Autor |
Zpráva |
< Servis ~ točí do 2000ot - pak se dusí |
kejmi |
Zaslal: st květen 14, 2008 12:58 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
zdravím kluci. prosím poraďte: kolísaly mi otáčky na volnoběh,tak jsem vyčistil krokový motorek a od té doby mám novej problém. Nastartuju - neutrál - přidávám plyn a jde jen do 2000ot a pak se jakoby přidusí a otáčky spadnou na cca 1500ot a porad dokola...... kdyz zaradim jednicku a rozjedu se tak u 2000ot to celym autam skubne a skoro se zastavím... Nenapadá někoho čím by to mohlo být? moc prosím poraďte.. (tahle zavada se mi obevila pri prvnim natočení motoru po vyčištění krokového motorku). |
|
|
Návrat nahoru |
|
kejmi |
Zaslal: st květen 14, 2008 1:02 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
napadlo mě jestli nemůže být nějak vykurvenej ten krokáč, tak bych třeba zkusil nastartovat auto a zkusit otáčky při odpojeným krokáči, ale abych tam něco neodhulil...třeba ŘJ .. co myslíte? |
|
|
Návrat nahoru |
|
beniro |
Zaslal: st květen 14, 2008 1:17 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
odpojit krokrac mozes, nic by sa nemalo odpalit...... |
_________________ VTS, STI |
|
Návrat nahoru |
|
kejmi |
Zaslal: st květen 14, 2008 3:52 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
krokáč odpojen, a šlape to jak víno i otáčky to drží samo od sebe..... |
|
|
Návrat nahoru |
|
zlamos |
Zaslal: st květen 14, 2008 5:12 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
kejmi napsal: krokáč odpojen, a šlape to jak víno i otáčky to drží samo od sebe.....
Vyšroubuj ten krokáč ven a zapoj do něho konektor a řekni někomu ať vleze do auta a zapne klíč. Při zapnutí klíče by se ten trn z toho krokáče měl vysunout a po vypnutí by se měl zasunout. Jestli se nevysouvá a nezasouvá, tak je v řiti. Záleží taky na tom, jak jsi ten krokáč čistil. Musíš líhem do sucha a pak tam stříknout trochu silikonu aby se nepřidřel jako mě. |
_________________ VTS 1,6 16v r.v.98 |
|
Návrat nahoru |
|
kejmi |
Zaslal: st květen 14, 2008 6:41 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Mě to funguje PODOBNĚ jak píšeš.Při zapnutí klíčku se nic neděje, ale vysouvá se a zasouvá se pouze při přidání plynu (když přidám plyn tak zaleze,kdyz pustím pedál tak se vysune a udržuje volnoběh) - tak myslím princip funguje. ale proste to točí jen do 2000ot/min. pak to klesne na 1500 a zase znova dokola..... kdyz ho odpojím tak otáčky normálně šlapou. čistil jsem ho přesně jak píšeš (líh, vaselína na umělou hmotu). Koukal jsem že v tom krokáči je plošnej spoj a nejaké součástky (tranzistor a nějakej kondenzátor + nějaké další SMD součástky,tak jestli není neco vyhuleného na desce - jinak už fakt netuším). Docela by mě zamrzelo koupit new krokáč za 3500Kč a pak zjistit že problém přetrvává. napadá někoho něco? |
Naposledy upravil kejmi dne st květen 14, 2008 7:00 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
kejmi |
Zaslal: st květen 14, 2008 6:59 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
jestli by tu byl nějakej dobrák co by zkusil odpojit konektor z krokáče a na konektoru u krokáče jsou čísla 123456. kdyz proměřím piny 4 a 5 tak jsou zkratované (odpor 0 ohmů)...máte to taky tak? pin 1 a 6 jsou přímo spojeny na motorek. také jsem koukal že jsou různé typy krokáčů - já mám tento: http://www.pop-art.cz/WbaPrdDatailPageCmb.asp?PrdRc=15110 |
|
|
Návrat nahoru |
|
|