Bratislava
MrChodnyCZ napsal:
Zdravim,

nekdy pri najezdu na hrb se mi ze zadni casti auta ozve takove neprijemne dute kovove klepnuti. Puvodne jsem myslel, ze by to delal uvolneny koncovy dil vyfuku, ale dneska se mi to ozvalo i ve fakt male rychlosti.
Snazil jsem se identifikovat z ktere strany se to ozyva, ale nepodarilo se mi to. Jenom vim, ze je to ze zadu Smile.

V pondeli to du hodit do servisu, ale ptam se predem, co by to mohlo byt. Predpokladam, ze je problem v zadni naprave. Auto ma najete 90k.

pravdepodobne uvolneny zadny stabilizator, je to pomerne casta zalezitost. Je len zle napruzeny. pre istotu si daj dole kolo, kukni na sroby ktore drzia rameno, male 8čky , dotiahnut na fest, zvyknu povolit .

Zaslal: čt září 27, 2007 1:49 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 05. 2006 Příspěvky: 1299 Bydliště: Olomouc
taky mi to dela. Mozna je to nejake jine zvuk. Jakoby plech nebo co. Ty srouby to nejsou, jak psal Miki. Mrknu na to zitra ...

Adler
Zaslal: čt září 27, 2007 3:09 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 1173 Bydliště: Kroměříž
me to dela taky obcas a za morka ani ne myslim ze by to chtelo new loziska jehlickove

ex 1,5VTd Sad //Galerie//
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
MrChodnyCZ
Zaslal: po listopad 12, 2007 8:05 pm Odpovědět s citátem
znovu to tu otevru - v servisu meli podezreni na uvolneny lanovod, ale tim to nebylo.
Problem zatim zmizel po te, co jsem mel defekt a pouzil rezervu. Neobevil se ani po vraceni rezervy a jejim "sestelovani" a dotazeni sroubu. Zatim sem stim najel asi 300km.

2unlimited
Zaslal: po listopad 12, 2007 9:02 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 23. 07. 2007 Příspěvky: 751 Bydliště: Konig Pičo jinak Brno
to bych prodal saxo za včas Wink Laughing Laughing Laughing

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
MrChodnyCZ
Zaslal: po listopad 12, 2007 9:06 pm Odpovědět s citátem
a co ty, ty uz mas domluveny šroťák? Very Happy Laughing Laughing Laughing Cool

2unlimited
Zaslal: út listopad 13, 2007 4:34 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 23. 07. 2007 Příspěvky: 751 Bydliště: Konig Pičo jinak Brno
MrChodnyCZ napsal:
a co ty, ty uz mas domluveny šroťák? Very Happy Laughing Laughing Laughing Cool

jo dneska sem ho nechal zešrotovat Wink

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
zlamos
Zaslal: ne prosinec 09, 2007 7:14 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 03. 08. 2006 Příspěvky: 612 Bydliště: Olomouc Dolany
Tak mi to taky klepalo v zadní nápravě. Když jsem kontroloval jestli ten stabilizátor není uvolněnej, tak bylo vše v pořádku. Dnes jsem se na to znovu díval, protože to klepalo při prudkém zatočení čím dál víc. Sundal jsem kolo a ejhle. Plech stabilizátoru byl prasklej těsně před tím šroubem jak je to přišroubovany k ramenu. Zkusil jsem to zavařit a už je všeok. Jsem zvědavej jak dlouho to vydrží. Tady je obrázek kde to bylo praskly.
http://www.ukazto.com/?img=1251112,torzka.jpg

Zaslal: ne prosinec 09, 2007 7:35 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 25. 02. 2005 Příspěvky: 1685 Bydliště: PŘEROV
uz jsem to tady psal nekolikrat.me to delal ten sroubek kterej byl o ten plech vychozenej-opotrebovanej.celej zavit jsem prevrtal a udelaj jsem vetsi zavit a dal novej vetsi sroub.je to presne jak tu popisujes pri prudkem zatoceni kovove tuknuti.mam to takhle udelane na obouch stranach.

zlamos
Zaslal: ne prosinec 09, 2007 7:44 pm Odpovědět s citátem
olda77 napsal:
uz jsem to tady psal nekolikrat.me to delal ten sroubek kterej byl o ten plech vychozenej-opotrebovanej.celej zavit jsem prevrtal a udelaj jsem vetsi zavit a dal novej vetsi sroub.je to presne jak tu popisujes pri prudkem zatoceni kovove tuknuti.mam to takhle udelane na obouch stranach.

Ta díra na ten šroub byla OK. Akorát to bylo praskly jak je přimalovany na tom obrázku. Wink

Zaslal: po prosinec 10, 2007 9:39 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 25. 02. 2005 Příspěvky: 1685 Bydliště: PŘEROV
jasan nemyslim tvuj pripad.tam je to jasne Wink

zlamos
Zaslal: so leden 19, 2008 7:17 pm Odpovědět s citátem
zlamos napsal:
Tak mi to taky klepalo v zadní nápravě. Když jsem kontroloval jestli ten stabilizátor není uvolněnej, tak bylo vše v pořádku. Dnes jsem se na to znovu díval, protože to klepalo při prudkém zatočení čím dál víc. Sundal jsem kolo a ejhle. Plech stabilizátoru byl prasklej těsně před tím šroubem jak je to přišroubovany k ramenu. Zkusil jsem to zavařit a už je všeok. Jsem zvědavej jak dlouho to vydrží. Tady je obrázek kde to bylo praskly.
http://www.ukazto.com/?img=1251112,torzka.jpg

Takže stabilizátor zase praskl Crying or Very sad . Chci se zeptat kde se dá koupit a na kolik přijde a jestli to zvládnu vymněnit sám nebo musím do servisu. Díky za odpovědi. Wink

Zaslal: ne únor 24, 2008 6:34 pm Odpovědět s citátem
Anonymní
No podobny problem mam aj ja, ale ten stabilizator je ok dnes som to kontroloval na oboch kolesach kolo nema ani volu, ale sranda je ze bud to zacne klepat par krat pri mensej nerovnosti alebo este v jednom pripade a co mi zvlastne, ked prudko pustim plyn tak sa to zo zadu ozve (ale spravi to len v malych rychlostiach) 2-3 rychlostny stupen ... Idea

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: