Autor |
Zpráva |
< Servis ~ bouchání od přední nápravy |
B.O.B. |
Zaslal: ne květen 04, 2008 4:42 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Ahoj prosím vás nevíte někdo co by to mohlo být popř. jestli jste neměli podobný problém
při prudkém rozjezdu (při zahrabání) mě jakoby bouchne, lupne na přední nápravě (zdá se mi že to jde od pravýho předního kola). Stejný zvuk se opakuje když dám např. plný rejd na místě, popř. když razantněji (při rychlejší jízdě) zatočím do leva.
čepy jsem měnil cca před 10 tis.
Díky za všechny postřehy a nápady |
|
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: ne květen 04, 2008 5:01 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
B.O.B. napsal: Ahoj prosím vás nevíte někdo co by to mohlo být popř. jestli jste neměli podobný problém
při prudkém rozjezdu (při zahrabání) mě jakoby bouchne, lupne na přední nápravě (zdá se mi že to jde od pravýho předního kola). Stejný zvuk se opakuje když dám např. plný rejd na místě, popř. když razantněji (při rychlejší jízdě) zatočím do leva.
čepy jsem měnil cca před 10 tis.
Díky za všechny postřehy a nápady
Záleží jaký čepy jsi měnil...to co popisuješ je klasický případ vymlacenej spodních kulových čepů.... |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
Návrat nahoru |
|
B.O.B. |
Zaslal: ne květen 04, 2008 7:22 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
No mému dvornímu mechanikovi jsem o závadě říkal, prý nějaký čepy vyměnil ale jaký přesně to nevím
Na Autokelly jsem našel následující: je to na saxo 1.1 44kW
DF TC485: P/L čep spodního ramena DELPHI
je to on
Záleží jaký čepy jsi měnil...to co popisuješ je klasický případ vymlacenej spodních kulových čepů....[/quote] |
|
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: po květen 05, 2008 1:11 am |
|
|
|
B.O.B. napsal: No mému dvornímu mechanikovi jsem o závadě říkal, prý nějaký čepy vyměnil ale jaký přesně to nevím
Na Autokelly jsem našel následující: je to na saxo 1.1 44kW
DF TC485: P/L čep spodního ramena DELPHI
je to on
Přesně to by měl být on....možná vyměnil pouze vrchní čepy čily čepy řízení....mě už druhé saxo dělá tosamé co tobě....mě se to bude měnit v uterý |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
Návrat nahoru |
|
kropaczech |
Zaslal: so květen 17, 2008 10:24 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
ahoj vsem sem tu novej a naskytla se mi moznost koupit saxo...tak shanim dostupne informace a nechce se mi zakladat nove tema.
Auto je zda se v dobrem stavu az na par detailu jako je vyfuk (zadni cast je prorezla a ted to hlavni co me zajima je klepani od prednich kol. (proto pisu do tohoto tematu)
Vim ze mi neporadite co presne to bude, ale treba se dozvim neco uzitecnyho. Je to slabe klepani uz pri prejezdu mensich nerovnosti. Nic co by rusilo, nebo dokonce aby auto plavalo...to ne ! ale jen to klepani.
V autorizovanem servisu mi rekli cenu 1000,- za vymenu jednoho cepu(opravdu nevim ktereho) a ja ted koukam na AutoKelly a tam maji cepy z druhovyroby kolem 300-500,- co vy na to ? myslite ze se muze jednat o prkotinu a nemam si s tim moc lamat hlavu, nebo je cena origo servisu realna a dily z Kelly nekvalitni ?
uffff...snad sem nesplacal moc kravin dohromady...diky za jakykoliv postrehy...mejte se |
_________________ 1.1i 44KW r.v.2002 |
|
Návrat nahoru |
|
zlamos |
Zaslal: so květen 17, 2008 10:35 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
kropaczech napsal: ahoj vsem sem tu novej a naskytla se mi moznost koupit saxo...tak shanim dostupne informace a nechce se mi zakladat nove tema.
Auto je zda se v dobrem stavu az na par detailu jako je vyfuk (zadni cast je prorezla a ted to hlavni co me zajima je klepani od prednich kol. (proto pisu do tohoto tematu)
Vim ze mi neporadite co presne to bude, ale treba se dozvim neco uzitecnyho. Je to slabe klepani uz pri prejezdu mensich nerovnosti. Nic co by rusilo, nebo dokonce aby auto plavalo...to ne ! ale jen to klepani.
V autorizovanem servisu mi rekli cenu 1000,- za vymenu jednoho cepu(opravdu nevim ktereho) a ja ted koukam na AutoKelly a tam maji cepy z druhovyroby kolem 300-500,- co vy na to ? myslite ze se muze jednat o prkotinu a nemam si s tim moc lamat hlavu, nebo je cena origo servisu realna a dily z Kelly nekvalitni ?
uffff...snad sem nesplacal moc kravin dohromady...diky za jakykoliv postrehy...mejte se
Můžeš mít vymláceny spodní čepy, nebo stabilizátory, nebo taky horní uložení. Mě to klepalo, tak jsem vyměnil spodní čepy a už je to celkem OK při menších nerovnostech, ale jak vjedu někde na polní cestu, tak tam ještě sem tam klepne při větších dírách. Tak ještě vyměním stabilizátory a doufám, že už to bude všechno. |
_________________ VTS 1,6 16v r.v.98 |
|
Návrat nahoru |
|
olda77 |
Zaslal: ne květen 18, 2008 7:22 am |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
olda77 |
Zaslal: ne květen 18, 2008 7:24 am |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
dave_m |
Zaslal: ne květen 18, 2008 8:07 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
kdyby byl zajem o ten axialni cep, tak mam doma fungl novej na prodej. Na cene se urcite domluvime.. |
_________________ bývalé VTS 16V, 2001, 1/4 mile za 15.85s, max na 2 km 189 km/h, max GPS 201 km/h
|
|
Návrat nahoru |
|
kropaczech |
Zaslal: ne květen 18, 2008 4:19 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
dave_m napsal: kdyby byl zajem o ten axialni cep, tak mam doma fungl novej na prodej. Na cene se urcite domluvime..
jasny...urcite se rad ozvu pokud to bude potreba...kazdopadne sem na koupi pred chvili kyvnul, tak doufam ze budu rad za to co jsem udelal a ze se mi auticko odvdeci par lety bezproblemoveho provozu.
Uz se tesim, zitra to jedu podepsat... |
|
Návrat nahoru |
|
kropaczech |
Zaslal: út květen 20, 2008 12:59 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Ahoj lidi, at nezakladam nove vlakno. Poradte prosim nejakeho sikovneho mechanika z Prahy a okoli, ke kteremu jezdite.
Tluce mi od predni napravy a koukal sem ze cepu je tam spousta, tak abych vymenil ten spravny. |
|
Návrat nahoru |
|
butthead |
Zaslal: út květen 20, 2008 2:38 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Mne to tiez bucha od prednej napravy a dnes som bol v citroene tak su to silentbloky ramien. Predne, zadne a este treba menit aj taku gumicku na tyci stabilizatora.... |
|
|
Návrat nahoru |
|
kropaczech |
Zaslal: út květen 20, 2008 3:39 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
butthead napsal: Mne to tiez bucha od prednej napravy a dnes som bol v citroene tak su to silentbloky ramien. Predne, zadne a este treba menit aj taku gumicku na tyci stabilizatora....
jen tak pro predstavu, jakou ti rekli cenu ? |
|
Návrat nahoru |
|
olda77 |
Zaslal: út květen 20, 2008 3:42 pm |
|
|
|
|