punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - zvýšení výkonu při ohřátí motoru

Autor Zpráva

<  Servis  ~  zvýšení výkonu při ohřátí motoru

dav
Zaslal: út březen 29, 2005 7:44 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 12. 03. 2005 Příspěvky: 91
Když mám studený motor a jedu konstantní rychlostí bez přidávání plynu po rovině (třeba na 3. st. 40 km/h) tak asi 2 - 3 km, najednou, aniž bych přidal plyn, auto naráz zrychlí, jako bych ten plyn přidal. Vysvětluju si to tím, že řídící jednotka umožní 100% výkonu, až po zahřátí motoru na určitou teplotu. Prostě jedu stejnou rychlostí a je to pocit, jako by za mě někdo přidal plyn, auto zrychlí. Nemůžu bohužel zjistit u jaké teploty se tak děje, protože nemám ukazatel, jen kontrolku přehřítí. Dělá vám to taky?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kenny.cz
Zaslal: út březen 29, 2005 11:19 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 27. 02. 2005 Příspěvky: 29 Bydliště: Třebíč
dave mám taky něco podobnýho,taky jak nastartuju tak asi po 50 m na 2.st. mi sachsík sám zrychluje trvá to ale asi jen max. 2 vteřiny a pak když nešlápnu na plyn má chuť chcípnout.Tak nevím ale neřeším to není to pro mě až tak podstatný Embarassed
Anonymní
Zaslal: po listopad 28, 2005 8:28 pm Odpovědět s citátem
dav napsal:
Když mám studený motor a jedu konstantní rychlostí bez přidávání plynu po rovině (třeba na 3. st. 40 km/h) tak asi 2 - 3 km, najednou, aniž bych přidal plyn, auto naráz zrychlí, jako bych ten plyn přidal. Vysvětluju si to tím, že řídící jednotka umožní 100% výkonu, až po zahřátí motoru na určitou teplotu. Prostě jedu stejnou rychlostí a je to pocit, jako by za mě někdo přidal plyn, auto zrychlí. Nemůžu bohužel zjistit u jaké teploty se tak děje, protože nemám ukazatel, jen kontrolku přehřítí. Dělá vám to taky?
Ritchma
Zaslal: po listopad 28, 2005 9:59 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
Tohle už se tu jednou řešilo ne?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
dav
Zaslal: út listopad 29, 2005 8:30 am Odpovědět s citátem
A co se vyřešilo?
dav
Zaslal: út listopad 29, 2005 8:31 am Odpovědět s citátem
A co se vyřešilo?
dyk77
Zaslal: ne leden 01, 2006 1:32 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Náhlé zvýšení výkonu podle mě způsobuje změna bohatosti paliva. Je to jako když jezdíte se sytičem. Prostě na rozjezd si musíte otevřít sytič víc, čímž se bohatost paliva zvýší a po rozjezdu se dá sytič přivřít, čímž se motor přestane "uchlastávat" a způsobí to mírné nakopnutí , jako by se zvýšil výkon, přitom dojde jen k lepšímu využití paliva a lepšímu nastavení jeho bohatosti. Když ale přivření sytiče přeženete, dojde po chvilce k tomu, že směs se stane moc chudá a motor začne chcípat, což vypadá jako by jste dali nohu z plynu. U vstřikování to bude podobné, akorát že o tu regulaci "sytiče" se stará řídící jednotka. Jestli to někomu za studena cuká bude to nejspíš seřízením, ale jestli je spotřeba normální, zas takovej problém bych v tom nehledal. Idea
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: